Dag Otto og Kristian om det unike vennskapet

Hyller Dag Otto: – Han er ekte, hel ved og alt han gjør er gjort med hjerte

«Skal vi danse» og deres felles interesse for sykkel brakte dem sammen for 14 år siden. Fem «Gullruter» senere kan de ikke forestille seg en hverdag uten TV-makkeren.

<b>KOMPANI LAURITZEN:</b> «Kompani Lauritzen» har seilt opp som en seerfavoritt siste årene, takket være radarparet Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård.
KOMPANI LAURITZEN: «Kompani Lauritzen» har seilt opp som en seerfavoritt siste årene, takket være radarparet Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård. Foto: TV 2
Publisert

Gjennom 14 år har Dag Otto Lauritzen (65) og makkeren Kristian Ødegård (48) samlet minner gjennom morsomme stunts og uforglemmelige eventyr gjennomført i underholdningens tjeneste.

Med glimt i øyet og en unektelig kjemi har det kreative radarparet samlet hele familien rundt TV-skjermen, gjennom «På hjul med Dag Otto», «På tur med Dag Otto», «Huskestue» og nå siste «Kompani Lauritzen».

­– Det er én ting felles for ting vi har gjort siden vi startet, det er at vi hele tiden har forsøkt å søke mot det ekte. Det som ligger inne i hjertet. Noe vi bryr oss om og som betyr noe, forteller Ødegård om suksessoppskriften når Her og Nå møter ham og Dag Otto etter å ha mottatt Gullruten i kategorien «Beste konkurransedrevne reality»

– Selv om det blir noen konfrontasjoner mellom oss på TV-skjermen, ligger det mye kjærlighet i bunn. Det kan bli litt høy temperatur når Kristian pusher meg med ting i Kompaniet – som med den beryktede bysten eller kona mi, Ellen. Så pusher jeg hans grenser i andre situasjoner, som å sette utfor i stor fart. Jeg tror begge har endt opp med å vokse på det, sier Dag Otto.

<b>LANGT VENNSKAP:</b> Gutta forteller at deres evne til å utfordre hverandre er bakgrunnen for at de har vokst i relasjonen. I år er det 15 år siden de først fant «tonen» i forbindelse med «Skal vi danse».
LANGT VENNSKAP: Gutta forteller at deres evne til å utfordre hverandre er bakgrunnen for at de har vokst i relasjonen. I år er det 15 år siden de først fant «tonen» i forbindelse med «Skal vi danse». Foto: TV 2

Les også: Da Dag Otto møtte Kristian første gang, fant de tonen umiddelbart: – Dette er vår suksessoppskrift

Samarbeidet i 14 år

Dag Otto Lauritzen

Født: 12. september 1956

Alder: 65 år

Høyde: 1,8 meter

Ektefelle: Ellen Lauritzen

Barn: Stian og Line Lauritzen

Kristian Ødegård

Født: 12. april 1974

Alder: 48 år

Kjæreste: Henriette Edøy

Barn: Filippa Hansine Ødegård og Mille Mette Ødegård

Kristian og Dag Otto fant for alvor tonen da sistnevnte kom til semifinalen i «Skal vi danse» i 2007, hvor Kristian var programleder. Deres felles interesse for sykkel innledet et mangeårig TV-samarbeid og nært vennskap.

– Vi har samarbeidet i 14 år og er i dag på to forskjellige nivåer i livet. Jeg har barnebarn på alder med Kristians barn. Vi lever to forskjellige liv, men når vi er på jobb sammen fungerer det utrolig bra. Vi utfyller hverandre, mener Dag Otto.

På disse årene har den folkekjære duoen rukket å bli svært godt kjent med hverandre. Kristian uttrykker en beundring overfor Dag Otto, og alt det han står for.

– Dag Otto var i utgangspunktet en litt sånn traust syklist som har et veldig engasjerende, vinnende og kjærlig indre vesen, som har hatt godt av å komme ut av skapet av og til. Han er ekte, hel ved og alt han gjør er gjort med hjerte. Selv om jeg gir ham lange appeller (i Kompani Lauritzen. Journ.anm.) som skrives like før, blir han bedre og bedre på å huske dem utenat og han leverer dem med tyngde og hjerte, skryter Kristian varmt av kameraten.

Også Dag Otto har bare lovord å melde om sin kreative samarbeidspartner.

– Jeg beundrer Kristian i hans profesjonalitet. Han er kanskje den mest profesjonelle jeg kjenner, og jeg kjenner en del. Når han går inn for en ting, så er det 150 prosent! Han har en fantastisk hukommelse og det er gøy å jobbe sammen med ham.

– Jeg har lært utrolig mye av Kristian – selv om det ikke ser sånn ut. Sammen er vi dynamitt, stråler Dag Otto i kjent stil.

<b>DAG OTTO OG KRISTIAN:</b> Den folkekjære duoen er privat på to vidt forskjellige steder i livet, hvor Dag Otto har barnebarn på alder med Kristians barn. De utfyller hverandre likevel på en helt unik måte.
DAG OTTO OG KRISTIAN: Den folkekjære duoen er privat på to vidt forskjellige steder i livet, hvor Dag Otto har barnebarn på alder med Kristians barn. De utfyller hverandre likevel på en helt unik måte. Foto: VG

Les også: (+) Dag Otto og Ellen har holdt sammen i over 40 år: – Vi har vokst litt sammen

Programledere i «Kompani Lauritzen – Tropp 1»

Denne høsten kan du følge gutta krutt i en ny sesong av «Huskestue» og «Kompani Lauritzen – Tropp 1». Tanken på en TV-fremtid hver for seg, er fjern.

– Jeg har prøvd å forestille meg det mange ganger. Neste eller siste gangen jeg gjør noe må det nesten være uten Dag Otto. Men når jeg tenker ut nye ideer, henger Dag Otto alltid med. Det kan være vi er limt sammen, altså, funderer Kristian med et skjevt smil.

<b>PÅ TUR MED DAG OTTO:</b> Opp gjennom årene har vi fulgt Dag Otto og Kristian på utallige eventyr gjennom programmer som «På hjul med Dag Otto», «På tur med Dag Otto», «Huskestue» og nå siste «Kompani Lauritzen». Her fra en reise gjennom ørkenen i Jordan.
PÅ TUR MED DAG OTTO: Opp gjennom årene har vi fulgt Dag Otto og Kristian på utallige eventyr gjennom programmer som «På hjul med Dag Otto», «På tur med Dag Otto», «Huskestue» og nå siste «Kompani Lauritzen». Her fra en reise gjennom ørkenen i Jordan. Foto: TV 2

– Skal vi snakke om siste gangen, gjelder det meg: Det er jeg som er gamlefar av oss! Det eneste jeg kommer til å gjøre uten Kristian, er sykkel og Tour de France»-jobb, konstaterer Dag Otto som i disse dager akkurat har avsluttet årets «Tour de France»-sendinger hvor han i serien «Klatrekongen kjendis» var sportsdirektør for åtte kjendiser som testet ut livet som sykkelproffer.

<b>VANT GULLRUTEN:</b> Dag Otto og Kristian, som begge har bakgrunn fra militæret, mottok Gullruten for beste konkurransedrevne reality.
VANT GULLRUTEN: Dag Otto og Kristian, som begge har bakgrunn fra militæret, mottok Gullruten for beste konkurransedrevne reality. Foto: Morten Bendiksen

Denne saken ble første gang publisert 19/08 2022.

Les også