Tøffe tak i «Skal vi danse»

Dette er de verste Skal vi danse-skadene

Egor Filipenko er bare den siste i en lang rekke av proffdansere og kjendiser som har skadet seg gjennom 18 sesonger av «Skal vi danse».

<b>SKAL VI DANSE:</b> Oppmerksomme TV-seere kunne se at Egor Filipenko hadde store smerter da han danset sin siste dans med Katrine Moholt i «Skal vi danse: All stars». Kort tid etter måtte han trekke seg på grunn av prolaps i nakken.
SKAL VI DANSE: Oppmerksomme TV-seere kunne se at Egor Filipenko hadde store smerter da han danset sin siste dans med Katrine Moholt i «Skal vi danse: All stars». Kort tid etter måtte han trekke seg på grunn av prolaps i nakken. Foto: Espen Solli/TV 2
Publisert

Det er ingen dans på roser å være hverken deltager eller proffdanser i «Skal vi danse». Flere kan skrive under på at det bokstavelig talt er blod, svette og tårer å være med i TV-konkurransen.

Og gjennom de nå 18 sesongene har også flere blitt så skadet at de har måttet trekke seg.

Sistemann i den lange rekken er Egor Filipenko (34), som gjorde et kort comeback på parketten etter åtte år.

Etter fire danser med Katrine Moholt (49) måtte han trekke seg på grunn av nakkeprolaps.

– Dette var det siste jeg ville, men nå gikk det dessverre ikke lenger, fortalte han i en pressemelding.

Her er 10 av de verste skadene gjennom 18 sesonger av «Skal vi danse»:

1. Sigurd Sollien

En av dem som har skadet seg svært stygt i «Skal vi danse», er programleder Sigurd Sollien (56) i 2008. Under en quickstep med dansepartneren Ingrid Beate Thompson (48) fikk Sigurd en muskelskade i lysken.

<b>SIGURD SOLLIEN:</b> Sigurd Sollien koste seg på parketten sammen med dansepartneren Ingrid Beate Thompson. Danselykken ble dessverre kortvarig. Etter program to måtte Sigurd trekke seg.
SIGURD SOLLIEN: Sigurd Sollien koste seg på parketten sammen med dansepartneren Ingrid Beate Thompson. Danselykken ble dessverre kortvarig. Etter program to måtte Sigurd trekke seg. Foto: Morten Bendiksen

– Da jeg landet, kjente jeg at det var noe som gikk veldig galt. Det kjentes ut som noe som ble revet opp innvendig. Det var jo for så vidt riktig, sa Sigurd til TV 2 like etterpå.

<b>STYGG SKADE:</b> Noen dager etter at Sigurd pådro seg en muskelskade underveis i dansingen, viste han frem det enorme blåmerket som han hadde fått.
STYGG SKADE: Noen dager etter at Sigurd pådro seg en muskelskade underveis i dansingen, viste han frem det enorme blåmerket som han hadde fått. Foto: Skjermdump, Youtube

– Jeg hørte jo at noe røk. En slags «rive av»-lyd. Jeg kjente jo at det strakk øverst på låret. Men jeg måtte bare danse videre, for jeg hadde jo lært denne dansen. Jeg måtte fullføre. Dansepartneren min lurte på hva det var, for hun skjønte ikke hvorfor resten av dansen ble så «krøkkete», forklarte han.

Noen dager senere viste Sigurd frem et enormt blåmerke. Legene sykmeldte ham, og han måtte trekke seg fra TV-konkurransen.

2. Kristian Ødegård

I 2006 fikk Kristian Ødegård (48) albuen til Alexandra Kakurina (39) i ansiktet midt under en dans. Det resulterte i et kraftig kutt i leppa, og blodet fosset.

Kristian måtte en tur på Volvat for å undersøke leppa, men var tilbake i studioet før TV-sendingen var over.

– Det var ganske dypt, så det var jo litt kult, da, spøkte han.

Kristian vant til slutt hele dansekonkurransen.

Les også: Kristian Ødegård hyller Dag Otto: – Han er ekte, hel ved og alt han gjør er gjort med hjerte

<b>KRISTIAN ØDEGÅRD:</b> Blodet fosset fra leppa da Kristian Ødegård og Alexandra Kakurina var ferdige med dansen. Duoen gikk senere helt til topps i finalen i 2006.
KRISTIAN ØDEGÅRD: Blodet fosset fra leppa da Kristian Ødegård og Alexandra Kakurina var ferdige med dansen. Duoen gikk senere helt til topps i finalen i 2006. Foto: Fredrik Solstad/VG

3. Adelén Rusillo Steen

Det gjorde også Adelén Rusillo Steen (25) i 2015, men før hun kom så langt, måtte hun også gjennom litt dramatikk.

Midt under sin cha-cha-cha med Benjamin Jayakoddy (28) gikk hun rett i bakken under et løft.

– Løftet har vært som å spille i lotto. Det var fifty-fifty, og det gikk den gærne veien i dag, forklarte hun til TV 2.

Hun forsikret at det gikk helt fint med henne, og at hun bare hadde litt smerter i ribbeina.

<b>ADELÈN:</b> Da Benjamin Jayakoddy skulle løfte Adelén Rusillo Steen under en cha-cha-cha, gikk det helt galt, og artisten dundret i parketten.
ADELÈN: Da Benjamin Jayakoddy skulle løfte Adelén Rusillo Steen under en cha-cha-cha, gikk det helt galt, og artisten dundret i parketten. Foto: TV 2

4. Cecilie Skog

Smertene i ribbeina ble imidlertid så plagsomme for Cecilie Skog (48) at hun til slutt måtte trekke seg fra «Skal vi danse» i 2010. To ribbein var nemlig brukket.

– Jeg har så vondt i disse to ribbeina, og jeg blir ikke bedre av å trene opptil åtte timer hver dag. Nå må jeg tenke på helsen først, sa hun til VG.

Cecilie danset med svenske Tobias Karlsson (45), og også han har tidligere blitt skadet på parketten.

Les også: Cecilie Skog: – Jeg har sett foreldre med barn på slep som åpenbart har som mål å få tatt en selfie på en topp

<b>DANSET MED BRUDD:</b> I to uker danset Cecilie Skog med to brukne ribbein under «Skal vi danse». Det ble til slutt for smertefullt, og hun måtte trekke seg.
DANSET MED BRUDD: I to uker danset Cecilie Skog med to brukne ribbein under «Skal vi danse». Det ble til slutt for smertefullt, og hun måtte trekke seg. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX

5. Tobias Karlsson

Året før danset han med Triana Iglesias (40), og da de to danset samba, fikk han skulderen ut av ledd hele tre ganger.

– Det var jättevondt! Men det går bra nå, fortalte han til Side2 etter at han hadde kommet tilbake til direktesendingen etter en kjapp tur til legevakten.

<b>TOBIAS KARLSSON:</b> I 2009 fikk Tobias Karlsson skulderen ut av ledd tre ganger mens han danset samba med Triana Iglesias. Etter en tur på legevakten kom han tilbake til TV-studioet med armen i fatle og fikk en god klem av sin dansepartner.
TOBIAS KARLSSON: I 2009 fikk Tobias Karlsson skulderen ut av ledd tre ganger mens han danset samba med Triana Iglesias. Etter en tur på legevakten kom han tilbake til TV-studioet med armen i fatle og fikk en god klem av sin dansepartner. Foto: Kyrre Lien / NTB

6. Santino Mirenna

En annen uheldig proffdanser er Santino Mirenna (28). Da han danset med Emilie Nereng (26) i 2019, fikk han skulderen ut av ledd midt under dansen. Italieneren klarte å fullføre, men rett etter måtte han løpe av parketten og ble hentet av ambulanse.

– Fy fader for en dansepartner jeg har, som danser ferdig dansen med skulder ute av ledd uten å vise hvor vondt han har det, skrev Emilie på Instagram.

Tre år senere var Santino på dansetrening med Jørgine Massa Vasstrand (33), da fikk han skulderen ut av ledd igjen.

Les også: (+) – Jeg hadde «check» på alle de tre punktene: Det var gøy, han var hyggelig – og jeg kunne tenke meg å ligge med ham

<b>SANTINO I SMERTER:</b> I 2019 fikk Santino Mirenna skulderen ut av ledd da han danset med Emilie Nereng, som sjokkert skjønner hva som har skjedd. Italieneren ble hentet i ambulanse og kjørt til legevakten.
SANTINO I SMERTER: I 2019 fikk Santino Mirenna skulderen ut av ledd da han danset med Emilie Nereng, som sjokkert skjønner hva som har skjedd. Italieneren ble hentet i ambulanse og kjørt til legevakten. Foto: TV 2

7. Magnus Moan

Den tidligere skihopperen Magnus Moan (39), som kom til finalen i 2021, fortalte ikke om sine smerter før etter at sesongen var ferdig.

<b>MOAN SKJULTE SMERTENE:</b> Magnus Moan fortalte først etter at finalen var over om alle plagene hadde hatt under sesongen med blant annet en nerve i klem i hånden og fem kink i nakken.
MOAN SKJULTE SMERTENE: Magnus Moan fortalte først etter at finalen var over om alle plagene hadde hatt under sesongen med blant annet en nerve i klem i hånden og fem kink i nakken. Foto: Thomas Andersen / TV 2

– Jeg danset på meg fem kink i nakken, en nerve i hånden kom i klem så jeg en periode mistet kraften i armen og et kne har trøblet. Det er ikke til å komme bort fra at jeg har blitt litt eldre siden sist, fortalte han spøkefullt til Her og Nå.

Les også: Magnus Moan hyller kvinnen i sitt liv: – Hun er råsterk

8. Carsten Skjelbreid

I 2009 var det Carsten Skjelbreid (50) som gikk helt til topps i dansekonkurransen sammen med dansepartneren Elena Bokoreva Wiulsrud (36), men tidlig så det ut til at han kanskje måtte trekke seg.

På dansetrening slo han opp en gammel skade og pådro seg ryggprolaps.

– Det kjennes ut som å få en kniv i ryggen hver gang du rører deg, sa han til VG.

Det ble fire sprøyter med kortison og smertestillende, og Carsten klarte å komme seg tilbake til parketten og gi alt.

<b>RYGGEN SVIKTET:</b> Da Carsten Skjelbreid i 2009 fikk prolaps i ryggen, så det ut til at dansedrømmen kunne ryke, men tøffingen kom sterkt tilbake og vant hele konkurransen.
RYGGEN SVIKTET: Da Carsten Skjelbreid i 2009 fikk prolaps i ryggen, så det ut til at dansedrømmen kunne ryke, men tøffingen kom sterkt tilbake og vant hele konkurransen. Foto: VG

9. Maren Lundby

En som ikke klarte å komme tilbake, var Maren Lundby (28). Skihopperen måtte trekke seg fra «Skal vi danse» i fjor på grunn av problemer med føttene.

– Jeg er blitt nødt til å trekke meg på grunn av en overbelastning i føttene. Jeg har slitt med dette siden vi danset jive for 2–3 uker siden, og klarte meg forrige uke da vi danset uten sko. Men jeg har skjønt at noe har vært galt, og sjekket det ut mer denne uken, sa hun til Nettavisen.

Les også: Maren Lundby åpner opp om fremtiden: – Jeg ønsker meg familie og barn

<b>LUNDBY PÅ KRYKKER:</b> Maren Lundby måtte trekke seg fra dansekonkurransen i fjor etter at en MR viste at hun hadde fått en overbelastning i føttene.
LUNDBY PÅ KRYKKER: Maren Lundby måtte trekke seg fra dansekonkurransen i fjor etter at en MR viste at hun hadde fått en overbelastning i føttene. Foto: Thomas Andersen / TV 2

10. Iselin Guttormsen

I fjorårets sesong måtte også Iselin Guttormsen (35) trekke seg etter bare én dans på parketten. Hun hadde pådratt seg tretthetsbrudd i venstre ankel, og måtte gå på krykker i fire til seks uker.

– Jeg har grått i tre dager. Gått ned i vekt – har ikke hatt matlyst. Det er helt kjærlighetssorg, sa hun til VG om å forlate konkurransen så tidlig.

<b>FRA SORG TIL GLEDE:</b> Iselin Guttormsen gråt da hun måtte trekke seg fra «Skal vi danse» etter kun én dans. Ett år senere gråt hun av glede da hun ble spurt om å være med i «Skal vi danse: All stars» sammen med Catalin Mihu.
FRA SORG TIL GLEDE: Iselin Guttormsen gråt da hun måtte trekke seg fra «Skal vi danse» etter kun én dans. Ett år senere gråt hun av glede da hun ble spurt om å være med i «Skal vi danse: All stars» sammen med Catalin Mihu. Foto: Thomas Andersen / TV 2

Heldigvis for Iselin ble hun plukket ut som deltager til årets «Skal vi danse: All stars», der hun har fått svinge seg gjennom mange danser sammen med partneren Catalin Mihu (28).

Denne saken ble første gang publisert 21/10 2022.

Les også