Anette Hoff

– En tøff ting å oppleve

Anette Hoff forteller om sjokkopplevelsen i «Spillet» på TV 2.

<b>ANETTE HOFF: </b>TV 2 brukte tre måneder på å overtale skuespilleren Anette Hoff før hun takket ja til å være med på «Spillet».
ANETTE HOFF: TV 2 brukte tre måneder på å overtale skuespilleren Anette Hoff før hun takket ja til å være med på «Spillet». Foto: TV 2
Sist oppdatert

Det satt langt inne for Anette Hoff (62) å takke ja til å delta i en realityserie, det er hun ærlig på.

I disse dager kan du følge henne som en av deltagerne i «Spillet» på TV 2 – et resultat av måneder med overtalelse fra produksjonens side.

– Jeg sa nei i tre måneder før de greide å overtale meg. Så gikk det tre nervepirrende måneder før vi var i gang. Det var måneder hvor tankene kvernet og jeg gjorde det jeg kunne for å mobilisere en positiv forventning, forteller Anette til Her og Nå.

Deltar i «Spillet»

Hva som skjedde deretter, er allerede et lite stykke TV-historie. Allerede første dagen ble «Spillet»-gjengen tvunget til å stemme ut én av deltagerne, hvor de samlet avgjorde å stemme blankt for å utsette avgjørelsen.

«Subjekt»-redaktøren Danby Choi gikk imidlertid bak alles rygg og stemte likevel på Anette – som gikk rett i kjelleren …

<b>NYSGJERRIG:</b> – Jeg er ingen spiller eller strateg, og jeg var første dagen først og fremst nysgjerrig på alle jeg skulle treffe, forteller Anette om sin realitydebut. 
NYSGJERRIG: – Jeg er ingen spiller eller strateg, og jeg var første dagen først og fremst nysgjerrig på alle jeg skulle treffe, forteller Anette om sin realitydebut.  Foto: TV 2

– Å bli kastet ut før jeg fikk snudd meg, det var en tøff ting å oppleve. For det kostet meg så mye å bli med på dette i utgangspunktet. Det var den følelsen av å være uønsket som var kjip. Jeg er ingen spiller eller strateg, og jeg var første dagen først og fremst nysgjerrig på alle jeg skulle treffe. Så måtte jeg rett ut, forteller Anette før hun legger til:

– Heldigvis snudde det veldig, og egentlig skapte det bare masse sympati å ende opp som en av «kjeller-spillerne».

I stusslige kår og omgitt av betongvegger har TV-seerne fått se hvordan unike bånd skapes mellom de utstemte deltagerne. Men det er ikke det eneste stedet du får et glimt av skuespilleren i disse dager.

For aller første gang har Anette stått på scenen med ektemannen Nils Ole Oftebro, stesønnen Jakob og sønnen Jonas. Det skjer i stykket «Lang dags ferd mot natt» på Oslo Nye Teater.

Skuespillerveteranen er også å se i TV 2- serien «Purk» og har en mindre rolle i komedie-dramaet «Pørni».

Les også: Toller-Steffen fikk bakoversveis av Danby Choi

<b>GODT STØTTE:</b> Anette er takknemlig for ektemannens støtte. I vinter har hun stått på scenen sammen med Nils Ole, sønnen Jonas Hoff Oftebro og stesønnen Jakob Oftebro.
GODT STØTTE: Anette er takknemlig for ektemannens støtte. I vinter har hun stått på scenen sammen med Nils Ole, sønnen Jonas Hoff Oftebro og stesønnen Jakob Oftebro. Foto: Marius Gulliksrud

I sin beste alder

I en alder hvor mange velger å trappe ned, kan det synes som om Anette går motsatt vei.

– Det har vært mye gøy å gjøre de siste årene, og jeg har fått jobbe med mange flotte folk. Jeg vil ikke si at jeg trapper opp, men jeg har jobbet så mye de siste årene som jeg gjerne alltid ville gjort.

– Det er ikke alltid så mange jobber og tilbud til en kvinnelig skuespiller på min alder, derfor er jeg veldig takknemlig og lykkelig for hver eneste gode sammenheng jeg får være en del av, sier Anette fornøyd.

<b>KJELLERLAGET:</b> Anette og resten av kjellerlaget etablerte svært nære bånd under innspillingen av TV-programmet «Spillet». 
KJELLERLAGET: Anette og resten av kjellerlaget etablerte svært nære bånd under innspillingen av TV-programmet «Spillet».  Foto: TV 2

Skuespilleren understreker at det å bli eldre også har sine fordeler.

– Det som er deilig med å bli eldre, er at det ikke er så farlig lenger. Jeg føler ikke jeg har så mye å forsvare. Jeg vet godt hvem jeg er som person, hvordan jeg liker å jobbe og hvilke folk jeg synes det er fint å jobbe med. Jeg føler meg trygg i arbeidssituasjoner og i forsamlinger. Det er veldig deilig.

Les også: (+) Mamma, jeg tror du vet hvorfor vi ikke kommer på besøk til deg

«Hotel Cæsar»

Den tryggheten hun i dag har ervervet seg, har tatt tid å bygge opp. Anette ble for alvor allemannseie for sin ikoniske rolle som Juni Anker-Hansen i såpeoperaen «Hotel Cæsar», som ble sendt på TV 2 fra 1998 til 2017.

Etter at Cæsar-eventyret tok slutt, tok det tid for henne å stable karrieren på bena igjen.

– Det er ikke alltid jeg har klart å bevare den samme troen på meg selv. Etter Cæsar jobbet jeg i nesten to år for å komme meg ut av Cæsar-bobla og inn i varmen igjen av film- og TV-folk. Det tok lang tid for meg å bli «godkjent» som skuespiller igjen.

– Det var en ganske tøff periode. Så må man liksom ikke gi opp, da. Det handler også om å være heldig og treffe noen bra folk som har troen på deg og gir deg muligheten. Det har heldigvis jeg hatt.

Les også: Dette gjør «Hotel Cæsar»-stjernene i dag

Ektemannen Nils Ole Oftebro

Da gjorde det godt å ha ektemannen og skuespilleren Nils Ole Oftebro (79) i sitt hjørne.

<b>SÅPESTJERNER:</b> Anette Hoff spilte Juni Anker Hansen i såpeserien «Hotel Cæsar» fra start til slutt – en rolletolkning hun vant Gullruten for i 1999.
SÅPESTJERNER: Anette Hoff spilte Juni Anker Hansen i såpeserien «Hotel Cæsar» fra start til slutt – en rolletolkning hun vant Gullruten for i 1999. Foto: TV 2

– Det å ha en partner som kan forsørge deg når du ikke har inntekt, men også som psykisk er der og sier: «Det kommer til å ordne seg» – det var kjempeviktig. Jeg er kjempeheldig som har hatt det, forteller Anette åpenhjertig:

– At jeg og Nils Ole har hatt samme yrke, har betydd enormt mye for måten vi forstår hverandres situasjon og hva det vil kreve av oss. Vi er samstemte og vet hva den andre står overfor hele tiden. Så er vi flinke til å heie på hverandre!

«Spillet» sendes på TV 2 søndag kl. 20.00.


Denne saken ble første gang publisert 02/05 2024, og sist oppdatert 02/05 2024.

Les også