«Spillet»

Toller-Steffen fikk bakoversveis av Danby Choi

Toller Steffen Eriksen innrømmer at han ble fullstendig vippet av pinnen av Danby Choi i tv-serien «Spillet». – Han spiller spillet så sykt bra, sier Eriksen.

<b>STEFFEN ERIKSEN:</b> Steffen Eriksen (59), toller.
STEFFEN ERIKSEN: Steffen Eriksen (59), toller. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Vi har spurt deltagerne i «Spillet» om hvordan de tåler urettferdighet, om de har pokerfjes og hva som skal til for at de blir vippet av pinnen.

Erik Thorstvedt

Den tidligere fotballproffen Erik Thorstvedt meddeler at han hadde klare moralske grenser underveis.

– Hvordan tåler du urettferdighet?

– Det er ikke mange som rekker opp hånden og sier: «Jeg er en stor fan av urettferdighet». Men premissene er nå en gang sånn. Hvis alle prøver å være sånn streit som meg og ikke spilte spillet, så hadde det ikke vært et program.

– Vi må jo anerkjenne at folk der inne prøver å vinne. Og det er OK. Men det er grenser for hva jeg synes er OK å gjøre, og det føles mer riktig for meg å spille et streit spill. Jeg prøver å være lojal mot egne verdier. Så er det andre som etter hvert tar moralske valg der inne som jeg applauderer og som blir litt rørende for meg.

SPILLET: – Jeg prøver å være lojal mot egne verdier., forteller «Spillet»-deltaker Erik Thorstvedt.
SPILLET: – Jeg prøver å være lojal mot egne verdier., forteller «Spillet»-deltaker Erik Thorstvedt. Foto: Svein Brimi

– Hvordan står det til med pokerfjeset ditt?

– Det er ikke veldig bra, tror jeg. Litt usikker på et «Forræder»-opplegg, hvordan det hadde slått ut på meg. Noen tenker nok på meg som en som ikke har det i seg å lyve og bløffe, men jeg tror ikke jeg er noe bedre der enn andre.

– Og hvis du går inn i det, må du være villig til å gjøre det som trengs. Det kommer an på hvor mye du vil vinne og om du synes det er verdt det. Sannsynligheten for at du vinner er godt under 10 prosent, uansett.

– Hva skal til for å vippe deg av pinnen?

– Det er klart at jeg har et visst konkurranseinstinkt. Det er ikke sånn som det en gang var, for da var jeg jo «psyko». Det var likevel situasjoner der inne, som rett og slett gjorde at jeg fikk litt vondt i magen og ble uvel når ting ikke gikk vår vei. Det innrømmer jeg.

Line Andersen

– Hvordan tåler du urettferdighet?

– Alle vet, som har sett meg i offentligheten de siste tre årene, at jeg ikke bare ikke takler urettferdighet, men er villig til å stå opp mot urettferdighet, nærmest koste hva det koste vil. Urettferdighet er jeg så opplært til å reagere på at det er nok en av de viktigste rettesnorene i livet mitt.

– Hvordan står det til med pokerfjeset ditt?

– Jeg kan ha pokerfjes, men jeg lyver ekstremt sjelden. Så jeg slipper å bruke det. Jeg har bestemt meg for i livet at jeg skal gjøre ting jeg kan stå for. Uansett hvor ubehagelig det er, så er jeg åpen om det. Det har hendt at jeg også har løyet, da tror jeg at jeg kan ha pokerfjes. Men jeg har bestemt meg for å være i færrest mulig situasjoner hvor jeg trenger å bruke det.

– Hva skal til for å vippe deg av pinnen?

– Det vil komme øyeblikk i «Spillet» hvor man ser tydelig at jeg blir vippet av pinnen. Det er for eksempel illojalitet. Det vil man se tydelig på et tidspunkt, og det kommer til å bli flaut for min del.

Les også: Line Andersen gikk til rettssak mot NRK: – Jeg synes jeg har vært modig

<b>LINE ANDERSEN:</b> Line Andersen (50),
journalist og
programleder.
LINE ANDERSEN: Line Andersen (50), journalist og programleder. Foto: Svein Brimi

Vidar Magnussen

– Hvordan takler du urettferdighet?

– Urettferdighet liker jeg ikke godt, det er noe jeg reagerte på der inne. Men mange av gangene urettferdighet rammet, var det ekstremt tilfeldig. Som skudd i blinde. Da kjente jeg på det, men det var med et lattermildt dryss over det. Jeg tror jeg fremdeles er en relativt rettferdig person etter dette, selv om jeg ble tvunget til å ikke være det der inne.

– Hvordan står det til med pokerfjeset ditt?

– Jeg har pokerfjes, men kroppen avslører meg. Jeg skulle lure noen folk der inne, så begynner jeg å svette intensivt. Pokerfjeset fungerer altså greit, men kroppen avslører meg. Det viser seg at jeg er en elendig løgner.

– Hva skal til for å vippe deg av pinnen?

– Alt som skjer vipper meg av pinnen. Det sosiale biten gikk greit, men hver gang vi skulle spille et spill ble jeg vippet totalt av pinnen, og jeg fikk ikke med meg hva vi skulle gjøre. Jeg tror ikke jeg har klart å fullføre et eneste spill der inne.

Les også: Vidar Magnussen: – Kroppen har gitt beskjed om å roe ned

<b>VIDAR MAGNUSSEN: </b>Vidar Magnussen (46), skuespiller, regissør og komiker
VIDAR MAGNUSSEN: Vidar Magnussen (46), skuespiller, regissør og komiker Foto: Svein Brimi

Anette Hoff

– Hvordan tåler du urettferdighet?

– For det første tror ikke jeg på rettferdighet. Vi lever i en verden hvor det ikke finnes rettferdighet. Jeg følte meg ikke spesielt utsatt i denne sammenhengen her, men det ble meg som ble det første eksempelet på noe som kan fremstå som urettferdig.

– Hvordan står det til med pokerfjeset ditt?

– Nei, det tror jeg ikke at jeg har. Følelsene ligger veldig utenpå kroppen. Slik har jeg alltid vært.

– Hva skal til for å vippe deg av pinnen?

– Det er at noen treffer meg emosjonelt. Den følelsen av at jeg ikke var ønsket da jeg ble stemt ut den første episoden, var en slik ting.

Les også: Familien Hoff Oftebro spiller en familie som fremstår vellykket, men sannheten er en annen

<b>ANETTE HOFF: </b>Anette Hoff (62),

skuespiller.
ANETTE HOFF: Anette Hoff (62), skuespiller. Foto: Svein Brimi

Danby Choi

– Hvordan tåler du urettferdighet?

– Jeg er veldig drevet av å rette opp urettferdighet i verden, og jeg er opptatt av at å oppføre seg stygt er ugreit. Så er det veldig sjangerbestemt. Når jeg ser på komikere som kan være ganske stygge i formen, og når du ser på «Gauteshow» hvor de rakker ned på minoriteter og lignende, så synes jeg det er greit. Fordi det er komedie. Det er det samme her, sjangeren er en annen. Det er et spill. Da går man inn i en rolle og inn i en karakter hvor det er hele poenget. Det er andre spilleregler enn i den virkelige verden.

– Hvordan står det til med pokerfjeset ditt?

– Da jeg gikk inn i spillet, var jeg sikker på at skuespillerne var de største truslene, fordi de er så gode til å lyve. Så har jeg tenkt at det er min svakhet i spillet, at jeg er dårlig til å lyve. Samtidig ser jeg jo nå, at jeg klarte det til en viss grad.

– Hva skal til for å vippe deg av pinnen?

– Det er nok ganske vanskelig å vippe meg av pinnen. Underveis i spillet blir det vanskelig for meg når stadig flere avsløringer skjer. Det vipper meg heller ikke av pinnen, og jeg gir alt hele veien. Det er viktig å skille situasjoner fra hverandre og forstå dem litt iskaldt.

Les også: (+) Nå er jeg livredd for fremtiden. Og det er min egen skyld

<b>DANBY CHOI: </b>Danby Choi (30), journalist og
redaktør
DANBY CHOI: Danby Choi (30), journalist og redaktør Foto: Svein Brimi

Viktoria Skau

– Hvordan tåler du urettferdighet?

– Urettferdighet tåler jeg dårlig fordi jeg er et følelsesmenneske. Jeg vil bare at alle skal ha det bra. Jeg blir veldig lei meg og føler ekstremt mye på det, samtidig som det er vanskelig fordi jeg er en konfliktsky person. Det er en vanskelig balanse. Så er jeg også en overtenker.

– Hvordan står det til med pokerfjeset ditt?

– Jeg tror jeg har et knallsterkt pokerfjes. Inne på «Spillet» ble jeg undervurdert. Alle var sånn: «Viktoria er så søt. Hun skjønner ikke helt hva som skjer». Så sitter jeg jo der og har den planen klar. Så pokerfjes, det har jeg.

– Hva skal til for å vippe deg av pinnen?

– Det må nok være stress generelt. Jeg fungerer ikke i skikkelig stressende og pressede situasjoner. Da får jeg mentalt sammenbrudd med en gang. Jeg hadde jo knekken dag to inne på «Spillet». Allerede da sa jeg at jeg følte meg som verdens verste menneske og hadde dårlig samvittighet – uten å ha gjort noen ting ennå.

<b>VIKTORIA SKAU: </b>Viktoria Skau (24), Youtuber og
programleder.
VIKTORIA SKAU: Viktoria Skau (24), Youtuber og programleder. Foto: Svein Brimi

Steffen Eriksen

– Hvordan tåler du urettferdighet?

– Det tåler jeg veldig dårlig. Det vil dere også se underveis i programmet. Fordi det er ikke sånn jeg er oppdratt. Det kom egentlig fra min mor og far, som var veldig på det med rettferdighet i oppveksten. Jeg og broderen skulle alltid ha alt helt likt, hvis ikke var det urettferdig. Da blir jeg vred. Jeg gir beskjed. Jeg prøver å være så rund og god som mulig, men det er ikke så lett.

– Hvordan står det til med pokerfjeset ditt?

– Jeg har egentlig pokerfjes, tror jeg. Jeg spiller litt poker også. Den eneste som gjennomskuer meg uansett, er datteren min på 17 år. Hun snurrer meg rundt lillefingeren og vet akkurat hva hun skal gjøre.

– Hva skal til for å vippe deg av pinnen?

– Jeg vil nok kanskje si at Danby (Choi red.anm.) vippet meg av pinnen. Det klarte han faktisk. Jeg er en engasjert type, og når jeg først er engasjert i noe, går jeg inn 100 prosent. Når det da blir fucket opp så til de grader som det gjør, fordi han spiller spillet så sykt bra, så klarte han fint å vippe meg av pinnen, ja. Og jeg var nok ikke den eneste.

Les også: Det spesielle beslaget for seks år siden fikk tollerne til å klø seg i hodet

Ida Elise Broch

– Hvordan tåler du urettferdighet?

– Hvem takler det bra? Jeg synes det er noe dritt. Med tanke på «Spillet» er det jo ingen som kommer vinnende ut av det. En blir presset til å ta kjipe valg og det er urettferdig. Jeg liker ikke urettferdighet.

– Hvordan står det til med pokerfjeset ditt?

– Dårlig. Folk tror skuespillere er skuespiller også i livet, men vanlige folk er faktisk mye bedre skuespillere i det virkelige livet enn sånn type skuespiller jeg er. Jeg leter stort sett etter sannheten og er stort sett sannferdig. Jeg tør ikke å lyve, jeg.

Les også: Ida Elise Broch: – Fra å ha alt og alle, så mistet jeg så mye

<b>IDA ELISE BROCH</b>: Ida Elise Broch (36),
skuespiller.
IDA ELISE BROCH: Ida Elise Broch (36), skuespiller. Foto: Svein Brimi

Martha Leivestad

– Hvordan tåler du urettferdighet?

– Jeg tåler det dårlig og synes det er veldig kjedelig å være vitne til. Spesielt når det er snakk om mennesker jeg bryr meg om. Jeg kan nok reagere med å bli litt streng, samtidig er jeg også konfliktsky. Så det tar lang tid før jeg kommer dit.

– Hvordan står det til med pokerfjeset ditt?

– Det er ikke kjempebra. Jeg ler av hvordan jeg reagerer når ting skjer der inne. Men jeg må si at når min gjeng har bestemt seg for å stemme ut folk, synes jeg vi holder et ganske bra ansikt i løpet av den elimineringen. Da sitter pokerfjeset overraskende bra. Men jeg har ikke bruk for mye pokerfjes i det daglige, heldigvis. Der er det ikke mange jeg prøver å lure.

– Hva skal til for å vippe deg av pinnen?

– Jeg har en irriterende lang lunte, men jeg blir fort oppgitt når noen bruker tiden min dårlig. I jobbsammenheng kan jeg bli sånn: «Hva er dette for noe? Nå bruker dere opp min tid.» Det samme gjelder når jeg blir stående i kø. Jeg er nok litt utålmodig.

<b>MARTHA LEIVSTAD: </b>Martha Leivestad (29), komiker og
programleder.
MARTHA LEIVSTAD: Martha Leivestad (29), komiker og programleder. Foto: Svein Brimi

Martine Lunde

– Hvordan tåler du urettferdighet?

– Jeg tåler det veldig dårlig og merker jeg kan bli skikkelig sint av det. Så da jeg skjønte at «Spillet» var et urettferdig spill, ble jeg egentlig ganske stressa for hvordan jeg skulle reagere på enkelte ting.

– Hvordan står det til med pokerfjeset ditt?

– Jeg har et skikkelig bra pokerfjes, og jeg kan egentlig lure de fleste når det først gjelder. På små hvite løgner derimot har jeg ikke sjans, da ryker hele pokerfjeset.

– Hva skal til for å vippe deg av pinnen?

– Det er mye, men sånn i «Spillet» var det nok det at hodet jobbet konstant og at jeg hele tiden tenkte det verste. Det er ikke helt bra i lengden.

Les også: (+) Jeg var så lei av å ha dårlig råd, men tok et grusomt dårlig valg

<b>MARTINE LUNDE:</b> Martine Lunde (27),
influenser og
TV-personlighet.
MARTINE LUNDE: Martine Lunde (27), influenser og TV-personlighet. Foto: Svein Brimi

Herman Dahl

– Hvordan tåler du urettferdighet?

– Jeg tror jeg blir stum og ender fort opp med å overtenke hva som har skjedd.Jeg er nok ikke den som roper høyest.

– Hvordan står det til med pokerfjeset ditt?

– Pokerfjeset mitt er dårlig, så strategien min der inne var å prøve å ikke lyve.

– Hva skal til for å vippe deg av pinnen?

– Om noen er snille mot meg, og jeg føler at jeg ikke klarer å gi dem noe tilbake.

<b>HERMAN DAHL: </b>Herman Dahl (21), Youtuber,
skuespiller og TV-personlighet.
HERMAN DAHL: Herman Dahl (21), Youtuber, skuespiller og TV-personlighet. Foto: Svein Brimi

Denne saken ble første gang publisert 22/03 2024, og sist oppdatert 22/03 2024.

Les også