Agnete Saba

– Jeg havnet mellom to stoler

Åtte år har gått siden Agnete Saba gikk til topps i «Skal vi danse». Tiden etter det har vært som en emosjonell berg-og-dal-bane for den norsk-samiske artisten.

<b>AGNETE SABA:</b> Agnete Saba har bearbeidet de vonde følelsene hun har båret på i mange år. I dag står artisten trygt i seg selv.
AGNETE SABA: Agnete Saba har bearbeidet de vonde følelsene hun har båret på i mange år. I dag står artisten trygt i seg selv. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Agnete Saba (28) er tilbake – mentalt sterkere enn noen gang. Åtte år har gått siden vi så multitalentet svinge seg til topps på «Skal vi danse»-parketten.

Siden den gang har hun vært åpen om den tøffe tiden som fulgte. Det hele toppet seg da Agnete representerte Norge i Eurovision i 2016.

– Jeg har slitt med mye angst og depresjon i livet mitt – ting som har vært veldig vanskelig. Den største endringen siden jeg deltok i «Skal vi danse» 2014, er at jeg har bearbeidet mange ting. Jeg har vokst veldig mye mentalt på det jeg har vært gjennom – og står tryggere i meg selv, stråler Agnete i forbindelse med lanseringen av «Skal vi danse».

Les også: Dette er deltakerne i «Skal vi danse: all stars»

<b>ICEBREAKER:</b> Da Agnete Saba representerte Norge med låten «Icebreaker» i 2016, gikk hun gjennom en svært tøff tid mentalt. Det ble startskuddet for en krevende, men viktig personlig reise for Agnete.
ICEBREAKER: Da Agnete Saba representerte Norge med låten «Icebreaker» i 2016, gikk hun gjennom en svært tøff tid mentalt. Det ble startskuddet for en krevende, men viktig personlig reise for Agnete. Foto: AP Photo/Martin Meissner

«Blacksheeps»

Agnete ble et kjent navn for det norske folk allerede i 2008 da hun vant MGP jr. sammen med gruppa Blacksheeps. Sangen «Oro Jáska Beana» gikk som en farsott over landet, og over natten visste «alle» hvem Agnete var.

Født: 4. juli 1994

Alder: 28 år

Fra: Nesseby

Bosted: Oslo

Yrke: Artist

Kjæreste: Johannes Foslund

Se mer

I ettertid har hun også kommet på andreplass i «Stjernekamp» og vært med i «Hver gang vi møtes.»

Når hun denne høsten er tilbake på parketten, er det med en helt annen ro over seg.

– Selv om jeg kanskje er hun litt stille og forsiktige jenta, så kjenner jeg i dag at jeg er bra nok som jeg er. Jeg er stolt over at jeg har greid å ta vare på det lille barnet i meg, og at voksen- og lille-Agnete greier å spille på lag.

Les også: (+) På skolen var jeg den stille jenta som aldri ytret et ord – sommerferien endret alt

Samisk bakgrunn

Agnete forteller at hun virkelig har gravd dypt og røsket opp i det som har vært, og er både glad og takknemlig for at hun har kommet dit hun er i dag. Med et glassklart blikk fortsetter hun:

– Livet er en berg-og-dal-bane, og jeg utvikler meg og lærer nye ting hele tiden!

En viktig del av den personlige reisen Agnete har vært på de siste årene, handler om aksept for sin samiske bakgrunn.

– Lenge har jeg ikke følt meg samisk nok og ikke følt meg norsk nok. Jeg havnet på mange måter mellom to stoler. Hvem var jeg egentlig? I dag kjenner jeg på en stolthet over å være begge deler: Både samisk og norsk! Det håper jeg også å få frem gjennom dansen.

Les også: Småbarnsforeldrene Helene Olafsen og Jørgen Nilsen deltar i Skal vi danse: – Det blir en kabal som skal legges

<b>PROFFDANSEREN JØRGEN:</b> Agnete har fått gleden av å svinge seg med proffdanseren Jørgen Nilsen denne høsten. Hun fikk masse ros av dommerne for den personlige dansen som handlet om «Oro Jáska Beana»-suksessen.
PROFFDANSEREN JØRGEN: Agnete har fått gleden av å svinge seg med proffdanseren Jørgen Nilsen denne høsten. Hun fikk masse ros av dommerne for den personlige dansen som handlet om «Oro Jáska Beana»-suksessen. Foto: TV 2

Deltar i «Skal vi danse - all stars»

«Skal vi danse - all stars» vises på TV 2 lørdager kl. 19:30.

Hver lørdag til og med lørdag 12. november, vises programmet på samme kanal, til samme tidspunkt.

Du kan også se programmet på TV 2 Play.

Se mer

Timingen for nok et «Skal vi danse»-eventyr kunne ikke vært bedre. Før sommerferien jublet Agnete over å ha fullført sin bachelor i populærmusikk, og hun gleder seg til å kickstarte voksenlivet.

– Jeg elsker denne bransjen, og jeg har det så gøy! Det eneste jeg vil gjøre i livet er å stå på scenen, opptre og underholde mennesker. Nå har jeg det som plommen i egget! sier Agnete og ler.

Denne saken ble første gang publisert 30/09 2022, og sist oppdatert 07/10 2022.

Les også