Cengiz Al takker «Skal vi danse» for suksessen

– Gikk veldig mange runder med Maiken før jeg takket ja

I 2017 imponerte den relativt ukjente Cengiz Al hele det norske folk i «Skal vi danse». Deltagelsen åpnet mange dører, og i dag nyter han stor suksess som skuespiller.

<b>CENGIZ AL:</b> Cengiz ser tilbake på sin «Skal vi danse»-deltagelse i 2017 som en viktig døråpner for suksessen han i dag opplever som skuespiller.
CENGIZ AL: Cengiz ser tilbake på sin «Skal vi danse»-deltagelse i 2017 som en viktig døråpner for suksessen han i dag opplever som skuespiller. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

Han var bare 19 år gammel da han entret parketten i «Skal vi danse» for første gang, høsten 2017.

Den gangen ble Cengiz Al (24) slått av Helene Olafsen (32) i finalen, men når han i år er med i Allstars-versjonen av TV 2-programmet, får han en ny sjanse til å nå helt til topps.

– Det er utrolig godt å få danse igjen. Det er danser jeg opprinnelig er, men jeg har ikke danset proft siden jeg var med i «Skal vi danse» for syv år siden.

Cengiz forteller at han merker at kroppen er veldig klar for å tenke kreativt igjen.

– På samme måte som når jeg er med på å skape noe kreativt i filmer og TV-serier, så blir det her å skape øyeblikk gjennom dans, smiler han.

Les også: Dette er deltakerne i «Skal vi danse: all stars»

<b>SKAL VI DANSE:</b> Sammen med Rikke Lund håper Cengiz å slå sin egen andreplass fra «Skal vi danse» i 2017 når han nå skal ut på parketten igjen.
SKAL VI DANSE: Sammen med Rikke Lund håper Cengiz å slå sin egen andreplass fra «Skal vi danse» i 2017 når han nå skal ut på parketten igjen. Foto: TV 2

Skuespiller i NRK-serien «Skam»

Født: 9. oktober 1997

Alder: 24 år

Yrke: Skuespiller

Kjæreste: Maiken Blom

Barn: Sønnen Noor (2)

Se mer

I 2017 var Cengiz et relativt ukjent ansikt for nordmenn flest, men hadde gjort seg bemerket nasjonalt og internasjonalt for sin rolle i den populære NRK-serien «Skam».

Gjennom «Skal vi danse»-deltagelsen ble unggutten derimot stor kjendis her hjemme, og i kjølvannet av TV-suksessen begynte tilbudene å renne inn fra underholdningsbransjen.

<b>HELENE OLAFSEN:</b> Da Cengiz var med sist, trakk Helene Olafsen det lengste strået i finalen.
HELENE OLAFSEN: Da Cengiz var med sist, trakk Helene Olafsen det lengste strået i finalen. Foto: Morten Bendiksen

– «Skal vi danse» åpnet mange dører for meg. Det førte til at jeg fikk en ny rolle som skuespiller, og det igjen var grunnen til at jeg fikk hovedrollen i «Tre nøtter til Askepott».

– Det er ikke til å legge skjul på at et program som «Skal vi danse» gjør at flere får øynene opp for deg og oppdager deg. Det har absolutt hjulpet meg mye på veien til alt jeg har oppnådd i årene etter at jeg var med. Jeg vil si det endret livet mitt på mange måter, sier han.

Les også: (+) – Jeg hadde «check» på alle de tre punktene: Det var gøy, han var hyggelig – og jeg kunne tenke meg å ligge med ham

Julefilmen «Tre nøtter til Askepott»

Cengiz har siden spilt i filmene «Alle utlendinger har lukka gardiner», «Nordsjøen» og i som nevnt rollen som prinsen i storfilmen «Tre nøtter til Askepott».

– Det har skjedd veldig mye siden 2017, ting jeg ikke hadde sett for meg. Jeg har vokst veldig på de årene og har rett og slett blitt mer erfaren i livet. Jeg har blitt pappa, har en helt annen forståelse i dag og klarer enda bedre å jobbe under press. I tillegg har jeg skjønt hvordan mediene og kjøret i denne bransjen funker. Nå er jeg mer robust til å takle det bedre, mener han.

Denne høsten blir 24-åringen å se både på dansegulvet og i TV 2s nye storsatsing «Forræder».

Les også: Dette er deltakerne i TV 2-pro­gram­met «For­ræ­der».

<b>TRE NØTTER TIL ASKEPOTT:</b> I fjor var det premiere på storfilmen «Tre nøtter til Askepott» der Cengiz spilte rollen som prinsen. Popstjernen Astrid S spilte Askepott, og de to utviklet et nært vennskap.
TRE NØTTER TIL ASKEPOTT: I fjor var det premiere på storfilmen «Tre nøtter til Askepott» der Cengiz spilte rollen som prinsen. Popstjernen Astrid S spilte Askepott, og de to utviklet et nært vennskap. Foto: Nordisk Film

Kjæresten Maiken Blom

I tillegg spiller han inn en ny TV-serie – samtidig som han er pappa til sønnen Noor (snart 2). Da er det godt at kjæresten Maiken Blom (24) trår til på hjemmebane.

– Det blir en travel høst, men vi som familie er forberedt på det. Jeg gikk veldig mange runder med Maiken. Hun oppfordret meg til å takke ja til «Skal vi danse», og sa: «Cengiz, du er en person som jobber veldig bra under press og har masse å gjøre. Dette kommer du til å få til». Skuespill og dans er virkelig noe jeg brenner for. Forhåpentligvis vil årets «Skal vi danse»-deltagelse gjøre meg enda bedre.

<b>SMÅBARNSFAR:</b> I oktober 2020 ble Cengiz og Maiken foreldre til sønnen Noor. Skuespilleren stortrives som pappa, og håper at sønnen en dag vil være stolt av hans harde arbeidsinnsats.
SMÅBARNSFAR: I oktober 2020 ble Cengiz og Maiken foreldre til sønnen Noor. Skuespilleren stortrives som pappa, og håper at sønnen en dag vil være stolt av hans harde arbeidsinnsats. Foto: Instagram

Cengiz setter stor pris på sin lille familie, og forteller at sønnen også er en motivasjonsfaktor i å prestere bra som danser og skuespiller.

– Det utrolig fint å være pappa. Når det er travelt, er det ekstra hyggelig å komme seg hjem til ham og Maiken. Om det er sent så kanskje han sover, men da legger jeg meg ved siden av ham eller står opp med han og tar en barnehagestart litt senere på dagen. Det er veldig fint. Jeg håper han kommer til å se tilbake på denne tida og tenke: «Det var kult at du gjorde det, pappa», smiler han.

Denne saken ble første gang publisert 23/09 2022.

Les også