Testsamling: Toppmobiler

Toppmobil til halv pris?

Noen få av fjorårets toppmobiler får du nå til nesten halv pris, mens andre kun har fått en prisreduksjon på cirka 1.000 kroner.

TOPPMOBILER: Vi har testet alt av toppmobiler som ble lansert i 2015. Nå har noen av den falt mye i pris.
TOPPMOBILER: Vi har testet alt av toppmobiler som ble lansert i 2015. Nå har noen av den falt mye i pris. Foto: Illustrasjon
Publisert Oppdatert

I løpet av 2015 testet vi en mengde mobiltelefoner. 11-12 av disse har vi karakterisert som «toppmobiler». Med det mener vi at det er produsentens beste mobil. Den med mest kraft, best ytelse og den som er best på utstyr og design.

I denne testsamlingen har vi samlet et knippe på 11 mobiler som, da de ble lansert, ble annonsert som «toppmobiler».

Nye toppmobiler på vei

De første toppmobilene bruker å dukke opp til test i mars. Mange blir lansert før, under eller rett etter den store mobilmessen i Barcelona i februar. Det betyr at om en måneds tid kommer de første lanseringene av årets toppmobiler.

iPhone 7?

Ryktene vil ha det til at Samsung skal lansere Galaxy S7 den 22. februar. Ryktebørsen snakker også om en tidlig lansering av iPhone 7. Tradisjonelt har Apple lansert sine nye mobiler på høsten. Ryktene vil også ha det til at Apple skal lansere en mindre mobil i tillegg til en «normal» og en Plus-mobil.

Microsoft kommer

På slutten av fjoråret kastet også Microsoft seg for alvor inn i kampen om toppmobilene med lanseringen av Lumia 950 og Lumia 950 XL. Verdt å legge merke til her er at Lumia 950/950XL også kan brukes med en dokkingstasjon mot en skjerm, noe som gjør at man kan bruke mobilen med mus og tastatur – omtrent som en PC. Salget av Windows 10 mobiler har riktignok ikke ennå tatt av, men etter en periode med kun Microsoft/Nokia-baserte Windows-mobiler, kaster nå også andre seg på Windows 10 Mobile. Først ute er Acer med sin godt spesifiserte 5,5 tommers store Acer Liquid Jade.

Spar tusenlapper

Den største fordelen med å vente noen måneder fra en toppmobil lanseres til man kjøper den, er at man potensielt kan spare noen tusenlapper. Dette gjelder riktignok ikke alle. Toppmobilene fra Apple koster like mye eller mer som da de ble lansert.

Den toppmobilen som har falt mest i pris i år er Xperia Z3+ fra Sony. Noen vil kanskje hevde at dette egentlig ikke er en toppmobil, siden dette primært var en «ventemobil» før Z5-serien ble lansert. Den kan likevel være et svært godt kjøp. Nå koster den nemlig 2740 kroner mindre enn da den ble lansert.

Huawei P8 Lite er den rimeligste toppmobilen i denne testsamlingen. Den koster «bare» 3499 kroner og kan også være et bra kjøp. Huawei P8 har i følge Prisjakt.no vært solgt helt ned i 2.775 kroner, så her gjelder det å følge med.

Øvrige toppmobiler, som Sony Xperia Z5, HTC One A9 og Sony Xperia Z5 Compact, har falt cirka 1.000 kroner siden lanseringstidspunktet.

Dersom du ikke trenger ny mobil i dag, så kan det nok lønne seg å vente et par måneder til, siden prisene kan falle ytterligere når de nye toppmobilene etter hvert kommer for salg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning