Acer Iconia B1-A71: Ok billignettbrett

Acer Iconia B1-A71

Et nettbrett til under 1.000 kroner? Ja det er sant, men er det verdt pengene?

B FOR BILLIG: Iconia B1 fra Acer koster kun 795 kroner. Vi tester hvor godt nettbrett man får for under 1000 kroner.
B FOR BILLIG: Iconia B1 fra Acer koster kun 795 kroner. Vi tester hvor godt nettbrett man får for under 1000 kroner. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Pris

- Skjerm

- Batterilevetid

- Liten lagringsplass

795 kroner er prisen for det som er et av Norges aller billigste nettbrett. Det finnes riktignok nettbrett som er enda billigere, men da bærer de ikke logoen til en relativt kjent merkevare.

Prisen er så lav at man nesten blir litt mistenksomme. Er det bortkastede penger? For om man legger til en tusenlapp får man jo for eksempel Asus Fonepad, som er et ok nettbrett som også kan brukes som telefon. Legger man på 1200 kroner, så får man nettbrettet Nexus 7 som skåret godt i vår test. Og med friske ferie- og skattepenger på konto kan vel mange la seg friste til å gå for en iPad mini som starter på cirka 2300 kroner.

Billig

Prisen gjenspeiler seg også i nettbrettet. Materialvalget er alt annet enn eksklusivt. Baklokket er av blikk (tynnt metall) og skjermen er av en plasttype som er vanskelig å holde fri for fettmerker og andre flekker. Men samtidig kjennes det ut som om nettbrettet tåler å bli brukt.

Det er også en type nettbrett du ikke trenger å passe på som en smed. Folk som eier en iPad har gjerne brukt store summer på et beskyttelsesdeksel i et forsøk på å holde den hel og pen. Slikt trenger du ikke å bekymre deg for med Iconia B1 fra Acer. Dette er et nettbrett du skal og kan bruke. Det er ikke vits å bruke penger på å beskytte et nettbrett som knapt koster mer enn selve beskyttelsesdekselet.

Visuelt så gir Iconia B1 ikke noe varig inntrykk. Skjermen er omgitt av brede svarte rammer. Skjermen er heller ikke helt synkront plassert på fremsiden, noe som gir seg utslag i at rammene ikke er like brede. Knapper og brytere gir også et billig inntrykk.

BILLIG: Byggekvaliteten på Iconia B1 avslører at vi snakker om et billig nettbrett.
BILLIG: Byggekvaliteten på Iconia B1 avslører at vi snakker om et billig nettbrett. Foto: Produsent

Ytelse

Acer Iconia B1

  • Skjermstørrelse: 7 tommer
  • Oppløsning: 1024 x 600 piksler
  • OS: Android 4.1
  • Prosessor: 1,2 GHz, dual core
  • RAM: 512 DDR3
  • Lagring: 16 GB
  • Wifi: 802.11 b/g/n
  • Batteri: 2710 mAh
  • Mål: 19,74 x 12,85 x 1,13 cm
  • Vekt: 320 gram

Man skulle tro at et nettbrett til 795 kroner var et mareritt å bruke. Men fakta er at Iconia B1 klarer seg relativt bra. Det er ingen racer vi snakker om, men den tokjernede 1.2 GHz prosessoren klarer seg relativt godt. Testresultatene er riktignok ikke de beste, men vi skal ikke lenger enn halvannet år tilbake før ytelsen Iconia B nå leverer til super lavpris var forbeholdt nettbrett fra «mellomklassen» og oppover.

I forhold til litt dyrere brett, så merker vi at Iconia B1 noen ganger bruker litt lengre tid på noen oppgaver og at surfing og skifte mellom apper ikke er like glidende og effektivt, men det virker. Det er det viktigste.

Skjermen er ikke den beste. Skjermen er plaget med litt gjenskinn og med fingermerker på toppen er det en dårlig kombinasjon. Vi synes også den lave oppløsningen gjør tekst litt kornete, noe som gjør det slitsomt å lese lengre artikler på dette nettbrettet. I tillegg er innsynsvinkelen på skjermen svært begrenset.

Den interne lagringsplassen er kun på 8 GB, så her må du budsjettere med et ekstra minnekort. Den interne lagringsplassen fylles raskt opp om du ikke kun skal bruke brettet til nettsurfing.

Batterilevetiden er ikke spesielt god. I vår test gikk Iconia B1 tom for strøm etter 3 timer og 33 minutter. En så dårlig batterilevetid har vi ikke målt på våre siste 30 nettbrettester, så her setter B1 en slags rekord.

Nettbrettet har også kun 8 GB intern lagringsplass, så her må du budsjettere med et eksternt minnekort om du har tenkt å bruke nettbrettet til noe annet enn kun nettsurfing.

Konklusjon

Asus Iconia B1 byr på en helt ok brukeropplevelse. Det er ikke noe lynraskt nettbrett og det er heller ikke nettbrettet som gir deg anerkjennende nikk for at du har valgt et eksklusivt og designvinnende produkt. Dette er et arbeidsbrett som er greit til sitt bruk om du er klar over begrensningene. Kanskje trenger du et nettbrett i bilen, lastebilen, gravemaskinen, på hytta eller et som ungene kan bruke uten å ruinere deg, så kan Iconia B1 duge.

Nettbrettet fungerer til enkel nettsurfing, spille litt spill og du kan streame video uten problemer.

Ville vi kjøpt det selv?

Neppe, personlig ville vi strukket oss en tusenlapp eller så for å få Asus Fonepad eller Nexus 7, men vi ser helt klart at det finnes bruksområder for Iconia B1. Enten du skal ha et billig nettbrett til barna eller andre formål, så kan Iconia B1 være en rimelig inngangsbillett om man er i tvil om Android og nettbrett er en kombinasjon man vil satse på. Den store svakheten til Iconia B1 er skjermen og batterilevetiden.

Men, til 995 kroner så kan man ikke ha for høye forventninger. Sett i forhold til prisen, så synes vi dette er et helt greit kjøp så lenge man er klar over brettets begrensninger.

Les også:

TEST: Så bra er Intels nye plattform (Haswell)

Med denne tjenesten ser du Games of Thrones gratis

Test: Pinell Go - super norsk reiseradio

Slik flytter du hele filmsamlingen over på en minnepinne
TIL BARNA: For mange kan et rimelig Android-nettbrett være et godt alternativ til barna. Prisen gjør at tapet blir litt mindre om nettbrettet skulle bli ødelagt eller forsvinne.
TIL BARNA: For mange kan et rimelig Android-nettbrett være et godt alternativ til barna. Prisen gjør at tapet blir litt mindre om nettbrettet skulle bli ødelagt eller forsvinne. Foto: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning