Glutenfri marengs med sjokoladekrem
Sprø bunner kombinert med myk sjokoladekrem og bær er en sikker vinner.

Dette trenger du:
- 200 g hasselnøttkjerner
- 4 eggehviter
- 2 dl sukker
- 4 eggeplommer
- 1 dl sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 1 dl kremfløte
- 150 g smør
- 150 g lys sjokolade
- Pynt: pisket krem, bær, sjokolade
To bunner à 21 cm:
Krem:
Dette gjør du:
Tegn to sirkler på bakepapir. Mal nøttene.
Visp eggehviter til stivt skum.
Tilsett sukkeret litt etter litt under visping og visp til en fast marengs.
Vend nøttene forsiktig inn i marengsen og bre utover på bakepapiret.
Stek ved 150° varmluft i 15 minutter. La avkjøle.
Bland eggeplommer, sukker, vaniljesukker og fløte i en kjele og varm opp under omrøring til kremen tykner. Den skal ikke koke.
Ta kjelen av varmen og visp inn smøret i biter og hakket sjokolade. La kremen avkjøle og stivne i kjøleskapet.
Legg sammen bunnen med kremen imellom og oppå.
Pynt med pisket krem, bær og høvlet sjokolade.
Planlegg! Marengsbunnene kan lages i god tid og oppbevares i boks. Med sjokoladekrem og pynt venter en deilig kaffestund.
Oppskriften er først publisert i svenske Hemmets Journal