Glutenfri marengs med sjokoladekrem

Sprø bunner kombinert med myk sjokoladekrem og bær er en sikker vinner.

GLUTENFRI: Til denne kaken kan du bruke opp eggehvitene til bunnene og plommene til kremen.
Publisert

Dette trenger du:

      To bunner à 21 cm:

    • 200 g hasselnøttkjerner
    • 4 eggehviter
    • 2 dl sukker
    • Krem:

    • 4 eggeplommer
    • 1 dl sukker
    • 2 ts vaniljesukker
    • 1 dl kremfløte
    • 150 g smør
    • 150 g lys sjokolade
    • Pynt: pisket krem, bær, sjokolade

Dette gjør du:

Tegn to sirkler på bakepapir. Mal nøttene. 

Visp eggehviter til stivt skum. 

Tilsett sukkeret litt etter litt under visping og visp til en fast marengs. 

Vend nøttene forsiktig inn i marengsen og bre utover på bakepapiret. 

Stek ved 150° varmluft i 15 minutter. La avkjøle.

Bland eggeplommer, sukker, vaniljesukker og fløte i en kjele og varm opp under omrøring til kremen tykner. Den skal ikke koke. 

Ta kjelen av varmen og visp inn smøret i biter og hakket sjokolade. La kremen avkjøle og stivne i kjøleskapet.

Legg sammen bunnen med ­kremen imellom og oppå. 

Pynt med pisket krem, bær og høvlet sjokolade.

Planlegg! Marengsbunnene kan ­lages i god tid og opp­bevares i boks. Med sjoko­ladekrem og pynt venter en deilig kaffestund.

Oppskriften er først publisert i svenske Hemmets Journal