Årets Bil i Norge 2011

Stem fram din favorittbil

Nå går startskuddet for Årets Bil i Norge 2011. Og din stemme avgjør hvilken modell som blir lesernes valg.

Foto av juryen til årets bil. Fra venstre: Terje Bjørnsen, fagredaktør Vi Menn, Kari Sandberg, direktør Trygg Trafikk, Anders G. Hovde, markedsanalytiker med bil som spesialitet, seniorkonsulent hos TNS Gallup,Turid Næss, journalist i Dagbladet,Einar Håndlykken, leder i miljøstiftelsen ZERO 

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Foto av juryen til årets bil. Fra venstre: Terje Bjørnsen, fagredaktør Vi Menn, Kari Sandberg, direktør Trygg Trafikk, Anders G. Hovde, markedsanalytiker med bil som spesialitet, seniorkonsulent hos TNS Gallup,Turid Næss, journalist i Dagbladet,Einar Håndlykken, leder i miljøstiftelsen ZERO Foto: Nina Hansen / Dagbladet Foto: Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Publisert Oppdatert

Tidligere Årets Bil i Norge-vinnere

I tillegg til leserne skal vår egen fagjury vurdere kandidatene. Denne juryen vil ha det endelige ordet etter at leserne har stemt fram sin Årets Bil-favoritt tirsdag 30. november. Her kan du se hvilke modeller som har vunnet tidligere år

År

Leserfavoritt

Årets Bil i Norge

2006

VW Passat

VW Passat

2007

Toyota RAV4

Toyota RAV4

2008

Ford Mondeo

Ford Mondeo

2009

Ford Kuga

VW Golf

2010

SAAB 9-3X

Toyota Prius

For sjette år på rad arrangerer Dagbladet kåringen av Årets Bil i Norge, denne gangen i samarbeid med Vi Menn Bil. Og du kan være med å bestemme hva som blir lesernes favorittbiler.

Underveis kan du følge med på stemmeutviklingen og se hvilke modeller som ligger best an til å bli lesernes favoritt. Hvilken ny bilmodell som stikker av med tittelen Årets Bil i Norge 2011, avgjøres til syvende og sist av en bredt sammensatt fagjury.

Stort utvalg

30 kandidater har sluppet gjennom nåløyet og utgjør årets nominerte modeller. Bilåret har vært fullt av spennende modellnyheter, med en spennvidde fra de aller minste og rimeligste modellene som Audi A1, Nissan Juke og Opel Meriva, opp til supersportsbilen Mercedes SLS, og luksuscoupéen Audi A7. Og utvalget av de typiske folkefavorittene er bredt; VW Passat, Volvo S60/V60, Opel Astra og Skoda Superb stasjonsvogn for å nevne noen.

Også i den populære SUV-klassen har det kommet viktige modeller, som Hyundai ix35, ny BMW X3 og nye VW Touareg. De populære familiefrakterne er representert, med biler som VW Touran, Peugeot 5008 og nye Ford C-Max. Også i år kan Toyota fronte en ny hybridmodell, denne gangen i Auris-versjon. Totalt sett er det 21 merker representert blant de 30 nominerte, så det er både bredde og dybde i utvalget.

Grundige tester

I tiden frem til leserkåringen den 30. november skal du få en solid gjennomgang av alle kandidatene både i avisa og på Dagbladets nettsider. Og 7. desember faller den endelige avgjørelsen: Da får du vite hvem som stikker av med seieren i Norges gjeveste bilkåring og blir Årets Bil i Norge 2011.

Disse bestemmer

Årets jury har tung kompetanse på bilen og dens plass i samfunnet. Hensynet til miljø, sikkerhet, økonomi, og markedsutvikling/ trender er ivaretatt. Juryen består av disse fem:

  • Kari Sandberg, direktør Trygg Trafikk.
  • Einar Håndlykken, leder i miljøstiftelsen ZERO.
  • Anders G. Hovde, markedsanalytiker med bil som spesialitet, seniorkonsulent hos TNS Gallup.
  • Turid Næss, journalist i Dagbladet.
  • Terje Bjørnsen, fagredaktør Vi Menn Bil

Hovedpunkter

Tre hovedpunkter vil stå sentralt i juryens vurdering av bilene:

  • Utslipp og forbruk.
  • Teknologi og sikkerhet.
  • Pris og kostnader.

I tillegg vil juryen ha fokus på kjøreegenskaper, pålitelighet, komfort, praktisk bruk, og design i sin totalvurdering.

Nye modeller

Det er helt avgjørende for seriøsiteten i en slik bilkåring at juryen kan gjøre en faglig uavhengig og objektiv utvelgelse. Denne juryens sammensetning borger for nødvendig kvalitet og seriøsitet. Bilene som er plukket ut til årets kåring er alle nye modeller på vårt hjemlige marked i inneværende år. Dagbladet presenterer dem samlet på de neste sidene. Hvilke av dem som får størst fokus på seg utover høsten er du som leser med å bestemme.

Nytt av året er samarbeidet mellom Dagbladet og Vi Menn Bil. Vi Menn Bil-redaksjonen kjører mellom 120-140 biltester hvert år, i tillegg til prøvekjøringer og nybillanseringer. Et eget norsk testopplegg sørger for objektive målinger og sammenlignbare resultater innen veiegenskaper, støy, akselerasjon, forbruk og innvendige mål. Dermed får Årets Bil i Norge 2011 enda en kvalitetsdimensjon.

Viktig forbrukerinformasjon

Hvilke biler Dagbladets lesere stemmer fram i de øverste posisjonene vil være interessant lesing i en bilverden i stor endring. Ikke minst er vi i ferd med å få gjennombrudd på motorteknologi: Nye hybridmodeller, renere dieselmotorer og ikke minst små bensinmotorer. Trenden mot stadig mer spesialiserte modeller er godt representert i utvalget av Årets Bil i Norge-kandidatene.

Gjennom grundige presentasjoner av de 30 nominerte håper vi også at kåringen vil være nyttig forbrukerinformasjon for de som skal kjøpe ny bil i tiden fremover. Bilhold er blant de aller største utgiftspostene i norske husholdninger. Derfor er det vår intensjon at kåringen av Årets Bil i Norge skal gjøre det lettere for deg å velge riktig bil ut fra egne behov. Stem på dine favoritter og følg med på den spennende kåringen både i avisa og på nett de neste syv ukene.

Her finner du de 30 nominerte bilene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning