VW Tristar

Slik blir den nye VW-bussen

VW viser en konseptmodell av det som blir den nye Transporter-serien.

Publisert Oppdatert

Kassebilen fra VW er populær blant nordmenn. På fjorårets oversikt fra Finn.no over de bilmodellene nordmenn søker mest etter, var Transporter nummer ti og Caravelle nummer 12.

Nå har VW sluppet bilder av en konseptbil de kaller Tristar, og den gir godt innblikk i hvordan neste generasjon av merkets minibuss/kassebil/minibobil/altmuligbil blir.

Det ser ut til at VW har lagt litt mer i designen av Tristar. Visst minner den om forgjengerne, men den er mer kantete og bredere (oppgitt til hele 232 cm). Selvsagt er også LED-lys på plass i fronten.

Allsidig

Tristar skal markere at det er 30 år siden VW-bussen første gang kom i Syncro-utgave, altså med firehjulsdrift. Tristars firehjulsdriftssystem er av den permanente typen med mekanisk differensialsperre på bakakselen.

Konseptbilen har også ekstra bakkeklaring - dette skal være tøffingen i den nye serien. Hvis den da kommer i produksjon i noe som ligner Tristar-versjon.

KONTOR: Konseptbiler blir alltid pyntet ekstra godt opp. I Tristar er det blant annet vendbare skinnseter og 20-tommersskjerm med videokonferansesystem. FOTO: VW
KONTOR: Konseptbiler blir alltid pyntet ekstra godt opp. I Tristar er det blant annet vendbare skinnseter og 20-tommersskjerm med videokonferansesystem. FOTO: VW Foto: VW

Innvendig har VW pyntet opp i konseptbilen. Her er det dreibare skinnseter og en 20-tommersskjerm med videokonferansesystem. En kaffemaskin er integrert i kabinen.

Kontor og surfebil

Slike detaljer skal ifølge Volkswagen gjøre Tristar til det de mener er et universalverktøy. Den skal kunne være et rullende verksted, et mobilt hightech-kontor eller bølgesurferens drømmebil, mener de.

Lasteplanet er delt i to nivåer med et eget støv- og vanntett rom for utstyr som helst skal være rent og pent.

Konseptbilen har tolitersdiesel med 204 hk og 450 Nm, som er koblet til en sjutrinns DSG-automat. Motoren skal sørge for at denne kasse ikke skal sinke trafikken: 0-100 km/t tar 10 sekunder, og toppfarta er 185 km/t.

DOBBELTBUNN: VW Tristar har et eget rom som er vann- og støvsikkert. FOTO: VW
DOBBELTBUNN: VW Tristar har et eget rom som er vann- og støvsikkert. FOTO: VW Foto: VW

Les også:

Test av VW Amarok

Test av VW Caravelle 2010-modell

Alle våre artikler om Volkswagen

KAFFETØRST: Espressomaskinen er integrert i kabinen. FOTO: VW
KAFFETØRST: Espressomaskinen er integrert i kabinen. FOTO: VW Foto: VW

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning