Garasjen:

Sjefen har fått eget bilprogram

Tirsdag kveld debuterer Asgeir Borgemoen på Viasat 4 med bilentusiastprogrammet "Garasjen".

GARASJEVANT: Asgeir Borgemoen er godt vant med garasjer. Her er han med en Ford Mustang hos Cars AS. Foto: Egil Nordlien HM Foto
GARASJEVANT: Asgeir Borgemoen er godt vant med garasjer. Her er han med en Ford Mustang hos Cars AS. Foto: Egil Nordlien HM Foto
Publisert Oppdatert
SKRUE: Asgeir Borgemoen er helt sjef, også med verktøy i hånda. Foto: Egil Nordlien HM Foto
SKRUE: Asgeir Borgemoen er helt sjef, også med verktøy i hånda. Foto: Egil Nordlien HM Foto

Tirsdag kveld går første program i landets nye bilserie - "Garasjen" - på Viasat 4. Programmet ledes av Asgeir Borgemoen, som vel for mange (særlig barn) fortsatt huskes godt som "sjefen over alle sjefer" i barneprogrammet "Fritt Fram". Men sannheten er at Borgemoen er en ihuga entusiast både når det gjelder bil og bilsport, og sånn sett kanskje først nå får sitt drømmeprogram på TV.

- Det begynner i hvert fall å nærme seg.

- Hva skal programmet handle om?

- Seerne får følge forskjellige entusiaster i deres garasjer; for eksempel en ung mann som sveiser sammen to Toyota Starlet og setter en V8'er under panseret, og en voksen kar som bygger en De Tomaso Pantera GT, forklarer Borgemoen, som sier at dette vil bli et feelgood-program, men likevel en helt annen type program enn konkurrenten Broom.

Han er ikke alene om å være komiker/entertainer med sans for bil. Undertegnede har portrettert Borgemoen, samt folk som Johan Golden, Henrik Elvestad, Jan Erik Larssen, Nils Wærstad, Geir Schau og Torkjell Berulfsen, som alle har et over gjennomsnittlig sterkt sterkt forhold til raske biler og lekre karosserilinjer.

Men ikke mange ender opp med sitt eget bilprogram!

Schau hadde jo serien "Palme ved reisens slutt" i 2003, sammen med Rune Gokstad (og Øystein Bache). Jan-Erik Larssen gjorde braksuksess med Autofil, der også Nils Wærstad i perioder bidro sterkt. Nå har Larssen Broom på TV2, og det skal bli spennende å se hva Asgeir Borgemoen og "Garasjen" har å tilby i en tid der Top Gear er en nærmest uoppnåelig benchmark, hva ren bilunderholdning angår.

"Garasjen" skal i første omgang sende ti programmer i høst, og så etter planen fortsette med vår- og høstsesonger fremover.

Visste dere om Asgeir Borgemoen at:

* Han er bondesønn fra Fåvang, og vokste opp med traktorer

* Han en gang var medlem nr. 12A i Pennyklubben

* Han var betatt av motorsykler før han begynte å interesse seg for biler

* Hans første bil var en 1976-modell VW Golf GTI

* Elsker amerikanske biler og V8'ere

* Har vært aktiv i dragracing

Les også:

En ekte muskelbil

Disse bilene står snart i tusenvis av norske garasjer

Dette mener vi om de mest solgte bilene

Se en Ferrari fra 2025

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning