Frankfurt 2011: Volkswagen up!

Ny Volkswagen til 125.000

Kommer til Norge i mai.

MINSTEMANN: Volkswagen up! kommer til Norge i mai. Billigste versjon vil få en 60-hesters énliter under panseret.
MINSTEMANN: Volkswagen up! kommer til Norge i mai. Billigste versjon vil få en 60-hesters énliter under panseret. Foto: FOTO: Volkswagen
Publisert Oppdatert

Volkswagen up! er navnet på tyskernes nye minibil. I første omgang vises og produseres bilen som todørs, mens produksjonen av firedørs versjon starter i begynnelsen av 2012.

Informasjonsansvarlig for VW i Norge, Jan-Erik Haugen, sier at den nye VW up! vil skille seg klart fra tidligere små VW-modeller som VW Lupo:

- Den nye VW up! vil være en trendy og mer forseggjort småbil. En av konkurrentene blir Toyota Aygo, sier Haugen.

Frankfurt-utstillingen er i full gang, og Volkswagen har vist frem bilen for offentligheten. Informasjonsdirektør hos Volkswagen-importøren, Paul Hegna, kan også avsløre startprisen på den nye bilen. - Den vil koste 125.000 kroner i firedørsversjon, sier han til Vi Menn Bil.

VELKJENT: Til tross for at dette er en helt ny modell, er det ikke vanskelig å se at det er en Volkswagen.
VELKJENT: Til tross for at dette er en helt ny modell, er det ikke vanskelig å se at det er en Volkswagen. Foto: FOTO: Volkswagen

Bremser automatisk

Billigste versjon vil ha en 1-liters bensinmotor på voldsomme 60 hestekrefter under panseret. Firedørsversjonen er det som gjelder i Norge, og den vil være på plass i mai.

Up! er ment å være en bybil, og det er grunnen til at Volkswagen har valgt å ta standardsikkerheten i byen et skritt videre. Bilen vil leveres med nødbremsassistanse som standardutstyr. I hastigheter under 30 km/t overvåker bilen trafikken, og hvis systemet forstår at en kollisjon er uunngåelig, vil den bremse automatisk.

Systemer som dette har vært tilgjengelig en stund. Blant annet har Volvo et system de kaller City Safety i blant annet XC 60. Nå får vi imidlertid enda et bevis på at teknologi drypper nedover til de billigere modellene etter hvert.

Les også:

Her er Subarus nye Norges-SUV

Ford Focus får 1-liters motor

Denne elbilen har over 1000 hester

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning