Ny SUV fra VW

Ny Volkswagen-SUV på vei

Tyskerne viser frem SUV-konspet i Tokyo.

Publisert Oppdatert

I dag åpnet Tokyo Motor Show for pressen. Blant det mest spennende som står utstilt, er uten tvil Volkswagens Cross Coupé Concept. Det er ikke lenge siden Volkswagen avslørte at en terrengutgave av Passat er på vei, men nå er det altså noe enda litt røffere som vises fram.

Det er usikkert om dette vil være en ny modell, eller om det er modellen som skal erstatte den evig populære Tiguan. Vi heller mot det siste. For til tross for at Volkswagen skriver i sin pressemelding at dette konseptet plasserer seg midt mellom Golf og dagens Tiguan i utvendig størrelse, har den lengre akselavstand enn Tiguan.

Designmessig er bilen en videreutvikling av dagens formspråk. Den horisontale familiegrillen er selvfølgelig på plass, og taklinjen gir oss klare assosiasjoner til konsernbroren Audi Q3. Coupé-navnet kommer av den sterkt skrånende taklinjen som gir visse assosiasjoner til BMWs mye større Sports Activity Coupé, X6.

PRODUKSJONSKLART: Hvor realistisk interiøret ser ut er ofte en god indikasjon på om bilen kommer i produksjon i nærmeste fremtid.
PRODUKSJONSKLART: Hvor realistisk interiøret ser ut er ofte en god indikasjon på om bilen kommer i produksjon i nærmeste fremtid. Foto: FOTO: Volkswagen

Hybridbil

Konseptbilen er utstyrt med to elektriske motorer og en bensinmotor. Elmotorene er plassert i hver sin ende og yter henholdsvis 40 kW og 180 Nm, mens motoren i hekken yter 85 kW og 270 Nm. Bensinmotoren er en turboladet bensinmotor av ukjent størrelse, men Volkswagen opplyser at de totale kreftene beløper seg til 265 hester. Det gjør at bilen sprinter til hundre på syv sekunder. Hvorvidt dette vil være en drivlinje som er tilgjengelig når bilen kommer i salg er uvisst. Likevel er det ikke usannsynlig at en hybridvariant vil komme.

Firehjulsdriftsystemet fungerer på en litt utradisjonell måte i denne bilen. Det er kun elmotoren på bakakselen som driver bakhjulene, og ved behov får den tilført ekstra krefter fra elmotoren i front. På den måten har man ikke behov for en stor mellomaksling, og dermed blir plassen i kupeen bedre.

For vi er ganske overbevist om at denne bilen kommer i salg. Den går nok ikke direkte fra Tokyo til produksjon i Wolfsburg, men det er flere detaljer som avslører at dette er noe de planlegger å bygge. Blant annet ser interiøret ut til å være nærmest produksjonsklart. Det har vist seg å være en god indikator på hvor langt i prosessen fabrikken har kommet med utviklingen.

Les osgå:

Denne kompakt-SUV-en kan bli en storselger

Vi har kjørt nye BMW 3-serie

Sjekk denne nye Toyotaen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning