Opel Mokka

Ny SUV til under 240 000 kroner

Opel trenger sårt en salgssuksess. Kanskje er det Mokka som skal kurere gruffet?

Publisert Oppdatert

Om kort tid ruller Opels første lille kompakt-SUV, Mokka, ut på norske veier. Den representerer et helt nytt segment for Opel, og prislappen later til å være konkurransedyktig. Prisene på kompakt-SUV-en starter fra 239 000 kroner. Bilen kommer på markedet i Norge i oktober i år, og blir den første modellen fra en tysk produsent i kompakt-SUV-segmentet.

Som så mange andre SUV-er leveres Mokka med både for- og firehjulstrekk, og har en lasteplass på 1372 liter med setene nedfelt. Dessuten skal Mokka ha 19 oppbevaringssteder, ifølge Opel

Bilen kommer både med bensin- og dieselmotorer. Bensintilbudet består av en 1,6 liter med 115 hk, samt en 1,4 liter med 140 hk. Det kommer også en dieselmotor med 130 hk. Alle manuelle girkasser er utstyrt med drivstoffbesparende start/stopp-system.

På listen over standardutstyr finner vi blant annet elektronisk stabilitetskontroll (ESC), Traction Control (TC), Hill Start Assist (HSA) og Hill Descent Control (HDC).

Ny teknologi som Advanced Adaptive Forward Lightning (AFL+) og den nye generasjonen Opel Eye frontkamera er tilgjengelig som ekstrautstyr. Dette gir sjåføren tilgang på en rekke funksjoner, blant annet varsling når du kommer ut av filen (LDW), kollisjonsvarsling (FCA) og andre generasjons teknologi for gjenkjenning av trafikkskilt.

Mokka kan også leveres med det fullt integrerte og smarte Flex-Fix-sykkelstativet, som er eksklusivt for Opel.

SYKKEL: Mokka kan leveres med det fullt integrerte og smarte Flex-Fix-sykkelstativet. Foto: Martin Jansen
SYKKEL: Mokka kan leveres med det fullt integrerte og smarte Flex-Fix-sykkelstativet. Foto: Martin Jansen

Tøff konkurranse

Prismessig ser det ut til at Opel Mokka vil være konkurransedyktig i et stadig tøffere segment.

Nylig kom Citroën C4 Aircross på markedet med en startpris på 259 900 kroner for versjonen med 1,6-liters bensinmotor, 117 hk og forhjulsdrift. For kort tid siden ble også prisene på Citroëns-SUV-ens søstermodellen, Peugeot 4008 klare. Den kommer til landet kun som firehjulstrekker og koster fra 339 900 kroner for en godt utstyrt versjon.

Billigste modell av Mazda CX-5 - med hele 165 hk, forhjulsdrift og manuell girkasse - starter under 300 000 kroner.

Kia Sportage med 2WD og bensinmotor med 135 hk koster fra 259 600 kroner, mens billigste versjon av Hyundai ix35 koster fra 293 850 kroner.

Tør du velge litt annerledes er det ingen som er billigere enn Nissan Juke med forhjulstrekk og 117 hesterkrefters bensinmotor. Prisen starter på 200 000 kroner.

Les også:

Her står fotoboksene som måler snittfarten

Volvo vurderer å sette verstingsmodell i produksjon

Bensin eller diesel - hva er best?

Dette irriterer vettet av mange bilister

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning