Opel kaster seg seg på treden med kompakt SUV-er som kan tilbys med både med to- og firehjulstrekk. Biler som Nissan Qashqai og VW Tiguan leder an i denne trenden.

Mokka heter Opels første kompakt-SUV, og den er 4,28 meter lang.

Det oser ikke terrengegenskaper av Mokka, men den kommer med funksjoner som utforkjøringskontroll (Hill Descent Control) og bakkestartkontroll (Hill Start Assist).

Utstyr som Advanced Adaptive Forward Lightning (AFL+) er tilgjengelig. Det er basert på tredjegenerasjons Bi-Xenon lyssystemer og inkluderer fullt lysassistent (HBA). Opel Eye frontkamera er også tilgjengelig. Det gir sjåføren tilgang til en rekke funksjoner, blant annet varsling når du kommer ut av filen (LDW), kollisjonsvarsling (FCA) og teknologi for gjenkjenning av trafikkskilt.

=

MOKKA: To bensinmotorer og en dieselmotor står på programmet.

Start/stopp-system

Motorutvalget består av en 1,6-liter med 115 hk, samt en 1,4-liters turbomotor med 140 hk og 200 Nm dreiemoment.

En 1,7 liters CDTI dieselmotor med 130 hk er også i utvalget. Den blir tilgjengelig med både to- og firehjulsdrift.

Alle de manuelle girkassene er utstyrt med drivstoffbesparende start/stopp-system.

=

FLEX-FIX: Opel Mokka kan leveres med det integrerte sykkelstativet Flex-Fix, her vist på Opel Antara.

Oppkalt etter kaffe

Lasteplassen er på 1372 liter, og Mokka er utstyr med 19 oppbevaringssteder. SUV-en kan også leveres med Opels geniale og integrerte sykkelstaiv Flex-Fix.

Navnet Mokka er for øvrig inspirert av de små og runde kaffebønnene Coffea Arabica. Den er rik på karakter og full av energi, akkurat som Opel Mokka, hevder Opel.

Vi får håpe den er uten altfor mye grut.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!