Klikk Bil kårer:

Norges beste biler

Å kåre den beste bilen i fire sentrale klasser er ingen enkel jobb. Med kritisk blikk på testresultater og prislister har vi gått løs på oppgaven.

Publisert Oppdatert

Hvert år tester vi i motorredaksjonen et utall biler.

Og sier vi test, så mener vi test. Ytelsene til alle biler blir GPS-målt på lukket bane. Vi kjører dem gjennom en tøff forbruksrunde der antall brukte liter blir målt med største nøyaktighet.

Bilene testes på ulike typer vei og i alle typer bruk de er bygd for å takle. Vi måler og sjekker før vi mener.

En grundig utført testjobb gir oss et unikt materiale når vi nå kårer Norges beste nye biler i fire sentrale bilklasser: de kompakte bilene, familiebilene, SUV/crossover og de sportslige bilene.

På forhånd har vi definert prisområder i hver av klassene, hvilke kriterier som skal ligge til grunn og vekting av disse.

Kriteriene er:

  • Bil for penga
  • Motor/drivlinje
  • Praktiske egenskaper
  • Kjøreegenskaper/ kjøreglede
  • Totalkomfort/ kvalitet

En forutsetning for at en bil skal bli vurdert i denne kåringen, er at vi faktisk har testet den slik vi beskriver over. Har vi kun prøvekjørt den, er den ikke kvalifisert for deltakelse.

En annen forutsetning er at bilen er i salg i samme versjon som vi har testet den. I noen ytterst få tilfeller faller det uheldig ut, på den måten at vi har testet forgjengeren til en bil som kommer i ny utgave samtidig som eller like etter at dette bladet gikk i trykken.

Det gjelder for eksempel Mitsubishi Outlander, som nå kommer i en oppdatert utgave som vi ikke har rukket å teste.

De beste i Golf-klassen

I kompaktklassen er det kort mellom høydepunktene. Likevel er det originalen som overbeviser i årets kåring, mens to andre følger like bak.

Klikk her for å lese om de beste kompaktbilen og for å stemme på din favoritt.

De beste i familiebilklassen

Kanskje er det ikke så mye den er aller best på, men Mazda 6 er bra i alt. En sjuseter og et rimelig alternativ er våre to andre favoritter.

Klikk her for å lese om de beste familiebilene og for å stemme på din favoritt.

De beste SUV/crossoverne

En helt ny vind blåser over SUV-markedet, nå er det crossovere som gjelder. Best er nye BMW X1, med rimelige Skoda Yeti og store Subaru Outback som to andre sterke kandidater i klassen.

Klikk her for å lese om de beste SUV/crossoverene og for å stemme på din favoritt.

De beste sportslige bilene

Mazda MX-5 er vår soleklare vinner blant de sportslige bilene. Andre favoritter er Audi A5 og kjøremaskinen Ford Focus RS.

Klikk her for å lese om de beste sportslige bilene og for å stemme på din favoritt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning