Nissan Navara

Nissans nye tøffing

Høyere bakkeklaring, større lasteplan og mer effektiv motor.

Publisert Oppdatert

img Del på FacebookNye Nissan Navara NP300 blir 12. generasjon av Nissans pickup. Den nye versjonen kommer med forbedrede motorer som gir lavere forbruk og utslipp, samt bedre akselerasjon. Rammen skal være stivere og mer solid, men Navara skal ha blitt lettere.

Takhøyden er redusert, men bakkeklaringen og lasteplanet har økt. Chassiset skal være bearbeidet, det samme med bladfjærene. Svingradiusen skal også være forbedret.

Samme moment som før

Motorene i Navara skal ha bedre ytelser, men lavere forbruk og utslipp - helt i takt med tidens ånd. Den turboladede 2,5-liters DOHC dieselmotoren med fire sylindre kan fås med 163 eller 190 hk. Det maksimale dreiemomentet er på 403 eller 450 Nm. Det er som før, men forbruket skal være redusert med opptil 11 prosent sammenlignet med den eldre motoren.

Navara kan fås med syvtrinns automat eller sekstrinns manuell girkasse.

Firehjulsdriften kan kobles inn mens bilen er i bevegelse. Et VDC-system (Vehicle Dynamic Control) skal gi bedre kjøreegenskaper og ytelser i 4x4-modus, sammen med ABLS (Active Brake Limited Slip), HSA (Hill Start Assist) og HDC (Hill Descent Control).

Nissan opplyser ikke om den kan matche trekkevnen til for eksempel Isuzu D-Max som kan dra 3,5 tonn.

NY: Nissan Navara kan som før fås som singlecab eller doublecab. FOTO: Nissan
NY: Nissan Navara kan som før fås som singlecab eller doublecab. FOTO: Nissan

Høyere innvendig kvalitet

Som det går frem av bildene har Navara også fått nytt design med blant annet LED-kjørelys og blinklys som er integrert i sidespeilene. Førermiljløet i nye Navara ser betydelig mer eksklusivt ut enn dagens versjon. Det er oppgradert med høyere materialkvalitet og imitert aluminium.

Senterkonsollen er blitt større, og en høyoppløst TFT-skjerm med kompass, navi, audio og radio øker brukervennligheten.

- Vi bygde vår første pickup i 1933, og har dermed ervervet 80 år med erfaring og kunnskap om hva er moderne pickup trenger. Navara NP300 har bedre komfort, brukervennlighet og SUV-inspirerte elementer. Den setter standard hva gjelder ytelser, allsidighet og drivstofføkonomi, hevder Andy Palmer, Nissans Chief Planning Officer.

Nissan Norge har foreløpig ingen informasjon om nye Navara for det europeiske og norske markedet. Det er derfor uklart om, og eventuelt når, den byttes ut.

img Del på FacebookLes også:

Brukt-SUV-en nordmenn helst vil ha

Disse bilene forsvinner som varebil

Denne SUV-en får du som varebil

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning