Lexus CT 200h

Kompaktbil for den kresne

Under neste ukes bilmesse i Geneve får Lexus' fullhybrid kompaktklassebil CT 200h sin verdenspremiere.

Publisert Oppdatert

Det er seks måneder siden Lexus viste konseptbilen LF-Ch, og nå er det klart for verdenspremiere av "the real thing": CT 200h.

I god Lexus-tradisjon snakker vi om en såkalt "fullhybrid" - det vil si at den (som regel under småkjøring i lave hastigheter) kan kjøres utelukkende på elektromotorene, i tillegg til på en kombinasjon av forbrenningsmotor og elektromotor.

Dette betyr at en fullhybrid kan brukes i byen uten at den slipper ut skadelige avgasser, noe som er et vektig argument i miljødebatten.

CT 200h er verdens eneste fullhybrid i premium kompaktklasse, der BMW 1-serie og Audi A3 er hovedkonkurrentene. Som konseptbilen er den femdørs.

Den drives av en 1,8-liters VVT-i bensinmotor (navnet 200h skulle jo tilsi noe annet, men det er ikke alltid samsvar mellom modellbetegnelser og faktisk motorvolum), i samarbeid med nikkel-metall hydride batterier.

De to kraftkildene er sømløst integrert i hverandre via CVT-girkassen.

Lengden er på 4,32 meter - for å sammenlikne er det 14 centimeter kortere enn "søskenbarnet" og hybridkongen Toyota Prius.

Lexus har ikke gitt ut informasjon om prestasjoner, men hevder at de med denne modellen akter å bevise at en fullhybrid er alt annet enn kjedelig.

Les også:

Unngå flatt batteri i vinterkulda

Nyheter i Geneve

Luksushybrid fra Mercedes

Bilkalenderen 2010

Elektriske sykler

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen