SUV

Her er nye Kia Sorento

Bedre plass til passasjerer på alle tre seterader.

Publisert Oppdatert

De første bildene av nye Kia Sorento viser at tredje generasjon av Sorento er blitt lengre, lavere og bredere enn forgjengeren.

Det nye utseendet er ifølge Kia en videreutvikling av dagens modell - med designelementer inspirert av konseptbilen Kia Cross GT som ble vist på Chicago Auto Show i fjor. Det er Kias designsenter i Namyang, Korea som har ledet utvikling og design av nye Kia Sorento, men i tett samarbeid med Kias designsenter i Frankfurt, Tyskland og Irvine, California.

Fronten på nye Sorento har fått en større grill med tredimensjonalt diamantmønster, og lengre lykter. Lavere taklinje og en bredere hekk gir bilen en noe barskere og mer sporty utseende.

Lengden er økt med 95 mm til totalt 4,780 mm og høyden er redusert med 15 mm til 1,685 mm. Også akselavstanden har økt og har blitt 80 mm lengre, noe som gir bedre plass til passasjerer på alle tre seterader.

Helt nye Sorento vises for første gang i Korea i slutten av august, og får Europa première på Paris Motor Show torsdag 2. oktober.

Les også:

Test deg selv: Hvilke SUV-er ser du her?

Test: Bilene som bruker minst drivstoff

Test: Speedometeret stemmer nesten aldri

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning