Hyundai Santa Fe

Her er Hyundais nye SUV

Tøff og moderne design, avansert sikkerhetsutstyr, praktiske kvaliteter og konkurransedyktig pris sier Hyundai. Spennende tenker vi.

Publisert Oppdatert

Koreanske Hyundai ligger ikke på latsiden. Nye modeller dukker stadig opp, og jaggu får de det til også. Ikke bare i SUV-klassen, men hele veien fra småbilene via familiebilene og opp til stor-SUVen ix55.

Det startet med mellomklasse-SUVen ix35, og vi ble ikke mindre imponert over familiestasjonsvogna i40. I disse dager kommer i40 sedan, og en helt ny Golf-konkurrent (i30), er like rundt hjørnet.

Gjenoppstår

Denne gangen er det ikke snakk om en helt ny modell. Det er et velkjent arbeidsjern som gjenoppstår. Du husker vel Hyundai Santa Fe?

Kanskje ikke verdens mest spennende SUV, men en praktisk og solid firehjulstrekker som på typisk Hyundai-vis skulle gi mye bil for pengene.

En mellomting

Snodig, tenker kanskje du. Hyundai er jo i og for seg ganske godt dekket på SUV-fronten med både ix35 og ix55.

Morten Brusletto, PR Manager i Hyundai Norge, forteller at nye Santa Fe vil vises for første gang på New York International Auto Show rett etter påske, og at bilen vil forventet til Norge i høst.

-Størrelsesmessig vil den vil bli en mellomting mellom ix35 og ix55, og vi lover selvfølgelig konkurransedyktige priser, forteller han.

Gode ord

"Storm Edge", som Hyundai så fint kaller designet til nye Santa Fe, er basert på Hyundais designspråk Fluidic Sculpture, og loves å være både futuristisk og karismatisk, med LED-lys både foran og bak.

Videre lover Hyundai en rekke avansert sikkerhetsutstyr og moderne elektronikk. I tillegg til syv airbager, kommer Santa Fe med såkalt Lane Departure Warning System (LDWS) - eller filvarsler, som vi kaller det her hjemme.

Les også:

Denne bilen er et kupp

Slik avslører du juks med kilometerstanden

Vil du ha en bil som blir raskt varm, kjøp denne

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning