Paris 2010: Ferrari 599 SA APERTA

Her er Ferraris nyeste kreasjon

Italienerne kapper taket av 599, men du vil aldri få se en i levende live.

TAKLØS: 599 uten tak er fortsatt en usedvanlig vakker bil.
TAKLØS: 599 uten tak er fortsatt en usedvanlig vakker bil.
Publisert Oppdatert

599 GTB er Ferraris GT-flaggskip. Den Pininfarina-desginede bilen ble lansert i 2006, og har en 6-liters V12 på 620 hester under panseret.

Forgjengerne 550 og 575M hadde et livsløp på henholdsvis seks og fem år. Med andre ord, er det nok ikke fryktelig lenge til vi får se en arvtager etter 599 heller. På årets Paris-utstilling viser de frem modellen som kanskje er den siste spesialversjonen av 599 noen sinne. Tidligere i år lanserte de også en ekstra rask versjon av 599. Den bærer navnet GTO.

Kun 80 biler

Og spesiell er den helt klart. Kun 80 biler skal bygges av den takløse varianten, og modellen har fått navnet 599 SA APERTA. De to første bokstavene viser til navnene Sergio og Andrea Pininfarina - to personer som definitivt har mye av æren for Ferraris fantastiske design de siste årene. Designfirmaet har 80-årsjubileum i år, og i den anledning har altså Ferrari valgt å hedre de med en helt egen modell.

599 SA APERTA er en roadster i ordets rette forstand, og er kun ment for solfylte søndagsturer. Den har ikke noe tak å snakke om - kun en liten softtop som kan brukes hvis været blir ekstra ille, som Ferrari sier det selv.

Se den i Paris

Med kun 80 biler i hele verden, vil nok de færreste av bilene se dagslys annet enn på diverse eksklusive biltreff. Vi tipper at den eneste sjansen vi dødelige har, vil finne sted på årets Paris-utstilling.

Bilen har blitt senket og stivet opp, og den skal være like sportslig å ratte som varianten med tak. Ferrari hevder også at vekten kun er marginalt høyere, men de avslører ikke hvor mye som skiller de to variantene.

Prisen sier de ingenting om, men det spiller liten rolle. Alle de 80 bilene er nemlig solgt allerede.

MANGE VALGMULIGHETER: Ferrari sier at det er så mange farger og materialer tilgjengelig, at ingen av de 80 bilene blir like.
MANGE VALGMULIGHETER: Ferrari sier at det er så mange farger og materialer tilgjengelig, at ingen av de 80 bilene blir like.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning