Pininfarina er et av de desidert største - både i størrelse og rykte - bildesignstudioene i verden. Studioet har vært med i produksjonen av alt fra Maserati og Ferrari til Peugeot og Volvo. I tillegg til biler designer firmaet også blant annet busser og tog.

Pininfarina ble startet av Battista Farina i 1930. Han hadde tilnavnet "Pinin", som betyr barn, og la senere til dette i etternavnet.

Scooterulykke

Torsdag 7. august ble en trist dag for bilverdenen. Andrea Pininfarina (51), barnebarnet til Battista og administrerende direktør hos Pininfarina, omkom i en scooterulykke på vei til jobb.

Pininfarina ble ifølge flere kilder kjørt på av en bil som krysset veibanen. En lastebil parkert langs veikanten blokkerte sikten, så da de oppdaget hverandre, var det allerede for sent.

Andrea Pininfarina har hatt en rekke ledende stillinger i firmaet helt siden 1983, da han fikk ansvar for Cadillac Allanté. Ifølge de som har møtt Andrea, var han en mann som satte både familie og jobb høyt. Han etterlater seg tre barn i alderen 14 til 22 år.

Vyer

Tidligere i år uttalte Andrea Pininfarina at han hadde store planer for merket. En elektrisk bil var under planlegging, og Pininfarina skulle ta steget fra å være en ekstern designer til å bli et eget merke.

Dette får aldri Andrea Pininfarina være med på, men vi håper hans etterkommere vil ta opp arven.

I bildegalleriet på toppen kan du se de noen av de heftige bilene som har startet sine liv hos Pininfarina i periode 1987 til 2008.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!