Subaru Outback

Her er nye Subaru Outback

Nye Subaru Outback kommer til Norge tidlig neste år.

Publisert Oppdatert

Helt ny Subaru Outback har verdensdebutert på bilutstillingen i New York, der den blant annet lanseres med den kjente firesylindrede bensinmotoren på 2,5 liter. Denne motoren yter nå 175 hk. I USA, hvor man ikke er like opptatt av diesel som i Europa, fås den også med en sekssylindret motor på 3,6 liter med over 250 hk.

- Dette er en helt ny bil, og vi gleder oss til å få den til Norge, sier Stian Thrane, informasjonsdirektør i Subaru Norge.

- Subaru velger å lansere bilen i USA først, og vi understreker at bilen som vises har litt andre spesifikasjoner enn den som kommer til Norge. Subaru har hatt en solid salgsøkning i USA de siste årene, og har nylig passert Volkswagen, så det er forklaringen på at bilen kommer til USA før den kommer hit til oss, sier Thrane.

Mer sikkerhetsutstyr

Nye Outback er blitt noe større, og har fått noe større bagasjerom og bedre plass i baksetet. Den kommer også med mer sikkerhetsustyr, som radar som varsler kryssende trafikk, blindsone og filskifte.

Den kommer også med X-Mode-systemet som ble introdusert med nye Forester. Systemet skal gi bedre fremkommelighet under vanskelig forhold, og inkluderer hill descent og bakkestartkontroll. Bakkeklaringen på nye Outback er på 23 centimeter.

Interiøret har også fått et solid løft, med blant annet et nytt infotainment-system med 6,2- eller syvtommers skjerm.

- Vi vil starte forhåndssalget av nye Subaru Outback høsten 2014, og de første bilene kommer til Norge tidlig i 2015. Det er for tidlig å si noe om prise og de norske spesifikasjonene, sier Thrane.

Les også:

99,2 prosent av bilene ble registrert uten alvorlige feil

Tryggere bruktbilkjøp skal du lete lenge etter

10 bruktbilkupp for under 100 000 for familien

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning