Ford Mondeo facelift

Familie-Forden blir "ny"

Dagens Ford Mondeo ble tatt imot med åpne armer både av presse og bilkjøpere da den kom i ny drakt i 2007. Nå er en oppfrisket variant klar - vil suksessen gjentas?

Publisert Oppdatert

Den selger i bøtter og spann, Fords superpopulære Mondeo. Uansett om du er på jakt etter sportslige kjøreegenskaper, god plass, fine motorer eller et tøft utseende - er Mondeo en bil du ikke kommer utenom.

Nå har bildene av den ansiktsløftede modellen blitt offentliggjort, og som forventet er det ikke enorme endringer som er gjort. Men de små kosmetiske inngrepene holder til å "piffe" den opp for noen nye år på markedet.

Hvis du ønsker deg en mindre stasjonsvogn, har Ford en glimrende aktør i Focus.

Nye motorer

Under skallet har det skjedd langt mer enn på utsiden; nye bensin- og dieselalternativer er klare, og spesielt spennende er det for deg som ønsker deg litt gode fartsresurser.

Fords toliters Ecoboost-motor med turbo kjenner vi så vidt fra før, i en 203-hesters variant. Nå står en 240-hesters versjon klar til kamp, og til tross for heftige ytelser skal forbruket og utslippet holde seg nede på et imponerende lavt nivå.

Noe konkret utslippstall har Ford ikke kommet med, men 179 gram CO2 per kilometer er lavt. De snakker selv om 20 prosent lavere utslipp enn tradisjonelle motorer med høyere slagvolum og tilsvarende effekt.

Fords Powershift-dobbelkløtsjkasse er standard på alle toliters Ecoboost-motorer.

Sjekk alle våre Ford-tester her

PLASS TIL DET MESTE: Mondeo er en rommelig bil og kaprer med det mang en småbarnsfamilie. Legg merke til de nye LED-lyktene bak.
PLASS TIL DET MESTE: Mondeo er en rommelig bil og kaprer med det mang en småbarnsfamilie. Legg merke til de nye LED-lyktene bak. Foto: Ford

Dunderdiesel

Også dere som velger diesel - som de aller fleste andre som kjøper bil - kan glede dere. Den hittil sterkeste varianten av 2,2-liters Duratorq-motoren, med hele 200 hester, blir også å finne i den nysminkede Mondeo.

I tillegg kommer versjoner av tolitersdieselen på 115, 140 og 163 hester, med et gjennomsnittelig utslipp på 139 gram CO2 per kilometer.

Er dette verdens beste familiebil?

Tekno-arena

Den nye Mondeoen vil også være en arena der Ford vil vise fram sine teknologiske nyvinninger.

En omfattende serie førerassistansesystemer vil vises for første gang i Ford-sammenheng; både filskiftvarsler, føreroppmerksomhet-overvåking og automatisk fjernlysassistent.

Ting vi kjenner fra S-Max, som blindsonesystem, justerbar cruisecontrol, ryggekamera og elektrisk betjente barnelåser på bakdørene, er eksempler på dette.

- Ford Mondeo er allerede en meget populær modell. Med de betydelige endringer av utseendet og en omfattende rekke nye teknologier vil den nye modellen styrke Mondeos posisjon som flaggskip i vårt europeiske bilprogram ytterligere, sier John Fleming, styreformann og adm. direktør i Ford of Europe i en pressemelding.

- Dette er den smarteste, sikreste og mest miljøvennlige Mondeo vi noen gang har lansert, og den fullfører oppdateringen av serien av våre store familiebiler, legger han til.

Den oppfriskede Mondeoen kommer i salg i Europa fra september 2010, og vises for første gang på bilutstillingen i Moskva den 25. august.

Vi har sammen med Mazda delt ut en MX-5!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning