Miss Tuning-kalenderen

Dette har rånerne ventet på

Mandy Lange (23) er navnet på dama som skal pryde neste års Miss Tuning-kalender.

STYLET: Mandy Lange er årets Miss Tuning og skal pryde neste års Miss Tuning-kalender. Bildet er fra fotoseansen i Kroatia. ALLE FOTO: Tuning World Bodensee
STYLET: Mandy Lange er årets Miss Tuning og skal pryde neste års Miss Tuning-kalender. Bildet er fra fotoseansen i Kroatia. ALLE FOTO: Tuning World Bodensee
Publisert Oppdatert
MISS TUNING 2011: Mandy Lange
MISS TUNING 2011: Mandy Lange Foto: MARTIN SAUMWEBER
MISS TUNING 2011: Fra venstre: Lilia Kutlina, Mandy Lange og Adriana Popa.
MISS TUNING 2011: Fra venstre: Lilia Kutlina, Mandy Lange og Adriana Popa. Foto: Messe Friedrichshafen

Miss Tuning-kalenderen er en stor happening i den delen av bilverdenen hvor man er opptatt av tuning og styling.

Og når det meste handler om chip, voldsomme farger, fete felger, nitrogenoksid, hekkspoilere, sideskjørt og digre potter, så kan ikke kalenderen være noe dårligere. Som seg hør og bør er Miss Tuning-kalenderen en langt mer glossy almanakk enn for eksempel Pirelli-kalenderen som prydes av kjendismodeller

Hvem som skal fronte kalenderen, avgjøres hvert år på Tuning World Bodensee - Europas største messe for tuning og styling av biler.

Mandy Lange (23) fra Wandlitz er navnet på kvinnen som kan kalle seg Miss Tuning 2011, og det er hun som skal pryde neste års kalender. Nå har bildene fra fotoshooten til neste års kalender sluppet ut, og det er Kroatias vakre kyststripe som er bakteppet for tuningverdenens blikkfang i 2012.

Stort i Europa

Tuning og styling er stort flere steder i Europa. Det finnes mange entusiaster i Norge også, til tross for et strengere avgiftsregime, samt striktere lover og regler for hva som er tillatt av ekstrautstyr og inngrep som øker motorkraften.

Tyskland er ledende på tuning i Europa, og har flere profesjonelle aktører som utelukkende driver med tuning, som Brabus og G-Power. Mest kjent er kanskje AMG, som på sett og vis er Mercedes' egen tuningavdeling, akkurat som BMWs M-avdeling.

Den store interessen for tuning er også fundamentet for Tuning World Bodensee. Arrangementet går av stabelen i Friedrichshafen i Tyskland hvert år på vårparten. Missekåringen har utviklet seg til å bli en viktig del av arrangementet.

Over 500 kvinner søkte om å få være med i årets konkurransen om å bli Miss Tuning. Kun 18 av søkerne ble plukket ut til finalen, der Mandy Lange til slutt kunne krone seg som årets Miss Tuning - foran Adriana Popa fra München og Lilia Kutlina fra Hörbranz i Østerrike.

MISS TUNING: Fra årets kalender som er frontet av Kristen Zippel.
MISS TUNING: Fra årets kalender som er frontet av Kristen Zippel. Foto: TUNING WORLD BODENSEE
TUNING: Det er ikke alltid like åpenbart at det handler om bil i Miss Tuning-kalenderen. Bildet er fra årets kalender.
TUNING: Det er ikke alltid like åpenbart at det handler om bil i Miss Tuning-kalenderen. Bildet er fra årets kalender. Foto: TUNING WORLD BODENSEE

Les også:

Snart klart for Norges viktigste bilutstilling

Her er nye BMW 3-serie

Test av vinterdekk 2011 2012

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning