Testoversikt: De beste roadsterne

De beste roadsterne

Vi har kåret våre favorittroadstere, og Mazda MX-5 er en overlegen vinner.

Foto: Petter Handeland
Publisert Oppdatert

Jeg husker en kompis av meg skulle ha seg roadster for noen år siden. Som nyutdannet aksjemegler skulle han flotte seg litt, og ettersom han ikke hadde råd til en Porsche skulle han ha en MG.

- Kjøp deg heller en Mazda MX-5, sa jeg.

Men kompisen ville ikke høre. MX-5 var ikke tøff nok, mente han. En japsebil for frisører og damer uten peiling på bil, var svaret jeg fikk.

Mer feil kan man ikke ta. Mazda MX-5 er nemlig den overlegent beste roadsteren på markedet i dag, og alle i Klikks motorredaksjon elsker denne bilen.

"Best britiske sportsbil"

MX-5 er en ekte roadster, og det er ikke jo tilfeldig at Top Gear kåret nettopp denne bilen til den "best britiske sportsbilen noensinne" for noen år siden - til tross for at den er laget i Japan.

Kjøper du en Mazda MX-5 så beviser du for hele verden at du har peiling på bil.

Men les gjerne også: Våre favoritt-SUV-er.

Det finnes dog noen andre gode roastere på markedet i dag også, og her er våre favoritter.

Foto: Petter Handeland

1. Mazda MX-5

En sekser på terningen som hovedkartakter er ikke hverdagslig. Likevel er vi ikke i tvil. Mazda MX-5 tilfredsstiller alt det vi begjærer i en ekte sommerbil.

Den har supre kjøreegenskaper, uten at komforten er drept. Den har krefter nok, uten at avgiftene gjør den vanvittig dyr.

Den framstår som svært velbygd, og har Mazdas kvalitetsrenommé som en sikkerhet for problemfritt bilhold.

Ikke minst er den på bare 20 år blitt en moderne klassiker.

Det er bare å ønske god sommer!

Se hele testen av nye Mazda M-5 her

2. BMW Z4

Vi vet ikke hva vi kan sette fingeren på når det gjelder nye BMW Z4. Forbeholdet må være at vi kun har kjørt bilen noen timer på en prøvekjøring i Spania, og inntrykket kan forandre seg noe når vi får gjennomtestet bilen i Norge.

Men førsteinntrykket holder til terningkast 6 - selv om den modellen vi kjørte vil koste hele 898 000 kroner i Norge.

Les hele prøvekjøringen her

3. Tesla Roadster

Nå tror du kanskje at vi har med elbilen Tesla bare for å være politisk korrekte, men det har vi ikke. Tesla er nemlig bygd på en annen av våre favorittroadstere, nemlig Lotus Elise.

Tesla
Tesla Foto: Nordlien, Egil

Og Tesla'en er også en ekte roadster som er både rask og morsom å kjøre. Den er riktignok litt tyngre enn en Elise og har dårligere bremser - og støynivået er helt annerledes.

Les hele prøvekjøringen her

4. Mercedes-Benz SLK

Mercedes SLK kom i en oppgradert versjon i fjor, og vi ga den terningkast 6.

Oppdateringene av SLK har gjort den til en enda finere bil, og kompromisset mellom kjøreglede og komfort er også bedre enn før. Du får den med mer attraktivt ekstrautstyr, samtidig som endringene på den lille kompressormotoren har gjort den til det eneste logiske valget.

Foto: Foto: Andreas Handeland

I tillegg til at den både er relativt rimelig i innkjøp og forbruk, har den krefter nok til å gjøre SLK ordentlig trivelig.

Les hele testen her

5. Audi TT Roadster

Ingen tvil om nye Audi TT har egenskapene som skal til for å videreføre TT's arv. Men likevel når den ikke helt til topps. Motoren er herlig, med det rette draget og fin lyd. Kjøreegenskapene er også blitt gode, og styringen er presis.

Men at bilen faktisk er hakket for stiv i understellet, at den kun fås med stofftak og koster skjorta, kan ikke skyves under teppet.

Les hele testen her

Relaterte saker:

-19 toppløse sommerbiler

-Opel GT: Mini yankee

-Trenger du fire seter: Audi A5 Cabriolet

-De beste bruktbilene til under 100 000 kroner - også roadster

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning