De beste bilene

Bilene som har fått toppkarakter

Sjekk hvilke biler som er med i den eksklusive klubben.

TO MOTORER: Audi A3 har bevist at den er klasseledende med to forskjellige motoralternativer.
TO MOTORER: Audi A3 har bevist at den er klasseledende med to forskjellige motoralternativer. Foto: FOTO: Petter Handeland
Publisert Oppdatert

Vi er gniene på toppkarakteren her i Vi Menn Bil. Vi har også egne kriterier som definerer hvordan vi setter karakterene. Der står det følgende om sekseren: Bilen setter standard for klassen innen de enkelte vurderingskriteriene eller totalt.

"For klassen" er også et viktig begrep i denne sammenhengen. En sportsbil har naturlig nok ikke like god plass og komfort som en luksuriøs storbil, men det vektes heller ikke like tungt i totalvurdering på en slik modell - og vice versa.

Siden forrige oversikt over bilene med toppkarakter totalt, for et års tid siden, har sekseren kun blitt trillet seks ganger. Litt spesielt av året, er at vi ser klare tegn på bensinmotorenes utvikling. For da vi gjorde den samme øvelsen i 2011, var åtte av de ti bilene på lista dieseldrevne. I fjor gjaldt det samme tre av syv, mens det i år kun er én bilene som drikker diesel.

Disse bilene har blitt testet det siste året - det vil si mellom juli 2012 og juli 2013. I den perioden testet vi 87 biler, men det var altså kun seks som nådde helt opp og som satte en ny standard for sin klasse.

Les også:

De beste kabrioletene under 200 000 kroner

Slik fikser du lakkskader billig

Her står UP i sommer

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning