Testsamling: Familibiler

De ti beste familiebilene

Vi Menn Bil har plukket ut våre ti familiebilfavoritter fra vårt rikholdige testarkiv. Se hvilken bil du bør velge.

FORSKJELLIGE TYPER: Familiebiler kommer i mange fasonger, og alle har sine fordeler og ulemper.
FORSKJELLIGE TYPER: Familiebiler kommer i mange fasonger, og alle har sine fordeler og ulemper. Foto: Egil Nordlien HM Foto
Publisert Oppdatert

Alle familier er forskjellige, og dermed har de også forskjellige behov. Dette er grunnen til at vi har valgt å la begrepet familiebil favne vidt denne gangen.

I denne oversikten finner du både små og store stasjonsvogner, flerbruksbiler med syv seter og kompakt-SUV-er. Felles for alle er at de har egenskaper som tiltaler en barnefamilie - uansett hvor de bor eller hvordan de bruker bilen.

Vi Menn Bil-redaksjonen viste seg å være forholdsvis enig når det gjaldt noen av bilene. Helt klart var det i hvert fall at Skoda Superb stasjonsvogn med 1,4-liters turbomotor skulle med. Denne stasjonsvognen byr på enormt med plass til både barn og bagasje, flott motor og gode kjøreegenskaper - alt til en pris som er overkommelig for mange.

Peugeot 5008 og Ford S-Max er også to biler som fortjener hederlig omtale i denne sammenhengen. Syvseterne byr på en fleksibilitet som vanlige stasjonsvogner ikke kan by på, og disse to spesifikke eksemplarene oppfører seg nærmest som vanlige biler på veien.

Les testene av de ti favorittene under.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning