Biløkonomi

Disse gir mest for pengene

Ni biler har fått terningkast 6 for pris/utstyr.

SKODA SUPERB: Skodas største bil er blant de mest fornuftige bilkjøpene du kan gjøre.
SKODA SUPERB: Skodas største bil er blant de mest fornuftige bilkjøpene du kan gjøre. Foto: Foto: Egil Nordlien HM Foto
Publisert Oppdatert

Bilvalg er vanskelig. For mange, og kanskje spesielt de av oss som er over snittet bilinteresserte, er det mye følelser med i bildet. Mange vil kanskje velge å bruke 50.000 kroner ekstra på en Audi eller Volvo - selv om en Mazda kan gi deg mer bil for pengene.

Hva skal du velge om man fjerner følelsesbegrepet fra bilhandelen? Hvilke biler gir deg rett og slett mest for pengene? I alle våre biltester har vi en kategori som vi kaller pris/utstyr.

Det betyr at vi vurderer hvor mye du får for pengene dine, hvordan bilen plasserer seg økonomisk i forhold til konkurrentene, og hvor mye du må betale for ekstrautstyr.

Alle bilene i listen under har fått karakteren seks i kategorien pris/utstyr.

Hvis du velger bil etter andre kriterier enn pris, kan du også se på listene over de aller beste bilene, de mest komfortable bilene, de beste motorene eller bilene med best kjøreegenskaper.

Vi gjør oppmerksom på at det er kun biler som har blitt testet fra mai 2008 og frem til i dag som er med i oversikten. Grunnen til dette er at det var på det tidspunktet vi begynte med delkarakterer. Våre tidligere biltester har kun karakteristikken under hvert punkt og hovedkarakter.

Obs: Karakteren under bildet av hver enkelt bil i lista under er hovedkarakteren.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning