Prøvekjørt: Hansvik 550 Proff

For storfiskeren

Hansvik 550 Proff er laget med ett mål for øye; at du skal lure storfisken på kroken.

Publisert Oppdatert

Det er ikke så ofte vi tar for oss rene fiskebåter som denne modellen fra Hansvik, men da sjansen bød seg var vi ikke sene med prøve båten.

550-modellen vi kjørte var riktignok en prototype som enda ikke var helt ferdigutviklet, og vi er ganske sikre på at båten vil bli enda mer fiskevennlig når den kommer i salg.

Sundeck en vinner når solen skinner

ENKEL OG GREI: Utformingen er enkel og praktisk, og byr på det du trenger på fisketur.

ENKEL OG GREI: Utformingen er enkel og praktisk, og byr på det du trenger på fisketur. Foto: Handeland, Petter

God plass

Testdata: Hansvik 550 Proff

Turtall o/min

Forbruk l/t

Fart i knop

3000

0,82

7,3

3500

0,73

8,9

4000

0,64

11,0

4500

0,49

16,6

5000

0,55

20,0

5500

0,59

23,6

Det første som slår oss er hvor stor Hansvik 550 Proff egentlig er innvendig, her er det plass til en god kompisgjeng på tur. To nedfellbare sitteplasser helt akter, to bak den midtplasserte styrekonsollen og tre personer foran - i alt godkjent for syv personer.

God plass på dørken meget viktig når man er på fisketur, og som kjent er det ofte ikke utstyret det skal stå på. Er man syv personer om bord kan det fort bli trangt.

Hansvik har gjort en meget god jobb på dette området i 550 Proff, dørken er helt flat fra foran i baugen og helt tilbake til akterspeilet. I tillegg er det dype drenenringskanaler som tar unna vann og annet.

Båten er selvlensende, og har høyt fribord og solide rekker å holde seg fast i.

En annen fin ting er stuverommene under dørken, her kan man gjemme unna fiskeutstyr og annen bagasje slik at det ikke er til hinder når fighten med storfisken er på sitt mest intense.

Nyhet: Enduro 760 - Proppfull av lekre detaljer

For utleie

HELT OK: Hansvik 550 oppfører seg helt greit i vannet, vi føler riktignok at den kunne vært mer stabil.

HELT OK: Hansvik 550 oppfører seg helt greit i vannet, vi føler riktignok at den kunne vært mer stabil. Foto: Egil Nordlien HM Foto

At vår lange kyststripe huser utrolig mange gode fiskeplasser er det ingen tvil om, og det finnes knapt en vik eller fjord som man ikke finner et sted å leie en båt dersom man vil prøve lykken.

550 Proff er en typisk slik båt, og den vil antagelig bli flittig brukt i akkurat denne sammenhengen. Vår båt skal hjelpe ivrige havfiskere med å berge fangsten i Saltstraumen utenfor Bodø.

Stortorsk på Malangsgrunnen

Testbåten var utstyrt med en 50-hesters Yamaha som kan sies å være tilstrekkelig men ikke mer. Den byr ikke på så mye moro, men tar deg frem dit du vil på en trygg måte.

Vi ville kanskje gått for 60-hesteren om vi fikk velge fritt, for båten føles i tyngste laget med de ti færre hestekreftene vi måtte nøye oss med denne gang.

Fra en sportsfiskers perspektiv finner vi ikke mye å sette fingeren på, men vi synes 550 er litt vel følsom når vekten flyttes fra den ene siden til den andre. Utenom det er det lite å skylde på dersom storfisken skulle glimte til med sitt fravær også denne sommeren.

Fem billige redningsvester

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning