Stiltabber

Plaggene som kan få deg til å se eldre ut

Her er hva du heller bør gjøre.

NEI, NEI OG NEI: Sikkert fristende å ty til, men hudfargede strømpebukser blir tantete uansett hva du gjør. Tipper du hva du heller bør gå for?
NEI, NEI OG NEI: Sikkert fristende å ty til, men hudfargede strømpebukser blir tantete uansett hva du gjør. Tipper du hva du heller bør gå for? Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

Har du tenkt over at visse plagg og materialer kan få deg til å se eldre ut enn du er, og langt i fra gjøre deg noen tjeneste?

Under har vi listet opp fem slike plagg, og tips til hvordan du med små, enkle triks kan få de til å funke.

Tweed

Tweed kan ifølge stylist og motejournalist Vibeke Stiansen være et materiale som fort kan få deg til å se litt tantete ut. Derfor handler alt om hvordan du styler antrekket.

- En kort Chanel-inspirert tweed-jakke er jo superlekker, men jeg ville spilt på kontraster og stylet den sammen med jeans og en enkel topp inni. Da blir antrekket alt annet enn tantete, og putter du på noen lekre stiletter i tillegg, har du et tidløst og stilig antrekk.

- Miks en tweedjakke med et par kule jeans, eller tweedbukse med en enkel T-skjorte eller singlet, og eventuelt en skinnjakke over, tipser Marthe Kveli Valeberg, stylist og designer i byMAGMALOU.

For stramme klær

- Hvis alt er superstramt, skal det mye til å ikke se tacky eller desperat ut, sier Valeberg.

- Husk at du ikke skal kle deg som du er 20 resten av livet. Om det begynner å bli noen år siden, og kanskje til og med har fått barn, er det ikke sikkert at kroppen er helt som før. Dette er helt normalt, og ingen krise, råder Stiansen deg.

Men! Det betyr ikke at du trenger å unngå tettsittende plagg. Det handler bare om å finne plaggene som fremhever fasongen din best mulig.

- Å kjempe seg inn i den supersmale favorittkjolen er kanskje en bragd, men ikke like vellykket om den ikke sitter bra. Buler det ut på helt feil plasser, ville jeg vurdert en kjole i en litt større størrelse eller med et snitt som fremhever din nye fasong best mulig, tipser Stiansen og legger til:

- Draperingskjoler er helt genialt for deg med litt mage, som du ønsker å skjule. Alternativt innsvingede kjoler, men som likevel ikke sitter helt klistret hele veien.

Valeberg er enig.

- Hold antrekket passe stramt i stedet for supertrangt om du føler deg vel i det, eller balansere en stram topp med en litt løsere underdel eller omvendt for litt mer balanse, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

CLASSY OG LEKKERT (f.v.): - Hvis alt er superstramt, skal det mye til å ikke se tacky eller desperat ut, sier stylist og designer Marthe Kveli Valeberg. Her viser modell og skuespiller Kelly Brook at en litt løsere, men fortsatt tettsittende kjole, er et mye bedre og classy valg. Til høyre kan du se hvordan skuespiller Sarah Jessica Parker får tweed-jakken til å se kul og trendy ut, fremfor tantete og kjedelig.
CLASSY OG LEKKERT (f.v.): - Hvis alt er superstramt, skal det mye til å ikke se tacky eller desperat ut, sier stylist og designer Marthe Kveli Valeberg. Her viser modell og skuespiller Kelly Brook at en litt løsere, men fortsatt tettsittende kjole, er et mye bedre og classy valg. Til høyre kan du se hvordan skuespiller Sarah Jessica Parker får tweed-jakken til å se kul og trendy ut, fremfor tantete og kjedelig. Foto: FOTO: Stella Pictures

For mye utringning

Skal du komme unna med dyp utringning, som absolutt kan være både hot og fresh, må du ifølge Valeberg tenke balanse.

- Igjen, unngå altfor trange plagg, med dyp utringning og store pupper dyttet opp mot halsen av en push up-BH. Bruk heller gjerne litt løsere plagg og en BH som får brystene til å se naturlige ut.

Stiansen synes en skikkelig dyp utringning er sjelden vellykket, med mindre du er relativt flat og går for dyp 70-talls utringning på kjolen eller tunikaen.

- For de fleste andre, gjør det seg aller best med V-hals. Et svært flatterende snitt for mange kroppsfasonger, eller en litt mer moderat utringning, sier hun og tipser videre:

- Denne sesongen er også bare skuldre en stor hit, noe som er en flott annen måte å vise hud på.

Hudfarget strømpebukse

- De har muligens vært det mest utskjelte plagget noen sinne, og ja – man skal være veldig forsiktig med å bruke det, i alle fall om du har sko med åpen tå, sier Valeberg.

Hun mener imidlertid at om den synes minimalt, som for eksempel bare som en glippe mellom kanten på et skjørt og et par støvletter, kan man kanskje komme unna med det.

- Er du dog en råtass på styling kan du få en hudfarget strømpe til å funke som ugly-pretty, men da skal det være ganske gjennomtenkt å pull it off!

Stiansen synes hudfargede strømper blir tantete uansett hva du gjør.

- Strømper i en farge hakket brunere enn huden din blir for meg helt krise, og ser kjapt bare veldig tacky ut. Heller bleke ben uten strømpebukse, enn hudfargede strømper, er mitt tips.

Om du absolutt må ha strømper, ville hun enten valgt en kontrastfarge til resten av antrekket – eller en helt lys variant.

- Eller selvsagt sorte, i vinterhalvåret, legger hun til.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SLIK SKAL DET GJØRES (f.v.): En skikkelig dyp utringning er sjeldent vellykket, og for de fleste gjør det seg aller best med V-hals, som skuespiller Cindy Sampson viser. Til høyre viser modell og skuespiller Molly Sims at svarte strømpebukser alltid er et bedre valg enn hudfargede.
SLIK SKAL DET GJØRES (f.v.): En skikkelig dyp utringning er sjeldent vellykket, og for de fleste gjør det seg aller best med V-hals, som skuespiller Cindy Sampson viser. Til høyre viser modell og skuespiller Molly Sims at svarte strømpebukser alltid er et bedre valg enn hudfargede. Foto: FOTO: Getty Images

Bare sorte og mørke klær

Sorte og mørke klær er noe mange av oss føler oss trygge i, men består garderoben din av svære, uformelige og sorte sekke-plagg, burde du gjøre noen grep.

Det er nemlig ikke så mye som skal til for et litt mer spennende antrekk!

- Jeg ville vurdert å få hjelp til å finne nye sorte plagg som fremhever figuren din på en best mulig måte, og kanskje få noen smådrypp av farger innimellom, tipser Valeberg.

Et fargerikt skjerf, veske eller sko, er hete tips for å sprite opp antrekket – men ikke alt på en gang.

- Et sort antrekk med for eksempel røde eller mønstrete sko, kan ha en spennende effekt, sier Stiansen og legger til:

- Har du en sort blazer, kan du gjerne ha en mønstret overdel inni, for å live opp antrekket en smule. Og en sort bukse eller skjørt, kan med fordel ha en litt mer fargerik topp, for å gjøre det mer lekent.

Et annet hett tips er å bytte sort ut med marineblått, som er mykere mot ansiktet og ikke like hardt som sort.

- Prøv deg fram! Farger gjør noe med humøret - både ditt eget og til alle rundt deg. Det vil også synes, sier Stiansen.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning