Brasiliansk voksing sjekkliste

- Nesten like vanlig som å sette på vippeextensions

Dette må du vite om brasiliansk voksing.

BRASILIANSK VOKSING: Er i vinden som aldri før, hevder ekspertene. Her er en oversikt over alt du bør ha i bakhodet.
BRASILIANSK VOKSING: Er i vinden som aldri før, hevder ekspertene. Her er en oversikt over alt du bør ha i bakhodet. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstock.com
Publisert Oppdatert

Brasiliansk voksing:

- Brasiliansk voksing er intimvoksing der håret i underlivet fjernes med voks.

- Noen ønsker imidlertid å la noe være igjen. I den forbindelse finnes det frisyrer som den klassiske stripen, en liten trekant, en stor trekant, hjerteformet, diamant (femkantet form) og victory (voksing av stor V som går fra venusberget og opp til bikinikanten).

Kilde: Hudterapeut og voksspesialist Tanja Jasmin Kvamsdahl.

Det er visst et utømmelig tema, dette med hår - og ikke minst frisyrer - nedentil.

Siste innlegg i debatten kom i kjølvannet av busken til karakter Anastasia Steel i Fifty Shades of Grey, som resulterte i spørsmålet: «Var den ekte eller fake?». Det skriver blant annet skjønnhetssiden Youbeauty.com.

For å ikke snakke om alle hårtrendene som kommer og går.

For ifølge nettstedet Salon.com er det «Full Bush Brazilian» (brasiliansk voksing med en stor trekant i front) som er siste skrik nedentil akkurat nå.

- Nesten like vanlig som vippeextensions

Men; til tross for alle hårsnakkiser og trender, er det nå, ifølge norske salonger, særlig én behandling som er i vinden som aldri før.

- Vi gjør definitivt mest brasiliansk voksing i vår salong, og etterspørselen har bare økt den siste tiden. Å ta en slik behandling var tidligere litt tabubelag, og ikke noe du snakket høyt om til venninner, sier Tanja Jasmin Kvamsdahl, hudterapeut og voksspesialist.

Hun har jobbet med kroppsvoksing i over 19 år, og startet den første voksesalongen i Norge, Waxing Palace & Park Beauty.

- I dag har behandlingen blitt nesten like vanlig som å sette på vippeextensions, sier Kvamsdahl.

Kinga Grimestad, hud- og kroppsterapeut ved Wahwah Triaden, sier seg enig:

- Økt popularitet betyr imidlertid en økning i antall salonger som utfører behandlingen også. Det krever en liten sjekkliste for deg som skal ta en brasiliansk voks, advarer hun.

Her er en oversikt over alt du bør ha i bakhodet.

Gjør grundig research

Ifølge Kvamsdahl får de stadig inn kunder som har blitt feilvokset av en som ikke er utdannet hudpleier eller mangler kurs i voksing.

Tips!

- Bestill slik at du har time like etter menstruasjon.

- Hvis du som kunde kommer med for korte hår, blir det en umulig oppgave å vokse. Kunden bør ikke barbere seg i forkant, men ha spart hårene til minimum én cm hårvekst. To til tre uker er en grei tid.

- Unngå tettsittende, syntetisk undertøy og nylonstrømper! Dette vil garantert irritere huden etter voksingen, uavhengig hvor god den som vokser er. Et undervurdert råd, men veldig viktig for å unngå inngrodde hår. Bomullsundertøy er det beste bruk i et par dager etter voksing.

- Bruk voksekrem før og etter voksing.

- Møt opp til timen presis og nyvasket.

- Peel huden to ganger i uken for å unngå inngrodde hår og småkviser.

- Vent 48 timer med sol eller solarium både før og etter voksing.

- Har du noen spesielle ønsker? Si ifra om disse før terapeuten begynner. Det er for sent å be om en stripe når terapeuten har smurt voks på hele venusberget.

- Forbered deg på smerte. Spesielt hvis det er første gang. Og prøv å beholde noe av kroppskontrollen - vis meg din tillit, og alt går mye bedre enn om du skvetter når jeg påfører voks.

- Hør på terapeutens instrukser, og forsøk å samarbeide. Du kan ikke tekste eller sjekke Facebook mens du blir vokset. La mobilen ligge i veska, helst på lydløs.

- Husk å betale med kort for å luke ut useriøse aktører.

Kilde: Tanja Jasmin Kvamsdahl, hudterapeut og voksspesialist, og Annkarin Svendsen, innehaver av Karl Johan Hud & Kroppspleie.

- Dette har resultert i smertefulle og svært så unødvendige opplevelser for ganske mange jenter.

Grimestad er enig:

- Velg salong med omhu. Hør med bekjente, sjekke nettforum og andre sosiale medier for å finne de beste anbefalingene – og hva kundene egentlig mener om stedet, sier hun.

Er det første gangen du vokser deg? I så fall råder ekspertene deg om å stikke innom den utvalgte salongen for å slå an en prat.

- Få et inntrykk, både med tanke på egne forventninger, men også salongens når det kommer til forberedelser du skal gjøre i forkant av timen, sier Kvamsdahl.

Kontrollspørsmål

Salong er valgt. Da er det vel bare å peise på da? Ikke egentlig, advarer ekspertene.

- Vær obs også når du dukker opp til selve salongtimen, sier Grimestad.

Guro Høgås, hudpleier og daglig leder ved hudpleiesalongen Bare Clinic, nevner flere kontrollspørsmål du bør stille:

- Hvor lenge har vedkommende gjort dette (det kan være stor forskjell innad i den enkelte salong også)? Hvor mange brasilianske har salongen om dagen? Jeg vil si at de bør ha mellom tre og ti brasilianske hver dag for å bli gode, sier Høgås.

- Har du mulighet til å velge mellom en junior og en senior, går du for sistnevnte. Det tar ofte et par år før teknikkene og effektiviteten sitter, legger Grimestad til.

Hygiene

Høgås trekker også frem hygiene som et viktig moment.

- Vi har temperaturmålere i alle voksvarmerne våre, og denne voksen skal være mellom 80 og 90 grader, slik at det ikke skal gro bakterier der. Men det er det mange som glemmer.

Grimestad stemmer i:

- Hygiene og renslighet er sterk undervudert. Mange unge jenter shopper for minst mulig penger, og bryr seg altfor lite om valg av sted. Det er ikke bra. Har terapeuten på seg engangshansker? Ikke? Løp!

Ser vokseapparatet rent ut? Får du rene håndklær å ligge på? Eller bare et papirunderlag? Bruker hun samme spatel i voksen?

- Nei til dobbeldipping, sier Grimestad.

VÆR OBS: Det er visse ting du skal være spesielt obs på før du tar en brasiliansk voks.
VÆR OBS: Det er visse ting du skal være spesielt obs på før du tar en brasiliansk voks. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Dette definerer en vellykket voksing

Ifølge ekspertene er det visse kjennetegn ved en vellykket brasiliansk voks.

- Først og fremst skal du ha fått det du har bedt om, konstaterer Grimestad.

Hun forteller videre at det ikke skal være igjen hår på strategiske steder, og at inngrodde hår er fjernet.

- Huden er intakt og ikke irritert. Det skal ha tatt maks 40 minutter, i tillegg til at du har fått beskjed om at neste time bør finne sted om 2-5 uker, sier Grimestad.

Annkarin Svendsen, innehaver av Karl Johan Hud & Kroppspleie, er enig:

- Huden skal være glatt og myk, og det skal ikke være nødvendig med noen form for etterplukking når du kommer hjem. Alle hår fjernet, også de korteste og mest strie.

Dette definerer en mislykket voksing

En dårlig utført behandling, derimot, kjennetegnes blant annet ved at du etter to til tre dager oppdager hår som vokser ut igjen, du får mye kviser på fremsiden og ujevn hårvekst.

- Da er det på tide å bytte salong, sier Kvamsdahl og fortsetter:.

- Huden er skadet, enten den er brent, revet i eller blør.

Dersom blåmerker oppstår, er dette et tegn på at behandleren ikke har klart å strekke huden ordentlig.

Grimestad nevner også informasjon om etterpleie som en viktig del av en vellykket voksetime.

- Dersom terapeuten overser voksrester er også det et stort minus, først og fremst fordi det kan resultere i at du ikke får av deg trusa når du kommer hjem, sier Grimestad.

Dette skal du være obs på

Men ansvaret ligger ikke bare hos salongen og terapeut.

Som kunde har også du et ansvar for at voksetimen skal bli en vellykket opplevelse – for dere begge.

- Når du skal ta en intimvoksing, bør du være klar over at det ikke bare er intimt for deg. Brasiliansk er en spesiell behandling der terapeuten må komme veldig tett på. Vær vennlig å sørge for at du er renslig, sier Grimestad.

Hun understreker at det absolutt ikke et krav med en dusj før behandlingen, men at en runde med våtservietter bør være noe alle har mulighet til å gjøre.

- Spør terapeuten deg om du trenger en tur på toalettet? Det er egentlig ikke et spørsmål, men en bønn. Vær så snill, gjør det! Det tar deg tre minutter, og sørger for en mye bedre opplevelse, sier Grimestad.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning