Test av vippe-extensions

Vi testet vippe-extensions

Maskaraen er lagt på hylla for godt. Nå er det extensions som gjelder.

FØR OG ETTER: Jeg har testet vippe-extensions. Resultatet er dramatisk. Tenk, - nå trenger jeg ikke bruke maskara lenger! Hurra!
FØR OG ETTER: Jeg har testet vippe-extensions. Resultatet er dramatisk. Tenk, - nå trenger jeg ikke bruke maskara lenger! Hurra! Foto: FOTO: Cecilie H. Eggen
Publisert Oppdatert

Priser

Prisene varierer selvsagt mye. Antakeligvis er det dyrere i Oslo enn mange andre steder, som med så mye annet.

Vanlige priser for fullt sett første gang: fra 1200-1800 kr.

Påfyllspriser avhenger av hvor mange vipper som har falt av, hva slags vippe-extensions det er snakk om og hvor mye jobb det innebærer for vippestylisten. Prisene varierer fra ca 400 kr til 800 kr.

Tone Damli blogger om det til stadighet. Motebransjens utsendte blafrer rundt fra pressevisning til pressevisning. Den største snakkisen på sminkefronten i disse dager, må definitivt være falske øyevipper (og fantasisk kule negler kanskje). Vi snakker ikke om de vippene man limer på for en kveld ute på byen, men permanente vippe-extensions.

Hva er vippe-extensions?

Vippe-extensions er rett og slett små vippehår, laget av for eksempel polyester eller silke, og i noen tilfeller minkhår. De kommer i ulike lengder, tykkelser, med ulik grad av bøy og i forskjellige farger. Har du tynne, skjøre vipper anbefales det at du går for tynne extensions. Er du veldig lys, og svart blir for hardt, kan du velge brune extensions for en naturlig look. Er du superglamorøs av deg, kan du til og med få vipper med små Swarowski-krystaller.

Én og én extension-vipp limes med et permanent lim på hvert enkelt av dine egne vippehår. Limet skal holde så godt, at du ikke mister vippene før dine egne faller av.

Hvem gjør det? Hvor får jeg tak i det?

Alle kan ta et kurs hvor de lærer å legge vippe-extensions, og du vil antakelig finne et sted i nærheten av deg som tilbyr dette. Sjekk referanser før du velger hvem som skal gjøre dette på deg. Ikke alle er like flinke. Jeg snakker av erfaring, for sist jeg testet dette for fire år siden, endte jeg opp med å fjerne rubb og rake etter to uker. Jeg fikk altfor lange extensions i utgangspunktet, og etter noen dager sto de til alle bauger og kanter.

Det skulle altså gå fire år før jeg turte å prøve på nytt. Denne gang gikk jeg til Pille Joosep anbefalt av stylist Line Kirkhus, kjent fra bloggen Lilisfashion.com etter jeg hadde komplimentert de fantastiske vippene hennes.

VIPPEFIN: Det var stylist og blogger Line Kirkhus med sine blafrende fine vipper, som fikk meg på tanken. Her er førbildet med lukkede øyne. Åpne øyne: Va-va-voom! ... - Avhengig, Line? Ja!
VIPPEFIN: Det var stylist og blogger Line Kirkhus med sine blafrende fine vipper, som fikk meg på tanken. Her er førbildet med lukkede øyne. Åpne øyne: Va-va-voom! ... - Avhengig, Line? Ja! Foto: FOTO: Line Kirkhus/Lilisfashion.com

Slik gikk det for seg

VIPPE-EKSPERT: Pille Joosep er opprinnelig fra Estland, og har jobbet med vippe-extensions i Norge i over to år. Hun er ansvarlig for at kjendiser som Tone Damli ser skamløst glamorøse ut, selv en søndags morgen. Hun holder til på salongen Jojo & Friends i Oslo.
VIPPE-EKSPERT: Pille Joosep er opprinnelig fra Estland, og har jobbet med vippe-extensions i Norge i over to år. Hun er ansvarlig for at kjendiser som Tone Damli ser skamløst glamorøse ut, selv en søndags morgen. Hun holder til på salongen Jojo & Friends i Oslo. Foto: FOTO: Cecilie H. Eggen

Vippestylist Pille Joosep startet med å se meg dypt inn i øynene og spørre meg hva jeg foretrekker,- naturlige vipper eller dramatiske vipper?

-Naturlige. Og ikke lange, svarte jeg, livredd for å få blafrevipper à la the Kardashian-sisters. Ikke helt min kopp te, for å si det slik.

Jeg er ikke spesielt heldig eller uheldig utstyrt fra naturens side. Vippene mine er helt ok. Midt på treet. Verken lange eller korte. Pille foreslår at jeg skal ha 9 mm innerst og 11 mm ytterst.

- 9 mm! Er ikke det veldig langt? spør jeg skeptisk.

- Du har 8 mm fra før, så 9 mm er ikke spesielt langt, svarer Pille nøkternt.

- Ok, så får jeg stole på deg. Sa jeg.

Halvannen time senere fikk jeg se meg i speilet.

Slik ble resultatet

Hva er fordelene ved vippe-extensions?

FØR OG ETTER: På etterbildet har jeg bare på meg litt rouge. Ingen maskara eller noe annen øyesminke. Morgensminkeritualet er brutalt kortet ned. Liker!
FØR OG ETTER: På etterbildet har jeg bare på meg litt rouge. Ingen maskara eller noe annen øyesminke. Morgensminkeritualet er brutalt kortet ned. Liker! Foto: FOTO: Cecilie H. Eggen

Disse falske vippene gjør maskara helt overflødig. Du kan praktisk talt stå opp og føle deg fiks ferdig sminket. Perfekt på ferie, perfekt for deg som er maskara-avhengig , perfekt for deg som er litt wash 'n go-typen, perfekt for deg som føler at ansiktet ikke er "på" før maskaraen er på. Og helt perfekt for litt forfengelige travle småbarnsmødre som undertegnede.

De falske vippene sitter like lenge som øyevippene dine sitter. Normalt har disse en vekstfase på ca 6-8 uker. Bak ditt eget vippehår, ligger det nye vippehår klare til å vokse ut. Disse "skyver" vippehårene dine sakte ut, til de faller av. Vanligvis trengs det påfyll etter fire ukers tid. Noen trenger påfyll oftere, mens andre kan vente fem og seks uker.

Kan vi bruke sminke?

- Du må gjerne sminke deg, og bruke maskara, sier Pille.

Maskara er vel knapt nødvendig oppe, men kan være fint å fylle på med når vippene begynner å falle av. Mange bruker også maskara nede, og det går helt fint.

- Det viktigste er å holde deg til vannbaserte produkter. Limet er vannfast, men ikke oljefast. Produkter med olje i vil kunne løse opp limet, og vippene vil falle av.

Hva galt kan skje?

- Det er viktig å sørge for å lime på én og én vipp, og ikke slurve. Flere pålimte vipper i slengen for å spare tid, gir dårligere og mindre naturlig resultat, forklarer Pille.

En annen typisk feil, er å bruke for mye lim. Da limer vippene seg sammen, og blir ikke fine og separerte.

- Det er også ganske vanlig å bruke for lange vipper, eller feil vippetype. Vippelengden må tilpasses personens ønsker og personens ansikt og øyne. Det kan være fint med lange og dramatiske vipper, men det må kle både personen og personligheten.

I verste fall kan vippejobben være så dårlig utført, at du får infeksjon.

- Hver enkelt vipp vokser i ulik fart. Dersom de blir limt sammen, kan det ene håret dra det andre med seg. Da kan det bli et lite mikroskopisk sår i vippelinjen, og bakterier kan snike seg inn og infisere såret. Derfor er det så uhyre viktig at du går til noen som er flinke og erfarne, og som garanterer et godt resultat.

Pille forteller også om de gangene hun får inn nye kunder hvor hun må gå inn og "reparere skadene" fordi vippene er lagt slurvete.

- Det er ikke alltid dårlig utførte jobber kan fikses. Flere ganger har jeg endt opp med å måtte fjerne alt, og legge helt nye vippe-extensions. Da blir det fort dyrt, for istedet for å betale vanlig påfyllspris, koster det like mye som førstegangsprisen.

Noen er for øvrig allergiske mot fargen i limet. Limet er svart.

- Men dette byr ikke på noe problem, da limet aldri kommer bort i huden. Hver enkelt vipp limes ca 0,5 mm fra øyelokket, beroliger Pille.

En venninne av meg fikk nylig vippe-extensions som var litt i lengste laget til at hun var komfortabel med sin nye look. Hun ringte meg fortvilet og ba meg komme og stusse tuppene. Pille ble helt forferdet over dette.

- Klippe vippene? Det er ikke bra. Da blir tuppene avkuttet og skarpe, og kan i verste fall irritere øyelokket og gi infeksjoner (!).

Auda. Nok en grunn til å velge en erfaren og flink vippe-ekspert med gode referanser.

3 dager senere

Vippestylisten sa det ville ta cirka tre dager å bli vant til mine nye vipper. Nå har det gått tre dager, og tre-fire stykker har falt av, uten at det bekymrer meg det minste. Vippene sitter fint, og jeg grer dem litt om morgenen for å få dem jevne og fine.

Jeg bruker ikke maskara, og jeg føler meg så mye freshere når jeg står opp. Nå er det bare litt rouge som skal til, og jeg hopper over hele mitt faste øyenskygge-, kajal- og maskara-opplegg (som før måtte til bare for at jeg i det hele tatt skulle føle at jeg faktisk hadde øyne i hodet).

PÅ NÆRT HOLD: Se hvordan vippene er festet (det største bildet). Én og én vipp limes på dine egne vipper. Jeg fikk 9 mm lange vipper innerst, og 11 mm ytterst.
PÅ NÆRT HOLD: Se hvordan vippene er festet (det største bildet). Én og én vipp limes på dine egne vipper. Jeg fikk 9 mm lange vipper innerst, og 11 mm ytterst. Foto: FOTO: Cecilie H. Eggen

Mine kvinnelige kolleger kommenterte vippene umiddelbart:

- Oj, så fine! De ser naturlige ut, og er ikke for lange.

- Så fine dådyrøyne!

- Åh, nei, hæ - er de falske? Jeg tenkte jeg skulle spørre hvilken fantastisk maskara du brukte! (Min favorittkommentar).

Ingen av mine mannlige kollegere har kommentert det (men det betyr jo ikke at de ikke har sett dem, kanskje de bare er ukomfortable med å kommentere slikt?). Det tok mannen min tre dager å legge merke til vippene mine. Tre dager! Men til gjengjeld skvatt han litt når han først fikk øynene opp for dem.

- Oj, det var noen skikkelig dramatiske vipper!

At sjokket ble så stort, kan muligens ha noe med at jeg hadde satt opp alt håret, inkludert luggen, og så rimelig uglamorøs ut der jeg beiset terrassegulvet i maleklær. Minus vippene selvsagt. De er i høyeste grad glamorøse. Og jeg kjenner jeg liker det!

Enden på visa: Jeg tror fort jeg kan ende opp som kjendis-Tone og stylist-Line; helt avhengig!

Les også:

Hjemme hos breddefotballfrua

Hudpleie til halv pris

Test av maskara

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning