Bryn-extensions

25 minutter senere er brynene totalforvandlet

Her er den nyeste skjønnhetsbehandlingen.

BRYN-EXTENSIONS: En ny skjønnhetsbehandling har inntatt landet. Her er alt du bør tenke på før du legger deg under pinsetten.
BRYN-EXTENSIONS: En ny skjønnhetsbehandling har inntatt landet. Her er alt du bør tenke på før du legger deg under pinsetten. Foto: FOTO: Liz Rajala
Publisert Oppdatert

Priser

Prisene varierer selvsagt mye.

Vanlige priser for fullt sett første gang: Koster fra kr 599 til kr 1200, og har holdbarhet på alt fra 10-21 dager.

Behandlingen tar alt fra 30 til 90 minutter, avhengig av «problemet».

Påfyllpriser avhenger av hvor mange brynshår som har falt av, hva slags bryn-extensions det er snakk om og hvor mye jobb det innebærer for brynstylisten.

- Selv om de kan ha en varighet opp til fire uker ved godt vedlikehold, er det mest normale å ta en etterfyll etter cirka to uker. Det tar 25 min og koster kr 490.

Kilde: Annkarin Svendsen, innehaver av Karl Johan Hud & Kroppspleie.

- Mange jenter ønsker seg buskebryna til Cara Delevingne, sier Annkarin Svendsen, innehaver av Karl Johan Hud & Kroppspleie, og refererer med det til den nye skjønnhetsbehandlingen bryn-extensions.

Hva er bryn-extensions?

Bryn-extensions er rett og slett syntetiske småhår som er spesialdesignet til bryn.

- Ett og ett extension-hår limes med et permanent lim på hvert enkelt brynshår. Limet skal holde så godt at du ikke mister brynshårene før dine egne faller av, sier Svendsen.

Liz Rajala utdyper:

- Behandlingen blir utført nokså likt som vippeextensions med tanke på løshår-monteringen, sier Rajala.

Hun er daglig leder ved Luna Skjønnhet & Velvære, og utdanningsansvarlig hos Vippeakademiet.no.

- Behandlingen er ganske ny i Norge. Vi kombinerer den ofte med hårstimulerende geleer for å trigge hårvekst, men det går ikke an å trylle; altså skape hårvekst der dette ikke finnes fra før.

Har du hårløse områder, vil det bli påført en slags teksturmaling som fyller ut og gir en illusjon av bryn.

FYLDIGE BRYN: Fyldige og buskete bryn er i vinden som aldri før, forteller makeupartist Mona Wergeland. Fra venstre: Cara Delevingne er kjent for sine buske-bryn, og det er ikke for ingenting at hun har skapt en Cara-bryn-effekt. Videre er både Lily Collins, Ashley Olsen, Emma Watson og Jessica Alba også kjent for sine fyldige bryn.
FYLDIGE BRYN: Fyldige og buskete bryn er i vinden som aldri før, forteller makeupartist Mona Wergeland. Fra venstre: Cara Delevingne er kjent for sine buske-bryn, og det er ikke for ingenting at hun har skapt en Cara-bryn-effekt. Videre er både Lily Collins, Ashley Olsen, Emma Watson og Jessica Alba også kjent for sine fyldige bryn. Foto: FOTO: Stella Pictures

Sånn går det for seg

Lengden på brynshårene som blir satt på er fra tre til åtte millimeter, og kommer i fem ulike farger: Mørke brun, medium brun, svart, auburn og honningblond.

Sjekkliste

- Har vedkommende som skal utføre behandlingen en diploma som viser at hun/han er sertifisert i det hun/han påstår å være?

- Google stedet på forhånd.

- Sjekk referanser før du velger hvem som skal gjøre dette på deg. Ikke alle er like flinke.

- Spør om pris, hvordan gangen i behandlingen er, hva du kan forvente og hvor lang tid det tar.

Kilde: Liz Rajala, daglig leder ved Luna Skjønnhet & Velvære, og utdanningsansvarlig hos Vippeakademiet.no.

- Jenter med lyse bryn farger vi først i ønsket nyanse. Her anbefaler vi å farge brynene ett til to hakk mørkere enn dine egne (pass på at resultatet ikke blir for mørkt), før vi former brynene, samt monterer løsbrynene etter ønsket form og fargenyanse, sier Svendsen.

Fargen på selve bryn-extensionsene bør helst være et hakk lysere enn dine egne bryn.

Også tykkelsen kommer i flere varianter.

- Vi jobber mest med 0.07 og 0.1mm, men det finnes også 0.15 mm, sier Rajala.

Velg riktig fasong

Hun understreker videre viktigheten at å gå for riktig brynfasong. Svært mange jenter har nemlig en tendens til å bomme fullstendig her.

- Du bør rådføre deg med behandler angående form. Den mest kledelige fasongen finner du nemlig ved å ta hensyn til både bredden på ansiktet ditt, hvor dypt øynene sitter, om nesa er bred eller smal og hvor mye hår du har på brynene fra naturens side, sier Rajala og fortsetter:

- Jeg kan likevel si, veldig generelt, at dersom du har et smalt ansikt, bør du unngå veldig lange og brede bryn, som bare er med på å forsterke akkurat dét ansiktstrekket.

Har du derimot et veldig bredt ansikt, bør du være obs på å ikke gå for altfor smale eller for korte bryn, slik at det ser ut som du har mye plass til gode i ansiktet.

- Det er ekstremt viktig å huske at brynene dine er søstre, ikke tvillinger, understreker Rajala.

Nina Williams er daglig leder for hudpleiesalongen Beauty London i Bergen, og er også den skandinaviske distributøren av Sleek Brows.

Husk!

- Du vedlikeholder brynene ved å bruke en egen foamer/rens.

- Du kan bruke sminke, som for eksempel en brynsblyant på brynene, uten problemer.

- God ansiktshygiene, spesiell og skånsom ansiktsvask og fuktighet er viktig. Det er imidlertid ikke noe du må gjøre i forkant av behandling.

- Være oppmerksom på at brynene ikke kan "skrubbes" rene for å fjerne sminken, men spesialrenses med et renseskum utviklet til dette. Skummet er ikke sterkt nok til å fjerne alle typer øyemakeup.

- Det beste er om du får brynet ditt lagt med den fargeintensiteten du ønsker deg slik at du er fri for å sminke deg.

Kilde: Nina Williams, daglig leder ved Beauty London/Nouveau Lashes Norge.

Hun kurser blant annet salonger som ønsker å tilby bryn-extensions, og mener en korrekt påsetting krever perfeksjonisme fra behandler, fordi bryn kan totalforandre ansiktet ditt.

- Brynene skal ramme inn ansiktet på en kledelig måte og harmonere med ansiktsform, alder, hårfarge, og hudtype, sier Williams og fortsetter:

- De skal se naturlige ut og hårene som blir påsatt skal kunne følge ens egen hårvekst/retning. Du skal ikke se ut som Cruela de Ville.

Hun råder deg videre til å spørre salongen om brynbilder av før- og etterbehandling gjort i salongen.

- Det er likevel ikke helt krise med bryn som ikke har det resultatet du ønsket. De kan nemlig fjernes med et oljebasert renseprodukt, noe du lett kan gjøre hjemme, sier Williams.

Riktig utført

FØR OG ETTER: Vær obs på hvor du får utført behandlingen. En vellykket bryn-extensions skal være nokså rett, limet som blir brukt skal ikke ha en sterk lukt og det skal ikke føles ubehagelig med de nye brynene dine.
FØR OG ETTER: Vær obs på hvor du får utført behandlingen. En vellykket bryn-extensions skal være nokså rett, limet som blir brukt skal ikke ha en sterk lukt og det skal ikke føles ubehagelig med de nye brynene dine. Foto: FOTO: Nina Williams

Ifølge Rajala kjennetegnes en vellykket påsetting ved at du har fått et veldig rett resultat, og at det videre ser naturlig ut.

- Vær imidlertid obs på at det kan kjennes litt stramt med en gang, sier Rajala.

Hun forteller videre at en dårlig utført jobb kjennetegnes ved at hårstråene ikke følger dine naturlige bryn, og det føles ubehagelig.

- Et annet kjennetegn på at du får en useriøs behandling, er hvis det lukter sterkt av limet. Dette er medisinsk lim og skal ikke lukte.

Er du disponert for allergier, kan du på lik linje med alt annet som påføres på kropp og ansikt, reagere på et av virkestoffene i limet, håret eller geleen som blir brukt.

- For å sjekke dette kan du ta en patchtest på forhånd, sier Svendsen og legger til:

- Er du supersensitiv kan du bli litt rød i huden av forberedelsene, men det går normalt sett ned ganske raskt.

Fyldige bryn i vinden

Makeupartist Mona Wergeland har hørt om bryn-extensions, men forteller at det enda ikke er veldig mange salonger og klinikker som praktiserer behandlingen – foreløpig.

- Jeg tror dette er et konsept som kan ta veldig over etter hvert, da fokuset på fyldige bryn er i vinden som aldri før, sier Wergeland og fortsetter:

- Husk at brynet ditt kun skal ha én «knekk», det vil si at det starter ved indre øyekrok, har en jevn stigning opp mot brynsbenet, for så å gå ned mot ytre øyekrok, sier hun og legger til:

- De skal heller ikke se påtegnet ut.

Wergeland påpeker at brynet heller ikke skal være mettet for farge hele veien.

- Dette unngår du ved å la huden skinne litt igjennom ved begynnelsen av brynet – noe som vil skape et mye mer naturlig uttrykk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning