Hverdagslig dressbukse

- Superhot blant gutta

Både flatterende, komfortabelt og praktisk.

DEN HVERDAGSLIGE DRESSBUKSA: Et av årets største it-plagg, mener ekspertene. FOTO: Stella Pictures
DEN HVERDAGSLIGE DRESSBUKSA: Et av årets største it-plagg, mener ekspertene. FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert
FOR KORT: Unngå en buksevariant som er for kort. Ifølge Chris-Eirik Nikolaisen, avdelingsleder for ekvipering hos Ferner Jacobsen, er dette eksempelet fra DSquared nettopp det. - Det er ikke pent med for korte dressbukser. Er den for lang, men sitter ellers som et skudd, bør du rulle den opp - helst til rett over ankelen, sier han.
FOR KORT: Unngå en buksevariant som er for kort. Ifølge Chris-Eirik Nikolaisen, avdelingsleder for ekvipering hos Ferner Jacobsen, er dette eksempelet fra DSquared nettopp det. - Det er ikke pent med for korte dressbukser. Er den for lang, men sitter ellers som et skudd, bør du rulle den opp - helst til rett over ankelen, sier han. Foto: FOTO: Stella Pictures

- Den er praktisk, komfortabel og ekstremt flatterende, sier stylist Eirik Mogseth.

Han refererer med det til den hverdagslige dressbuksa som er en stor del av vårens (og guttas) trendbilde.

- Norske menn følger med. Det er bra. Vi må bare bli enda litt tryggere, så sitter denne looken, mener Mogseth.

Linn-Anne Hovland ved pr-byrået Mildh Press sier seg enig:

- Den hverdagslige dressbuksa har blitt superhot blant gutta. Hvis du ikke er så glad i den klassiske dresslooken, er dette perfekt, tipser hun.

Her er ekspertenes beste stylingtriks som gjør denne buksa til sesongens store it-plagg.

- Passer alle

Ifølge Chris-Eirik Nikolaisen, avdelingsleder for ekvipering hos Ferner Jacobsen, kjennetegnes den hverdagslige dressbuksa nettopp ved at den har en løsere og mer avslappet passform enn dressbuksa du bruker på jobb eller til pent.

- Buksa bør gjerne være i ull-, lin- eller bomullskvalitet. Jeg anbefaler også en fem cm oppbrett nederst. Det er ikke et must, men en fin måte å skille denne dressbukse-varianten fra den klassiske, fine dressbuksa, sier Nikolaisen og fortsetter:

- Buksa skal helt klart kombineres med en liten glippe bar hud mellom buksekant og sko, så unngå sokker som strekker seg over skokanten, sier Nikolaisen.

Han trekker blant annet frem varianten DSquared2 viste som en del av sin vår- og sommerkolleksjon som eksempel, men at buksene gjerne kan være litt lengre.

- Det er ikke pent med for korte dressbukser heller. Er den for lang, men sitter ellers som et skudd, bør du rulle den opp – helst til rett over ankelen.

Hovland mener buksa skal være god å sitte i og komfortabel å ha på seg.

- Hverken for stram eller for løs – den skal absolutt ikke sitte like tight som en jeans, men gjerne ha en smal passform. Sjekk lommene, de skal ikke sprike rundt dem, sier hun.

PÅ CATWALKEN: Flere store motehus lot sine mannlige modeller spasere nedover catwalken iført den hverdagslige dressbuksen. Her ser du tre varianter. Fra venstre: Giorgio Armani, Dsquared2 og Giorgio Armani. Alle fra vår- og sommerkolleksjonen 2015.
PÅ CATWALKEN: Flere store motehus lot sine mannlige modeller spasere nedover catwalken iført den hverdagslige dressbuksen. Her ser du tre varianter. Fra venstre: Giorgio Armani, Dsquared2 og Giorgio Armani. Alle fra vår- og sommerkolleksjonen 2015. Foto: FOTO: Stella Pictures

Finn en variant som sitter riktig

Ifølge Hovland er det mest geniale med denne buksa at den passer til både skateren og finansmannen.

- Samme bukse kan påvirkes i alle mulige retninger ut ifra hvordan du styler den, sier hun.

Mogseth mener den fungerer på utallige måter, og kan gi deg flere ulike antrekk – avhengig av hva du kombinerer den med.

- Buksa er kjempefin til tynn strikk, som for eksempel en cardigan, og en laidback skjorte – gjerne i denim eller lin, det er veldig i tiden. En T-skjorte og bestefartrøyer kan også fungere, sier han.

Hovland er enig:

- Ikke kombiner buksen med en standard blazer, men bruk den heller til en V-halset genser, pologenser eller bare en pen, basic T-skjorte.

- Hvis du vil bruke skjorte, kan du med fordel la være å putte den ned i buksekanten, legger hun til.

- Gå for sneakers

Ifølge Hovland skal også skovalget bære preg av de hverdagslige vibbene.

- Glem de klassiske skoene, og finn et par hvite sneakers, sier hun.

Også Nikolaisen oppfordrer til å kobinere de sporty skoene til disse buksene.

- Jeg mener den fint kan brukes til pene sneakers. Er de hvite, så pass på at de er rene. Ikke bruk Converse til en slik bukse, denne varianten er penest til jeans. Hvite sneakers kombinert med en olivengrønn bomullsdress, en farge jeg mener kommer mye mer av denne våren, er kanonfint til sommeren.

Han mener videre at du gjerne må gå for litt rolige, fine farger på selve buksen.

- Som for eksempel hvit, khaki eller marineblå. Ellers er en lysegrå alltid en vinner.

Fra hverdag til fest

Ønsker du derimot å ta buksa fra hverdag til fest på 1-2-3, er det også mulighet for det.

- Styler du buksa til en enkel skjorte til hverdags, kan du kaste på deg en blazer før du ankommer festen. Blazeren kan godt være litt uformell og med utenpåsydde lommer, sier Nikolaisen.

FLERE VARIANTER: Fra venstre: Marineblå bukse i bomullskvalitet fra Filippa K, kr 1500. Grå bukse i linkvalitet fra Zara, kr 559. Marineblå i bomullskvalitet  Fra H&M i bomullskvalitet med struktur, kr 399.
FLERE VARIANTER: Fra venstre: Marineblå bukse i bomullskvalitet fra Filippa K, kr 1500. Grå bukse i linkvalitet fra Zara, kr 559. Marineblå i bomullskvalitet Fra H&M i bomullskvalitet med struktur, kr 399. Foto: FOTO: Produsentene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning