Hvordan bruke slengbukser

Denne buksen skaper lange ventelister

Her er årets it-jeans.

VÅRENS IT-BUKSER: Glem skinny jeans. Nå er det den elegante 70-tallsslengen som preger motebildet.
VÅRENS IT-BUKSER: Glem skinny jeans. Nå er det den elegante 70-tallsslengen som preger motebildet. Foto: FOTO: Aannabelrosendahl.com
Publisert Oppdatert

- Ha det bra, skinny jeans, skriver motenettstedet InStyle.

- Helt enig, sier stylist Alexandra Sætran og fortsetter:

- Stramme jeans har vært i motebildet altfor lenge. Nå er jeg glad for å se at slengbuksene er tilbake.

Den ikoniske jeansen er et av vårens aller hotteste plagg, og er en del av den store 70-tallsbølgen som skylte over et flertall vårvisninger, som hos Gucci, Nina Jarebrink og Kenzo.

- Tiåret har vært å se på catwalken de to siste sesongene, og i år er det virkelig tilbake som aldri før. Jeg forstår at overgangen fra stramme jeans kan være stor for enkelte, og 70-tallet er nok tilpasset jenter som følger trender, men jeg mener absolutt at alle jenter bør ha et par slengbukser i klesskapet, sier Sætran.

Det sier mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Cecilie Mevatne, seg enig i:

- Dette er definitivt sesongens it-bukse. Den er bare så «damn sexy».

Ulike varianter

Buksene finnes i utallige varianter, så sjansen er stor for at du finner en modell som passer akkurat deg.

- Du har den som er smalere rundt lårene, og med en sleng som starter ved knærne. Denne modellen vil være med på å forsterke timeglassfiguren din, og passer ekstra bra til deg med litt former, sier Mevatne.

Hun nevner også jeansen som er løsere rundt lårene, og med en mer diskret sleng.

- Denne passer perfekt til deg som er litt høy og smal, men kan også være fin dersom du ikke ønsker en fullt så vågal og ekstrem sleng-look, sier hun.

Slengbuksene kommer også i ulike kvaliteter. Den mest klassiske er definitivt den i denim, men også her er valgmulighetene mange.

- Céline viste joggebuksen med en slengvariant for høst- og vinter 2014, Dette er fortsatt like in, og kjedebutikker som Zara og Lindex har kopier som er veldig fine. Dressvarianten à la Tom Ford er også superfin, men mørk eller svart denim er helt klart den sikre vinneren - den er veldig klassisk. Victoria Beckham og Frame Denim har fine modeller som passer alle. Om du foretrekker budsjettpris kan du sjekke ut Mango, Nelly.com eller H&M, sier Sætran og legger til:

- Norske Mardou & Dean viste også sleng til herrer. Jeg gleder til å se om den norske mannen i gata kaster seg på den trenden.

SLENG DEG PÅ: Fra venstre: Zara, kr 599. MIH, kr 1999. Mango, kr 399.
SLENG DEG PÅ: Fra venstre: Zara, kr 599. MIH, kr 1999. Mango, kr 399. Foto: Foto: Produsentene

Stylingtips

Fordi slengbuksen har en forlengende effekt, og derfor også en flatterende fasong, vil den være med på å få hele kroppsfasongen din til å se mer elegant ut.

- Kombinerer du jeansen med en tettsittende pologenser eller en strammere overdel, får du en fin silhuett med en såkalt vipp. Det vil være med på å gi deg fine former, sier Mevatne.

Pass imidlertid på at du bestemmer deg på forhånd for om jeansen skal være en hverdags- eller festbukse, altså om du skal bruke den til høye eller lave sko.

- Unngå for korte bukser, det er ikke lekkert. Prøv gjerne buksen med det skoparet du skal bruke den til. En fin tommelfingerregel er at den akkurat ikke skal subbe i bakken, sier Mevatne.

Sætran er enig.

- Buksene er kjempefine med stiletthæler, men også veldig kule til både sandaler og hvite sneakers. Jeg liker best å bruke spisse sko til, da det får fram slengen bedre.  Noen av buksene har de typiske 70-tallslommene, og da er det ekstra fint med en kort topp eller genser for å få fram detaljene, sier hun og fortsetter:

- Er du i skikkelig hippie-mood, kjører du på med en jakke i semsket skinn - noe som også er å se i trendbildet for vår og sommer 2015.

UTALLIGE VARIANTER: Fra venstre: La Redoute, kr 640. Never Denim/Bik Bok, kr 499. Mango, kr 399.
UTALLIGE VARIANTER: Fra venstre: La Redoute, kr 640. Never Denim/Bik Bok, kr 499. Mango, kr 399. Foto: FOTO: Produsentene

Stor etterspørsel

Annabel Rosendahl, moteblogger og innkjøper ved Høyer Eger, forteller om en enorm etterspørsel i butikk etter nettopp slengbuksen denne sesongen.

FAVORITT: Moteblogger og innkjøper ved Høyer Eger, Annabel Rosendahl, iført de populære slengbuksene fra Made In Heaven.
FAVORITT: Moteblogger og innkjøper ved Høyer Eger, Annabel Rosendahl, iført de populære slengbuksene fra Made In Heaven. Foto: FOTO: Annabelrosendahl.com

- Akkurat nå har vi lange ventelister på flere modeller. Blant annet en svart variant fra Made In Heaven i modellen Marrakesh. Det er en utrolig sterk trend i år, sier Rosendahl.

Hun mener våren vil bære preg av et større jeansmangfold.

- Tidligere så vi den skinny jeansen overalt. Nå tror jeg vi kommer til å se mer til andre varianter, som nettopp slengbuksene og den litt løse og ledige baggy-jeansen, sier Rosendahl.

Selv omtaler hun slengbuksene som «en personlig favoritt du kan bruke til alt».

- Om du skal velge et lavt, middels eller høyt liv er en smakssak, men vi ser definitivt at det er modellene med middels til høyt liv er de som er mest populære. En superfin fasong som gir deg ekstra lange bein.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning