Herreshorts

Begår du fortsatt denne «dødssynden»?

Slik styler du shortsen.

BEST Å DROPPE: Stylist og personlig shopper Elin Månsson mener synlige sokker til korte klesplagg generelt er veldig uheldig. - Det kan være trendy, men personlig er jeg ikke en fan, sier hun.
BEST Å DROPPE: Stylist og personlig shopper Elin Månsson mener synlige sokker til korte klesplagg generelt er veldig uheldig. - Det kan være trendy, men personlig er jeg ikke en fan, sier hun. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

Det er utvilsomt digg å endelig ta frem shortsen igjen til noe mer en trening og ferier.

For når været og dermed antrekket blir lettere, blir humøret det samme.

Men shortsen kan faktisk være litt vanskelig å style – og det er spesielt resten av antrekket som kan by på problemer, så pass på at du styrer unna de verste tabbene.

Fortsatt en "dødssynd"

- Sokker til shorts funker bare hvis du har på shorts i forbindelse med sporter som golf, tennis og jogging. Noen kan også komme unna med sokker hvis de vil ha en mer «preppy» stil.

Det sier moteekspert og country manager Andreas Tangberg ved Polhem PR.

- Ellers tror jeg de fleste nå vet at sokker i sandaler er en "dødssynd", legger Tangberg til.

Stylist og personlig shopper ved Strømmen Storsenter, Elin Månsson, kunne ikke vært mer enig.

- Synlige sokker til korte klesplagg er generelt veldig uheldig. Det kan være veldig trendy, men personlig er jeg ikke en fan.

Tangberg har et godt tips til deg som fortsatt ønsker å bruke sokker i skoene, uten at de synes.

- På sommeren sverger jeg til halvsokker som ikke synes i skoene. Dette går dog ikke til sandaler eller til for eksempel loafers.

Riktige sko til shorts

Når det kommer til shorts og skovalg kan det ofte være litt vanskelig å finne et par som funker til både shortsen og antrekket som helhet.

Men moteekspertene har noen sikre vinnere på lur.

- Jeg syns at sneakers og klassiske Converse-sko alltid fungerer til hverdagsbruk. Til en litt penere anledning kan man bruke loafers eller avslappet pensko med snøring, råder Månsson.

Tangberg er enig i at loafers, high-tops, sneakers og sandaler er helt riktig til shorts, men det er ett par han anbefaler deg å styre unna.

- Bruk ALDRI typiske dressko til shorts! Det funker dårlig uten sokker, og i tillegg vil de sjeldent passe helt inn sammen med shortsen – uansett hvor "fin" den måtte være.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FLERE STYLINGMULIGHETER: En shorts kan styles både opp og ned. Til venstre har modell Johannes Huebl gått for en avslappet, men likevel noe pyntet look, med skjorte, chinos-shorts og Converse. I midten er gatemote-ikon Nick Wooster i et mer pyntet antrekk, med skjorte, blazer og Oxfordsko. Til høyre har skuespiller Zachary Quinto gått for en hverdagslig og sommerlig variant, med olashorts, cap, T-skjorte og sandaler.
FLERE STYLINGMULIGHETER: En shorts kan styles både opp og ned. Til venstre har modell Johannes Huebl gått for en avslappet, men likevel noe pyntet look, med skjorte, chinos-shorts og Converse. I midten er gatemote-ikon Nick Wooster i et mer pyntet antrekk, med skjorte, blazer og Oxfordsko. Til høyre har skuespiller Zachary Quinto gått for en hverdagslig og sommerlig variant, med olashorts, cap, T-skjorte og sandaler. Foto: FOTO: Getty Images og Stella Pictures

Lengden på shortsen er avgjørende

Joda, det finnes en god del forskjellige lengder på herreshortsen også, og i tillegg er det blitt mer vanlig å justere på lengden selv ved å rulle eller brette opp hemmen.

- Jeg tenker at en hverdagsshorts bør rekke til rett over kneet. Blir den altfor kort kan det bli litt for casual og en smule vulgært. Blir den for lang, blir den for "preppy", mener Tangberg.

- De beste hverdagsshortsene er de du kan rulle litt opp eller ned ettersom anledningen, legger han til.

Men skal du først justere på lengden er det ifølge Månsson spesielt to ting du bør være forsiktig med.

- Pass på at shortsen ikke blir for stram rundt låret når du bretter den opp, og selvsagt at den ikke blir for kort.

- Man bør også passe på at shortsen ikke er for vid slik at folk ser rett hjem i «pengepungen» når du bretter den opp og setter deg ned. Er den for trang vil du også få en motsatt «muffin-top» på låret som sjelden er flatterende, legger Tangberg til.

Han minner også om at du bør dobbeltsjekke i speilet at begge beina er mer eller mindre symmetriske i lengden.

Shorts til formelle anledninger

Det har blitt mer og mer populært å ty til en penere og mer formell shorts til for eksempel hagefester, og til og med utendørs bryllupsfester.

Men hvor "pen" må shortsen være for at den blir pyntet nok?

- En chinos-shorts i bomull kan absolutt fungere til finere settinger hvis den er litt tykkere i stoffet, forteller Månsson.

Tangberg tipser om at materiale og lengde er viktig her.

- Til hagefester synes jeg shortsen bør ha finere materialer som for eksempel lin, og den burde gå helt ned til knærne – eventuelt til litt under knærne også.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SHORTSER (f.v.): Carhartt Swell Wichita Shorts Safari/duke blue rigid/Zalando, kr 699. Tiger of Sweden Hills Shorts, kr 1499. BOSS Orange Shorts light pastel blue, kr 749. Premium by Jack & Jones Tailored Shorts, kr 599,95. Kappahl Strömberg Shorts, kr 399. Filippa K Liad Shorts mescal/Zalando, kr 1395.
SHORTSER (f.v.): Carhartt Swell Wichita Shorts Safari/duke blue rigid/Zalando, kr 699. Tiger of Sweden Hills Shorts, kr 1499. BOSS Orange Shorts light pastel blue, kr 749. Premium by Jack & Jones Tailored Shorts, kr 599,95. Kappahl Strömberg Shorts, kr 399. Filippa K Liad Shorts mescal/Zalando, kr 1395. Foto: FOTO: Produsenten

Trendy med denim

Hva er årets trendshortser?

- Vi vil se mye denimshorts i ulike vasker, altså fargeavslutninger, og varianter. Det kommer også en del kortere shortser i diverse farger og mønstre, forteller Tangberg.

Månsson er enig.

- Vi ser jo mye av de litt kortere versjonene av shortsen i butikk akkurat nå. Noen er også litt mer fargerike og mer mønstrete enn tidligere. Shortsen har helt enkelt blitt litt mer vågal.

- Men den klassiske Levi's-shortsen er jo alltid aktuell og et sikkert kort, legger hun til.

Skill deg ut

Klesekspertene heier også på at menn skal blir flinkere til å bruke shorts som en del av et gjennomtenkt og moteriktig antrekk, og ikke noe du bare slenger på deg fordi det tilfeldigvis er varmt.

- Jeansshorts til en strikket genser og et par kule boots ser utrolig bra ut! Da får du et antrekk som passer til en litt mer trendy mann, og er like perfekt i mai som i september, sier Månsson.

- Dette trikset er kanskje ikke noe som er så veldig overraskende, men skal du i for eksempel et hageselskap, er det absolutt ikke feil å style shortsen med en blazer til. Blazeren gjør mye for shortsen, og trekker antrekket opp, avslutter Tangberg.

Er du interessert i flere oppdateringer fra Klikk Mote? Følg oss på Facebook her!

DENIMSHORTS (f.v.): Samsøe Samsøe Stan Denim shorts wave/Zalando, kr 799. H&M Denimshorts, kr 249. Levi's 501 Hemmed Denim Shorts, kr 499. Jack & Jones Jeans Intelligence Rick Original Denim Shorts, kr 599,95. Kappahl Strömberg Shorts, kr 499. Selected Blå - Olashorts, kr 599,95.
DENIMSHORTS (f.v.): Samsøe Samsøe Stan Denim shorts wave/Zalando, kr 799. H&M Denimshorts, kr 249. Levi's 501 Hemmed Denim Shorts, kr 499. Jack & Jones Jeans Intelligence Rick Original Denim Shorts, kr 599,95. Kappahl Strömberg Shorts, kr 499. Selected Blå - Olashorts, kr 599,95. Foto: FOTO: Produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning