Vi har testet de mest populære skjønnhetsbehandlingene, både i salong og hjemme

Lær å gjøre de populære skjønnhetsbehandlingene hjemme

Vi har testet de mest populære skjønnhetsbehandlingene. Hva passer lommeboken din best? Hjemme eller salong?

GJØR DET HJEMME: Shellac, eller gel-lack som andre kaller det, kan nå ganske enkelt (og dessuten mye rimeligere) gjøres hjemme.
GJØR DET HJEMME: Shellac, eller gel-lack som andre kaller det, kan nå ganske enkelt (og dessuten mye rimeligere) gjøres hjemme. Foto: FOTO: Thinkstock.com
Publisert Oppdatert
Foto: FOTO: Gry Traaen

Julie Botnen

Julie Botnen (32) er makeupartist og tidligere skjønnhetsansvarlig i Det Nye, og kan skilte med 14 års erfaring fra mote- og mediebransjen.

Botnen er utdannet motejournalist ved London College of Fashion og makeupartist fra Art Complexion makeup-skole.

Hun har tidligere gjort makeup og styling for motemagasiner, teateroppsetninger, tv-produksjon, musikkvideoer og reklame. Følg henne på Instagram: @juliebotnen

Gjøre det selv eller betale andre for jobben?

Lær å gjøre de populære skjønnhetsbehandlingene hjemme, så kan du heller gå til salong når du unner deg ekstra!

BLOW DRY

HJEMME

Det skal litt innsats til for å oppnå det samme resultatet med en blow dry hjemme som i salong, men med riktig verktøy og noen gode tips kan det bli skikkelig fint.

DU TRENGER: En god hårføner med munnstykke, en rundbørste (helst med blanding av naturlig og syntetisk hår), et volumgivende preppingprodukt, hårspray og glansspray.

SLIK GJØR DU: Start med nyvasket hår. Fordel en liten mengde volumgivende produkt fra røtter til tupper. Start med å føne håret tørt mens du rufser litt i det. For ekstra volum kan du snu hodet opp ned og føne det fra undersiden. Begynn så med små deler av håret fra nakken og føn det på rundbørsten. Snurr håret rundt børsten for å få løse krøller. For å skape volum i fronten og på krona er trikset å føne håret rett oppover. Husk å føne håret helt gjennomtørt, og avslutt med en god runde hårspray.

TID: Øvelse gjør mester, og du vil kunne gjøre det kjappere dess mer trening du har. Regn mellom 40-50 minutter.

PRIS: Hvis du har hårføner og rundbørste trenger du kun et stylingprodukt, som koster mellom 100- 300 kroner. Og med den investeringen har du alt du trenger for mange blow drys.

SALONG

En blow dry i salong er skikkelig luksus, men kan også være veldig dyrt. Spør om pris i forkant. Unn deg en slik behandling til en spesiell anledning, som en date, viktig fest eller et bryllup.

DETTE GJØR DE: Frisøren vil sannsynligvis begynne med å vaske håret ditt, ofte med en liten hodebunnsmassasje. Deretter begynner selve blow dryen. Håret blir behandlet med et varmebeskyttende produkt, før det først fønes håndkletørt. Håret tilføres et preppingprodukt og frisøren deler håret i seksjoner og føner det i fasong etter ditt ønske. I både England og USA er blow dry nesten en del av kulturen, og prisene mye lavere. Det finnes til og med egne Blow Dry bars hvor en behandling tar omlag 30 minutter og koster en hundrings.

TID: 30-45 minutter

PRIS: Kr 350-650

ANBEFALT SALONG: Inch i Ullevålsveien og Jan Thomas Studio i Parkveien, begge i Oslo.

GJØR DET HJEMME: Blow dry er en kunst, men med litt trening får du det til du også. Har du forresten hørt om shellac? Nå har det kommet konkurrenter til hjemmebruk. Vi liker godt Depend sin gel-lack. Gele fra Kerastase Lift vertige, kr 295, Rundbørste fra Philip B, kr 670, Shellac fra depend, kr 449, neglfil fra HM, kr 20.
GJØR DET HJEMME: Blow dry er en kunst, men med litt trening får du det til du også. Har du forresten hørt om shellac? Nå har det kommet konkurrenter til hjemmebruk. Vi liker godt Depend sin gel-lack. Gele fra Kerastase Lift vertige, kr 295, Rundbørste fra Philip B, kr 670, Shellac fra depend, kr 449, neglfil fra HM, kr 20. Foto: FOTO: Produsentene

SHELLAC

HJEMME

Nylig ble shellac for hjemmebruk introdusert. Å legge shellac på seg selv tar litt tid, men resultatet blir fint og varer lenge. Holdbarheten er antakeligvis noe kortere enn når det gjøres i salong. I hvertfall sier Depend av dette hjemmekitet med gel-lack, som produsenten kaller det, selv at lakken sitter i opptil en uke.

Vi har testet den, og lakken satt i to uker. Da var etterveksten på neglene blitt så lang, at det ikke var pent lenger, - men lakken satt like godt.

SLIK GJØR DU: Shellac-lakkene er ganske tykke i konsistens og lette å legge. Det er også lett å korrigere feil. Begynn med å rense neglene, før du legger en basecoat. For hvert lag du legger må du holde fingrene under lampen for at lakken skal stivne. Fortsett med ønsket farge og deretter topcoat. I pakken fra Depend følger lampe, rens, base og topcoat med. Lakkene med farge kjøpes separat.

TID: 30-60 minutter, avhengig av hvor flink du er til å legge neglelakk.

PRIS: Kr 449 for hele kitet

SALONG

Shellac i salong er populært og mange ønsker seg fine negler til ferien. Fordelen med shellac er at lakken holder seg fin lenge! Tar du denne behandlingen før du reiser på ferie, vil du sannsynligvis ha fine negler helt til du begynner på jobb igjen.

DETTE GJØR DE: En behandling begynner som regel med en manikyr, hvor negler og neglebånd blir pleiet. Når formen på neglene er perfekt og neglebåndene er behandlet er det tid for neglelakk. Først et strøk med underlakk, deretter to strøk med farge, og til slutt overlakk. To til tre omganger i lysmaskinen må man regne før neglene er ferdige.

TID: Ca. én time

PRIS: Kr 300-500

ANBEFALT SALONG: Lakkbar Neglexpressen, som finnes på store kjøpesenter rundt om i Norge.

VIPPER OG BRYN

GJØR DET HJEMME: Å farge vipper og bryn hjemme krever litt trening, men når du først har fått inn teknikken er dette en enkel hjemmebehandling. I sommer ønsker vi oss lekre føtter, og det går helt fint å gjøre en pedikyr hjemme, du trenger bare noen produkter og litt tid. Kolokrem vippe og brynsfarge, kr 70, L'Occitane Eye makeup remover, kr 169, brynsbørste fra H&M, kr 20, Bliss Foot fotkrem, kr 199, Bliss Softning Socks, kr 524, Dior Vernis neglelakk, kr 225, Deborah Lippmann neglelakk, kr 179.
GJØR DET HJEMME: Å farge vipper og bryn hjemme krever litt trening, men når du først har fått inn teknikken er dette en enkel hjemmebehandling. I sommer ønsker vi oss lekre føtter, og det går helt fint å gjøre en pedikyr hjemme, du trenger bare noen produkter og litt tid. Kolokrem vippe og brynsfarge, kr 70, L'Occitane Eye makeup remover, kr 169, brynsbørste fra H&M, kr 20, Bliss Foot fotkrem, kr 199, Bliss Softning Socks, kr 524, Dior Vernis neglelakk, kr 225, Deborah Lippmann neglelakk, kr 179. Foto: FOTO: Produsentene

HJEMME

Å farge vipper og bryn hjemme krever litt trening, men når du først har fått inn teknikken er dette en enkel hjemmebehandling. Fargen sitter i tre til fire uker, det samme gjelder fargen i brynene. Pass på at fargen på brynene ikke blir for mørk.

SLIK GJØR DU: Begynn med å tørke av smuss og sminke fra både bryn og vipper, bruk helst en øyensminkefjerner og vann. Påfør først brynsfarge etter anvisning på pakken. Det kan være greit å få hjelp av en venninne til vippene. Lukk øynene og smør på fargen. Tørk bort overflødig farge, og la virke etter anvisningen på pakken. Når fargen har virket lenge nok vasker du bort resten av fargekremen. Eventuelle misfarginger kan fjernes med en god sminkefjerner, men husk at det er bedre å la fargen være på for kort enn for lenge, spesielt på brynene.

TID: Ca. 30 minutter

PRIS: Fra kr 70

SALONG

Mange velger å gå i salong eller til frisør for å få vipper og bryn farget. Noen salonger tilbyr også «permanent» vippebøy, som får vippene til å se lenger ut. Etter en slik behandling kan man droppe maskara. Fargen varer i ca. fire til seks uker, det samme gjelder vippebøyen.

DETTE GJØR DE: Ønsker du bøy blir de formet med en slags permanentveske og en liten spole vippene blir formet rundt. Dette tar ca. 20 minutter. Så farges bryn og vipper med en krem, og du blir liggende med lukkede øyne mens fargen virker. Etterpå vaskes kremen bort.

TID: Ca. 40 minutter for begge behandlingene, 20 minutter for kun farge.

PRIS: Fra kr 350 for kun farge og kr 500-750 for vippebøy og farge.

ANBEFALT SALONG: Artesia Grand Hotell, Oslo.

PEDIKYR

HJEMME

Fine ben og lekre føtter gjør mye for velværefølelsen, og særlig nå som sandalsesongen er i gang. Det går helt fint å gjøre en pedikyr hjemme, du trenger bare noen produkter og litt tid.

SLIK GJØR DU: Start med å vaske og skrubbe føttene. Best resultat blir det hvis du filer og skrubber bort hard hud før du starter med pleien. Et par sokker som inneholder pleiende ingredienser er et perfekt alternativ til parafinbehandling i salong. Smør føttene med en god krem og ta på sokkene. De inneholder blant annet E-vitamin og olivenolje, som gjør huden silkemyk og glatt. La sokkene være på i minst 15-20 minutter før du filer neglene i en firkantet form. Avslutt med en lekker neglelakk. Sommerens morsomste farge til potene er turkis.

TID: Ca. 30 minutter

PRIS: Fra kr 70

SALONG

En pedikyr trenger ikke koste skjorta og føles utrolig deilig. De fleste salonger har både vanlig pedikyr og en spavariant med pleie for føttene.

DETTE GJØR DE: Ønsker du deg litt ekstra pleie og luksus er spavarianten helt fantastisk. Mange pakker inn føttene i parafin, som har en mykgjørende effekt etter fjerning av hard hud og litt massasje. Neglene stelles, klippes og files før de blir lakket. De fleste tilbyr også mer langvarig shellac, hvis man ønsker det.

TID: Ca. 50 minutter

PRIS: Fra kr 350

ANBEFALT SALONG: Chill Spa i Bjerregaards gate, Oslo.

CELLULITTER

HJEMME

Kampen mot cellulitter er alltid på sitt verste når sommeren er over oss og bikinisesongen er nær.

GJØR DET HJEMME: Vi drømmer alle om en jevn og fin hud i sommer, og kampen mot cellulitter er alltid på sitt verste når bikinisesongen er nær. Det er mye du kan gjøre med produkter, men trening, gode matvaner og nok vann er alltid en god start. The Body Shop skrubbehansker, kr 49, Matis Ice Cold slimming duo, kr 1039, Murad Intensive resurfacer peel 12 ampuller, kr 1699, Dermalogica Skin renewal booster, kr 615.
GJØR DET HJEMME: Vi drømmer alle om en jevn og fin hud i sommer, og kampen mot cellulitter er alltid på sitt verste når bikinisesongen er nær. Det er mye du kan gjøre med produkter, men trening, gode matvaner og nok vann er alltid en god start. The Body Shop skrubbehansker, kr 49, Matis Ice Cold slimming duo, kr 1039, Murad Intensive resurfacer peel 12 ampuller, kr 1699, Dermalogica Skin renewal booster, kr 615. Foto: FOTO: Produsentene

Det er mye du kan gjøre med produkter, men trening, gode matvaner og nok vann er alltid en god start. På produktfronten er Ice Cold Slimming Duo fra Matis et godt alternativ.

SLIK GJØR DU: Smør deg først med kremen og masser huden i et par minutter. Det er viktig at blodsirkulaskjonen kommer i gang så bruk litt krefter og smør fra føttene og opp mot hjertet i sirkulerende bevegelser. Når kremen har trukket inn i huden sprayer du avsluttningsvis sprayen over det samme området og lar den trekke inn. Dette gjentas morgen og kveld. Produktene virker avkjølende og drenerende på huden, og for et optimalt resultat bør dette gjøres hver dag, morgen og kveld i minst en måned. Ikke forvent noen synlige resultater før etter minimum tre uker.

TID: Minst én måned.

PRIS: Kr 1039 for begge produktene. Drøye i bruk.

SALONG

Så å si alle salonger tilbyr ulike cellulittbehandlinger. Det finnes alt fra innpakninger med alger til behandlinger bestående av strøm, men en av de mest effektive er en koppemassasje.

DETTE GJØR DE: Koppemassasje er en varmende behandling som løser opp stramt bindevev. Den har en super effekt på væskeansamlinger, virker avgiftende, forbedrer cellulitt og muskelverk og øker blod- og lymfesirkulasjonen. Behandleren starter med å skrubbe huden, før den pakkes inn i en deilig maske som virker oppstramende og drenerende. Etter den har fått virke smøres først legger og lår med en olje og små gummikopper med vakum brukes til masasje ved at de raskt blir presset opp og ned på området som behandles. Litt vondt må man regne med at det er. No pain, no gain! Behandlingen tas som en kur over seks ganger, med én behandling i uken.

TID: Seks behandlinger à 55 minutter

PRIS: Kr 985 per behandling

ANBEFALT SALONG: Artesia Grand Hotell, Oslo.

FRUKTSYREBEHANDLING

HJEMME

Jevn hud som stråler er noe de fleste ønsker seg. En fruktsyrekur kan hjelpe med nettopp det, her kreves det bare at du setter av litt tid og smører deg med tålmodighet.

SLIK GJØR DU: Dette hjemmepeelingkitet fra Murad skal ha tilsvarende effekt som behandling i salong. Denne populære fruktsyrepeelingen gir minimalt med flass og tørrhetsfølelse som noen opplever etter slike behandlinger. Peelingen etterlater huden fuktet og er enkel i bruk. En ampull smøres over nyrenset hud i ansiktet og på halsen, og skal sitte i 10 minutter. Lett prikking og rødmusset hud kan oppstå, dette er helt normalt. For optimalt resultat anbefales det å bruke tre ampuller i uken over en periode på fire uker.

TID: Én måned

PRIS: Kr 1699 for 12 ampuller.

SALONG

Fruktsyrebehandling har raskt blitt en av de mest populære ansiktsbehandlingene. Den gir umiddelbare resultater og kan virke på flere problemområder.

DETTE GJØR DE: I salong anbefales det også at man tar en kur, gjerne opptil 10 ganger. Det kommer an på hva slags problemområder som skal behandles, men man vil se forandringer i elastisiteten, pigmentflekker vil minskes, linjer vil bli mindre synlig og talgproduksjonen vil stabiliseres.

TID: Avhengig av hvor mange behandlinger som ønskes, men minimum én måned.

PRIS: Ca. kr 600 per gang

ANBEFALT SALONG: Karl Johan Kropp og Hudpleie, Oslo.

Les også:

Her er kroppshårtrendene gutta følger, men ikke snakker høyt om

68 prosent gruer seg til å gå i bikini

Følg oss på Facebook!

Hva er det gutta egentlig ser etter på stranda?

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning