Test av hårolje:

Få glansfullt hår med hårolje

Vi har testet håroljer og funnet vår favoritt.

TEST: Redken All Soft, Schwarzkopf Gliss Daily Oil Elixir, Loreal Professionnel Mythic Oil, Moroccan Oil Moroccan Oil Treatment, Define Moroccan Argan Oil Treatment, Loreal Elvital Extraordinary Oil.
TEST: Redken All Soft, Schwarzkopf Gliss Daily Oil Elixir, Loreal Professionnel Mythic Oil, Moroccan Oil Moroccan Oil Treatment, Define Moroccan Argan Oil Treatment, Loreal Elvital Extraordinary Oil. Foto: FOTO: Produsent
Sist oppdatert

Monika Tøraasen

Artikkelforfatteren er utdannet motekonsulent, hudpleier og journalist.

Om testen:

Testpanel:

Siri Nordli berg - Frisør

Kine Nannestad - Frisør

Hilde Christina Tyldum - Frisør

Kriterier:

Bruk i vått hår, resultat i vått hår, bruk i tørt hår, resultat i tørt hår,duft, ingredienser.

Om ingredienser:

Silikon:

Silikon gjør håret glatt og lett å gre, men det er ikke bra å bruke i hele håret da det legger seg som et lag over hårstrået, og hindrer nærende og pleiende stoffer å trekke inn i håret. I tillegg tynger det håret, noe som sjeldent er en ønsket effekt.

Alkohol:

Alkohol løsner opp skjellaget i håret og tørker det ut.

Parfyme:

Parfyme og parfymestoffer kan virke allergifremkallende ved høye konsentrasjoner ved bruke over lengre tid.

Frisør Hilde Christina Tyldum

Etter en lang vinter er det mange som sliter med tørt og livløst hår, som stadig floker seg og ser bustete ut. Da kan håroljer være redningen.

De siste årene har håroljene gjort det stort på markedet, og flere og flere sverger til dette produktet for å få håret til å se sunt og glansfullt ut.

Mer stylingprodukt enn kur

Tidligere var det mange som var skeptiske til å bruke olje i håret i fare for at det skulle se fett og tungt ut, men dette er ikke et problem med dagens håroljer.

- Håroljene som er kommet de siste årene er kjempegode fordi de er så lette og ikke blir fete i håret, forsikrer Ragnhild Strøm, Art Director i HairShop Frisør og vinner av Publikumsprisen i Årets Frisør 2013.

Oljene har også ry på seg for å kunne ha en lett kureffekt på håret, siden oljene er såpass nærende og fordi de styrker og beskytter. Men Frisør Hilde Christina Tyldum hos Hendrix Hair på Majorstua i Oslo synes fortsatt ikke håroljene bør kalles for en kur.

- Håroljer er mer et stylingprodukt enn det er en leave-in kur eller hårkur. Håroljene har ikke samme effekten eller bruksområde som en hårkur, forteller hun.

Hvordan bruke hårolje?

Håroljene er svært enkle å bruke, og gir et raskt resultat. Etter å ha vasket og håndkletørket håret er det bare å ta en liten mengde hårolje i håret og fordele dette jevnt fra ørene og ned.

Det er ingen vits i å ta oljen nær hodebunnen da håret der ofte får nok næring. I tillegg kan det få håret til å se fett ut, spesielt for de med fint, nordisk hår.

- For de som har fint, nordisk hår eller for de som sliter med fett hår og fet hodebunn er det lurt å unngå å bruke oljen nær hodebunnen. Ta i tuppene eller der hvor håret er brusete, sier Strøm.

Det er viktig å ikke ta for mye olje om gangen, da vil den overflødige oljen legge seg utenpå hårstrået og få det til å se fett ut. Mengden vil selvfølgelig variere fra hår til hår, men en mandelstørrelse i hånden er et godt utgangspunkt.

- Etter å ha påført oljen kan man gre håret lett, og deretter føne det eller la det lufttørke. Da trekke oljen raskt inn, og håret vil bli svært lett å gre, forklarer Strøm.

For de som liker å la håret lufttørke kan det være fint å vite at å bruke hårolje gjør at håret tørker fortere, fordi oljen trekker ut vannet i av håret.

Håroljene kan også brukes i tørt hår for å dempe brus eller gi en glansfull finish.

Vi har testet

Siden håroljene har blitt såpass populære, og det har kommet så mange varianter på markedet, har vi testet seks av de vanligste håroljene.

Vi har testet de i både vått og tørt hår, samt sett over ingrediensene. Under ser du resultatet og vår vinner.

Les også:

Velg en solkrem som passer din hud

Reagerer på vippeserum

Bytt ut såpen med olje i vinter

Denne saken ble første gang publisert 03/04 2013, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også