Hudfarget strømpebukse

Dette irriterer stylistene:- Hudfarget strømpebukse er aldri ok

Disse plaggene vil stylistene helst slippe å se.

STRØMPEBUKSEFELLE?: Ifølge stylistene skal du tenke deg godt om før du tar på deg en hudfarget strømpebukse. Her med Anette von Osten.
STRØMPEBUKSEFELLE?: Ifølge stylistene skal du tenke deg godt om før du tar på deg en hudfarget strømpebukse. Her med Anette von Osten. Foto: FOTO: THINKSTOCK/PRODUSENTENE/PUDDER
Publisert Oppdatert
STYLIST: Jeanette Hoff (stylishoff på Instagram)
STYLIST: Jeanette Hoff (stylishoff på Instagram) Foto: FOTO: PRIVAT
STYLIST OG FORELSER: Eirik Mogseth (@eirik_mogseth på Instagram)
STYLIST OG FORELSER: Eirik Mogseth (@eirik_mogseth på Instagram) Foto: FOTO: PRIVAT

Listen blir langt når vi skal oppsummere klær vi ikke kan fordra, og i det siste har diskusjonen om trendplagg herjet både i forumtråder og på nettsteder.

Når det kommer til mote har vi alle ulike preferanser. Er du enig i det stylistene sier? Diskuter i kommentarfeltet under.

Først ute var slengbuksen, som 71 prosent av leserne våre hater, så var det den grå joggebuksen, som fikk mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Cecilie Mevatne, til å rive seg i håret.

- Hva er det med disse plaggene som får oss til å både gråte og le? 

- Når det kommer til slengbukser, er vel grunnen til et elsk-og-hat-forhold at den stadig kommer tilbake hver gang 70-tallet regjerer motebildet. Men ikke alle kler eller føler seg vel i slengbuksen, og mange kan sikkert få flashback til 70- og 90-tallet, hvor slengbukser, magetopper og chocker var HOT, sier stylist Jeanette Hoff til Det Nye og utdyper:

- Kan det bli mer kjerring?

- De siste årene har 90-tallet stadig vekk vært tilbakevennende inspirasjon for diverse motehus og ungdoms-kulturer. Akkurat nå, særlig blant «kids» født på 90-tallet, blir magetoppen og chokeren brukt som en slags fashion-ironi, opplyser hun.

Selv har Hoff jobbet for flere av verdens ledende moteblader: I tillegg til Britiske Vogue, Wallpaper og Dazed and Confused, har hun også jobbet flere år for HENNE og er nå fast stylist for det nye norske magasinet PS:Magasin.

Hun er dermed vant til spesielle plagg og trender. Likevel er det ikke alt som går gjennom nåløyet.

- Jeg hater bolero i alle varianter, sier Hoff, og lister opp andre plagg hun ikke digger:

- Hatt (kun ok hvis du er over 70 år).

- Midjebelte (har ingen funksjon, og ser ikke bra ut).

- Hudfarget strømpebukse (aldri, aldri ok).

- Støvletter eller sko med firkantet tupp (don`t even get me started).

- Sandaler med kittenheels.

Vulgært og harry

Og det er ikke bare Hoff som har sterke meninger om trendplaggene. Følgende plagg får både stylister og lesere til å se rødt:

- Undertøysmerker, truser og sokkemerker. Særlig materialer som fremhever dette, er jo helt ille. Ellers synes jeg det finnes latterlig mye stygge sko på markedet. At folk velger sko til 200 kroner, er bare tull. Kjøp kvalitet, de vil vare ti ganger lenger. Det kan jeg skrive under på, skriver stylist og fagansvarlig ved School of Fashion Industy i Oslo, Eirik Mogseth til Det Nye. Han er heller ikke så fan av festklær.  

- Party-topper, typiske pyntede kjoler, er jeg heller ingen fan av. Less is more, og de som overdriver når de pynter seg kan fort oppfattes som vulgære, mener han.

HARRY, TACKY og STYGT: Det er ikke alt som faller i smak av trender som kommer.
HARRY, TACKY og STYGT: Det er ikke alt som faller i smak av trender som kommer. Foto: FOTO: PRODUSENTENE

Også stylist i Pudder, Anette von Osten, mener sitt om plaggene som ikke funker.

STYLIST I PUDDER: Anette von Osten (@anettevonosten på Instagram)
STYLIST I PUDDER: Anette von Osten (@anettevonosten på Instagram) Foto: FOTO: CHRISTIAN BAKSTAD

-  Bolero er i mine øyne hverken flatterende eller trendy. Hvis man må dekke til armene ville jeg heller gått for en blazer, tynn jakke, kardigan eller et skjerf, sier Osten, som også er skeptisk til noen av assessorene som trender for øyeblikket.

- Mange av de fine armbåndene og ringene nå fortiden har skarpe kanter som enkelt henger seg opp i genseren eller rakner strømpebuksen, sier hun.

- Trange plagg er heller ikke en favoritt.

Canada Goose og UGGs

- Smale blyantskjørt eller maxiskjørt som man må ta museskritt i for å bevege seg i, irriterer meg, samt at mange av de fine skoene er forferdelig å gå med i tillegg til at de ødelegger føttene dine, sier von Osten.

Da vi spurte leserne våre på Instagram, var UGGs, slengbukser, magetopper og Canada Goose en klar gjenganger. Michael Kors-vesker og 90-talls chockers fikk heller ikke gode referanser. Men det var også andre klær som irriterte:

- Bukser med så lavt liv at man viser halve baken, skriver @iremorch.

- Høye sokker som vises over skoene er ikke fine, skriver @jamgravesen.

- Er så lei av å se alt og alle i treningstights og uggs. Hva er greia med det, spør @Zechik.

- Sokker i sandaler, slengbukser og flassete neglelakk, poengterer @michellebokn.

Stylist Jeanette Hoff er ikke overrasket over hvilke plagg som gikk igjen.

- Kjedelig og komfortabel vestkant-stil

- Fellesnevneren for UGGs, Canada Goose og Crocks er jo at de i utgangspunktet er stygge og komfortable plagg, som har fått en bred appell. UGGs og Canada Goose er jo også i årevis assosiert med vestkantungdommen her hjemme. Crocs kjenner jeg ikke så mye til , annet enn at de opprinnelig var laget som en spa-sko, som tok fullstendig av i 2007. Til tross for sitt forferdelige design, er den sikkert lett å like for barn og voksne som velger komfort fremfor stil, sier Jeanette Hoff. Stylisten er ikke redd for å spise sine egne ord.

- Jeg har selv hatt et par UGGs. De var varme og deilige å gå med, men jeg må innrømme at jeg skammet meg litt når jeg gikk med dem, forteller Hoff.

ELSK OG HAT:Trendene starter ofte med at kjendiser går med dem. Fra venstre: Karlie Kloss med veske fra Michael Kors, Gisele Bündchen med sko fra UGGs, Britney Spears med sko fra UGGs, Diane Kruger med hatt og Kim Kardashian med militærbukser
ELSK OG HAT:Trendene starter ofte med at kjendiser går med dem. Fra venstre: Karlie Kloss med veske fra Michael Kors, Gisele Bündchen med sko fra UGGs, Britney Spears med sko fra UGGs, Diane Kruger med hatt og Kim Kardashian med militærbukser

Les også: Uretusjerte bilder av Beyoncé tar av i sosiale medier

IKKE GREIT: Hudfarget strømpebukse
IKKE GREIT: Hudfarget strømpebukse Foto: FOTO: THINKSTOCK

- Den kanadiske gåsehudsjakken, har jeg aldri hatt eller har et ønske om å ha. Det er sikkert en varm parkas, men dunen i jakkene har jo fått en del negativ omtale i pressen, og det er som «Parajumpersjakkene»: De symboliserer en slags form for kjedelig og komfortabel vestkant-stil, som man ikke nødvendigvis vil bli assosiert med.

Hun får støtte av von Osten.

- I tillegg til det, er det flere store kjendiser, ikke de med spesielt god smak, som fronter disse merkene. For noen kan nok Goose, som jo koster noen tusenlapper, også fremstå som et statussymbol.

Følg Det Nye på Instagram og Facebook

Få 10 utgaver av Det Nye pluss veske til 299 (+porto)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning