Noen basisplagg går aldri av moten og blir fremdeles brukt, sesong etter sesong.

«Den lille sorte» ble et begrep da Coco Chanel viste fram kjolen i 1926. I dag henger plagget i de fleste kvinnelige klesskap og blir tatt frem både til hverdags og fest. Med en svart kjole i skapet, en blazer og en fin hvit bluse har du alltid noe fint å ta på deg.

De ikoniske basisplaggene kommer nemlig alltid til å være trendy. Da er det kanskje en ekstra bonus at de er på budsjett.

Nedenfor har vi plukket ut de fineste basisplaggene til den rimeligste prisen.

Er du en av dem som ikke helt vet hva du skal ha på deg hver morgenen? Da kan det være lurt å investere i disse, ifølge mote- og skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Cecilie Mevatne:

HOLDER DEG VARM: Pernille Teisbaek er ofte sett iført volumiøse plagg. Her i en ribbestrikket genser. Genser fra Lindex kr 299. © FOTO: PRODUSENTENE/BULLS

BLAZER:

– En svart dressjakke er alltid kjekk å ha, og perfekt å slenge over seg for å sprite opp antrekket.

DENIM:

– Boyfriend-jeansen er gull verdt i enhver garderobe. Style den gjerne med kontraster, som en fuskepels og høye stiletthæler.

STRIKK:

En god, tykk strikk er alltid velkommen inn i klesskapet, uansett farge og snitt. Er kvaliteten god, er den til å flytte inn i.

KLASSISKE FAVORITTER: Jeans til hverdags og kjole til fest. Bukse fra Cubus, kr 499. Kjole fra MQ, kr 499. © FOTO: BULLS/PRODUSENTENE

KLASSIKEREN:

– Den hvite skjorten er fin å bruke til både hverdag og fest. Bruk et statementsmykke eller en singlet over om du synes den blir for stilren.

FRAKKEN:

– Svart, beige eller hvit. En lang frakk gjør alltid antrekket mer sofistikert og luksuriøst.

DEN LILLE SORTE:

– Enhver kleskrise må vike for denne klassikeren. Med den lille sorte i garderoben har du en sikker vinner, år etter år.

KLASSISK OG TRENDY: En sort blazer kan brukes til både jeans og kjole. Blazer fra Mango, kr 399. © FOTOGRAFENE/BULLS

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!