Det Nye-jenta Åshild Ringhus

- Plutselig stod jeg der i badekåpe uten kjole

Kjolekrise, kjendiser og språktrøbbel. Det Nye-jenta Åshild Ringhus lister opp uforglemmelige øyeblikk fra New York Fashion Week.

SELFIE: Det Nye-jenta Åshild Ringhus var i himmelen da hun fikk ta selfie med supermodellen Jourdan Dunn
SELFIE: Det Nye-jenta Åshild Ringhus var i himmelen da hun fikk ta selfie med supermodellen Jourdan Dunn Foto: FOTO: ÅSHILD RINGHUS
Publisert Oppdatert

I september vant Åshild Ringhus Det Nye-jenta 2014. Fredag forrige uke fikk endelig Ringhus siste del av premien. Sammen med Maybelline New York og L´Oréal fikk Det Nye-jenta reise til moteuken i New York.  Byen som noen vågale nordmenn reiser alene til for å leve ut drømmen.

Fra New York har Åshild delt sine beste øyeblikk både med Det Nyes følgere på Instagram og sine egne 60.000 følgere.

Og nå oppsummerer hun moteuken ved å listeføre både de beste og de pinligste øyeblikkene. 

Well, hello NY

Jeg hadde forestilt meg at det å fly over New York når det var mørkt, var en opplevelse i seg selv. Men det var ikke bare en opplevelse. Det var helt magisk. Mye mer magisk enn jeg hadde forestilt meg. Det lyshavet som dukket opp var helt sykt. Jeg klarer ikke forklare hvor fint og hvor mange lys det var, men dersom man tenker én million pakker med juletrelys spredt utover et enormt område, tror jeg man nærmer seg.

Reisefølge

For en fantastisk gjeng jeg har vært på tur med! New York er en helt amazing by i utgangspunktet, men når man reiser med et så bra reisefølge blir byen tusen ganger mer amazing. Herlighet, som jeg har kost meg i selskap med så flotte damer.

Les fra New York Fashion Week: Alle klemmer, ingen smiler

Hotell

Vi bodde på hotellet Dream Downtown i Meatpacking. Et dødskult hotell på Manhattan, som ligger veldig sentralt. Selve hotellet ligner nesten på en blikkboks med mange sirkelformede hull i. Det som var ekstra kult, var at de kjørte blikkboks-med-hull-i stilen på hotellrommene også. Alt fra tapet til lamper var sirkelformet, i tillegg til mye sølvinnslag i interiøret. Jeg vil også påpeke de fantastiske sengene. Dere kan tro Ringhusa sov godt. Av og til litt for godt. Til og med så godt at jeg presterte å sove over alle de tjue (!!!) alarmene jeg hadde satt på "bare sånn i tilfelle”.

NYE VENNER: Det Nye-jenta Åshild Ringhus elsket folka hun reiste med.
NYE VENNER: Det Nye-jenta Åshild Ringhus elsket folka hun reiste med. Foto: FOTO: ÅSHILD RINGHUS

Eksklusiv tilgang

HIMMELEN: Åshild Ringhus synes det var helt uvirkelig å få lov til å komme backstage.
HIMMELEN: Åshild Ringhus synes det var helt uvirkelig å få lov til å komme backstage. Foto: FOTO: ÅSHILD RINGHUS
TID FOR SMINKE: Det-Nye jenta har  fått mange nye sminketips etter oppholdet i New York.
TID FOR SMINKE: Det-Nye jenta har fått mange nye sminketips etter oppholdet i New York. Foto: FOTO: ÅSHILD RINGHUS

Tenk at jeg skulle være så heldig å få oppleve drømmen om Fashion Week. Det var så utrolig gøy! Alt var gøy. Det å få komme backstage, se hvordan lookene blir til, ta bilder, ha egen seating på showene og, ikke minst, få se så mange flotte kolleksjoner. Det var helt uvirkelig å gå inn på backstageområdet for første gang. I tillegg til en moteinteressert turist fra Telemark, var det modeller, makeupartister, frisører, designere, fotografer og journalister. Det var så gøy å få se hvordan alle disse, i tillegg til endel hårfønere, sminke, sprayer, kremer, osv, til slutt blir New York Fashion Week.Ååå, jeg savner det allerede.

New York IRL

Byen som så lenge hadde vært favorittbyen min, uten at jeg hadde vært der. Endelig skulle jeg få besøke denne byen som så lenge hadde fylt opp både weheartit’n og tumblr’n min. Nå har jeg endelig vært der og New York er fortsatt favorittbyen min. Atmosfæren, folkene, alle drømmene og mulighetene denne byen har å by på, har noe helt spesielt ved seg.

Jomfruturen i Yellow Cab

Å, dette var et av de øyeblikkene jeg hadde gledet meg til. Etter å ha sett på Gossip Girl og Sex and The City i årevis, var det å vinke etter en av New Yorks mange Yellow Cabs, blitt en drøm. Det var et ganske så uvirkelig øyeblikk å ta en yellow cab til Lincoln Center for så å være med på Fashion Week. Jeg husker jeg kløp meg i armen og tenkte «fy fader, Åshild, nå smiler livet».

Mat

Før jeg dro over Atlanter’n var jeg under gjennomsnittet interessert i mat. Jeg tenkte at ”mat er mat”, og så nesten ikke på maten før jeg hadde puttet den i munnen. Dette har virkelig forandret seg i løpet av disse fem dagene, gitt. Etter å ha gått på utrolig mange bra restauranter og smakt på så mye spennende mat, har denne moteinteresserte turisten fra bygda også fått en interesse for mat.

Møtte Gigi og Jourdan

På mandagen var vi fra Maybelline Norge så heldige å få møte to av Maybelline sine ansikter, Gigi Hadid og Jourdan Dunn. Dette er to damer jeg virkelig ser opp til, så å få lov til å hilse på dem var utrolig stort og utrolig gøy.

Hello, Pharell

Når vi først er inne på kjendispraten, kan jeg jo også fortelle om utsikten vi hadde fra middagsbordet på søndagen. Vi hadde satt oss ned, tatt av kåpene og dukket ned i menyen, da Cathrine fra  L´Oréal forteller hvem fyren på nabobordet er. Der sitter selveste Pharell Williams cirka to meter fra oss. Åshild skal benytte muligheten til å smugfotografere celeb’n som sitter ved siden av. Dette har tydelig den ene kelneren fått med seg, og det tar ikke lange tiden før jeg hører «It’s not allowed to take pictures in here» og mobilen ligger nede i vesken igjen… En smule flaut.

Coctailparty

På mandagskvelden var finklærne på og damene var klare for coctailparty med Maybelline New York. Location for kveldens coctailparty var i toppetasjen på et veldig fint hotell. Utsikten over et lysende New York var prikken over i-en på en fantastisk kveld. 

Coctail-Cody

Jeg satt i sofaen og hadde fotoshoot med utsikten, da jeg fikk meg en morsom overraskelse. Først inn døren kommer Gigi Hadid og hun har tatt med seg kjæresten sin, Cody Simpson. Siden oppveksten min har ungpikeidol som Justin Bieber og Cody Simpson gått hånd i hånd, så dette selvfølgelig ganske så stas. 

Limmo i New York

Bucketliste: «ta limmo i New York», check. Haha, dette er en morsom historie. Vi hadde vært på shopping og stod ute å vinket etter en yellow cab slik at vi skulle komme oss tilbake til hotellet. Plutselig dukker det opp en mann som tilbyr seg å kjøre oss tilbake til hotellet i limousin for et par dollar. Vi takker ja til den hvite limmo’n og opplever vår kuleste biltur noensinne.

Shopping

Når man har vært i New York, er det umulig å ikke nevne shoppingen. For en jente som bor på bygda med nettshopping som beste shoppeutvei, er New York sine shoppingmuligheter heaven. Det er selvfølgelig ekstra gøy når man får med seg noe fint hjem igjen fra shoppingrunden, men det er også litt av en opplevelse å bare gå og se.

«Hello, my name is Åshild Callinghouse»

Det var tid for min aller første visning på NYFW og jeg tenkte jeg kunne gjøre det enklere for billettvakten. Da jeg skulle oppgi mitt norske etternavn, tenkte jeg at det var lurt å oversette det ordrett til engelsk, nemlig til ”Callinghouse” (Ringhus på engelsk, ikke sant). Ikke overraskende var det ikke noe treff på ”Callinghouse” i gjestelisten. Etterhvert ble det, takk Gud, klart for meg at ”Ringhus” er det samme på alle språk, og billetten ble skrevet ut og jeg var klar for å leve ut drømmen om New York Fashion Week – med litt ekstra rød flauhet i kinna, vel og merke.

Kjoletabbe x 2

Ettersom jeg var så heldig å få være med på coctailparty med Maybelline, ville jeg pynte meg litt ekstra den kvelden. Selv måtte jeg sette i gang med en heidundrende kjolejakt i Soho. En Brandy Mellville, noen kjøpesenter og en Topshop senere, hadde jeg funnet meg to flunkende nye kjoler. Jeg prøvde ingen av kjolene, men utifra størrelsen tenkte jeg ”disse passer perfekt”. Ét kvarter før vi skulle dra, prøver jeg kjole nummer én. Altfor liten. Deretter prøver jeg kjole nummer to. Altfor liten. Plutselig stod jeg der i badekåpe uten kjole. Heldigvis reddet Maybelline Norge sin herlige makeupartist kleskrisen min, og jeg slapp å gå på coctailparty i badekåpe.

NATURLIG SMINKE: Hypnôse Star Palette øyenskygge i fargen Terre d`Ivoir fra Lancôme, kr 465. Color Sensational Vivids fra Maybelline, kr 120. Coco Mademoiselle 100 ml fra Chanel, kr 1270.
NATURLIG SMINKE: Hypnôse Star Palette øyenskygge i fargen Terre d`Ivoir fra Lancôme, kr 465. Color Sensational Vivids fra Maybelline, kr 120. Coco Mademoiselle 100 ml fra Chanel, kr 1270. Foto: FOTO: MAYBELLINE/PRODUSENTENE/GETTY

Internettkrise

Blogg, Insta og Facebook-sjekkinger og oppdateringer fikk merke at hotell-internettet ikke var noe særlig samarbeidsvillig. Ære være ”the wifi access code” på kaféer og restauranter, som reddet en del av internettbehovet vårt.

Bokras på Urban Outfitters

Jeg har alltid synes det er så gøy å se på bøkene på Urban Outfitters. Besøket mitt på New Yorks Urban Outfitters var ikke noe unntak, og jeg bladde begeistret i alle de kule bøkene. Til min store skrekk blar jeg tydeligvis litt for begeistret i en pocketbok, noe som fører til at jeg velter hele bokstabelen på rundt 20 bøker. Ikke nok med det, men i det jeg ligger og kaver på gulvet etter bøker, klarer jeg å dytte flere av bøkene under rekkverket slik at de faller ned en hel etasje. Great, Åshild….

Følg Det Nye på Instagram og Facebook

Få 10 utgaver av Det Nye pluss veske til 299 (+porto)

Turen var sponset av L´Oréal.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning