New York Fashion Week

Bli med Åshild på moteuka i New York!

Denne it-jenta drømmer Åshild Ringhus om å treffe under moteuka i New York.

DRØMMEN OM NEW YORK: Åshild Ringhus har planer om å være ekte turist når hun kommer til New York, og hun skal definitivt svippe innom Frihetsgudinnen.
DRØMMEN OM NEW YORK: Åshild Ringhus har planer om å være ekte turist når hun kommer til New York, og hun skal definitivt svippe innom Frihetsgudinnen. Foto: Truls Qvale, James Cochrane og Thinkstock
Publisert Oppdatert

I september vant Åshild Ringhus Det Nye-jenta 2014. En del av premien var å få oppleve moteuka i New York, noe hun alltid har ønsket å få med seg.

Fredag gikk drømmen i oppfyllelse. 

Sammen med Maybelline New York og Det Nye reiste den sprudlende 17-åringen til storbymetropolen for å få med seg en av årets gjeveste moteuker, som starter førstkommende mandag. Det blir ikke bare-bare.

De aller største internasjonale designerne viser frem sine fineste kolleksjoner Motepersonligheter som Anna Wintour, Kate Moss, Rihanna, Beyoncè, Cara Delevingne og Olivia Palermo kommer alle til å glitre på første rad.

Kløp seg i armen

Det er spesielt en av dem Ringhus drømmer om å se. Følg hennes mote-eventyr i New York på Det Nyes instagram-konto @detnye.

- Har du vært i New York før?

- Nei, Gossip Girl og Sex and The City er det nærmeste jeg har vært i New York, så jeg gleder meg helt utrolig mye til å oppleve byen i virkeligheten.

- Hva tenkte du da du vant Det Nye-jenta og en tur til New York for å følge moteuken?

- «Åh, herregud, dette kan umulig være sant!?» var den første tanken i hodet mitt. Det ble mange dager med klyping i armen, før jeg forsto at dette ikke bare var en  drøm. Når man har en lidenskap for mote, er NYFW utrolig høyt oppe på bucketlisten.

- Hva er New York for deg?

- New York er mitt favorittsted i hele verden, før jeg i det hele tatt har vært der. Jeg vet at jeg en gang kommer til å flytte dit, og leve ut drømmen min om å jobbe med mote.

- Hva vil du spørre de verdenskjente makeupartistene og modellene du møter backstage om?

- Jeg kommer til å spørre om hva som er deres ultimate råd for å realisere drømmer, hva som er det beste med moteuken, hvem som inspirerer dem og hvilke skjønnhets-og sminkeprodukter de ikke klarer seg uten.

Vil sitte på trappen til Carrie

- Hvilke steder i New York vil du se?

- Jeg er en typisk turist. Det vil si at jeg elsker å oppsøke steder jeg har sett på film, i blader og på Instagram. Derfor drømmer jeg om å shoppe i Soho, spise lunsj i Central Park, ta selfie med frihetsgudinnen, spise muffins på trappen til Carrie Bradshaw, ta bilder på toppen av Rockefeller Center og gå ut av en "yellow cab" på Times Square.

- Hvordan ser handlelisten ut fra New York?

- Idet det jeg forlater byen vil jeg ha en ny veskedrøm dinglende rundt håndleddet og månedens Vogue i hånden. Jeg sier heller ikke nei takk til å dufte av Chanel-parfyme i det jeg setter meg på flyet.

- Hvilke sminke- og pleieprodukter pakker du med deg på tur?

- Jeg har tørr og sensitiv hud om vinteren, så fuktighetsgivende produkter er et must. Sminkepungen kommer til å være fylt av basisprodukter som mascara, foundation og brynsfarge. I tillegg kommer jeg til å ta med meg min fineste øyenskyggepalett, og produkter som gir meg glød. Det er jo tross alt New York Fashion Week jeg skal på.

BLE DETNYE-JENTA: I september kunne Åshild Ringhus smykke seg med tittelen Det Nye-jenta.
BLE DETNYE-JENTA: I september kunne Åshild Ringhus smykke seg med tittelen Det Nye-jenta. Foto: FOTO:TRULS QVALE/PRIVAT

Elsker Alexander Wang

- Du kommer kanskje til å være backstage på show som Opening Ceremony, DKNY, J. Mendel og Theory. Hva tenker du om disse designerne?

- Jeg elsker den sporty looken til DKNY, den flotte strukturen og mønstrene i plaggene til J.Mendel og den enkle elegansen til Theory.

- Er det noen spesielle modeller du håper å få et glimt av?

- Drømmen er å få se Cara Delevingne gå for DKNY, og så få et glimt av henne backstage. Den dama er så kul.

- Er det noen andre du drømmer om å få møte i New York?

- Oi, den listen er lang. Jeg hadde ikke hatt noe imot å få et par ord med Olsen-tvillingene. Er det noen som inspirerer meg mye når det kommer til karriere og stil, så er det dem.

- Hva skal du ha på deg hvis du blir bedt på fest under Fashion Week?

- Plagg som har stor betydning for meg. Mote er min form for kunst, og siden NYFW ikke er noe som skjer hver dag, ville jeg tatt på meg min fineste og mest betydningsfulle kunst. Dette er et plagg jeg har arvet av besteforeldrene mine og selv har gjort noen finjusteringer på.

Vil ha øyenbryn-tips

- Hvilken sminke kommer du til å legge på en slik fest?

- Enten kommer jeg til å gå for en stor smokey-eyes-look med røde lepper, eller en smokey- eyes-look i bronsetoner med nude lepper.

- Har du en favoritt blant designerne som vanligvis har visninger i NYC?

- For øyeblikket er Alexander Wang uten tvil min favorittdesigner. Jeg elsker hvordan han kombinerer det enkle og stilrene med fantastiske detaljer, noe som gjør alle plaggene hans unike.

- Hva vil du spørre Maybellines offisielle makeupartist, sminkeguruen Yadim Carranza, om hvis du får sjansen til å snakke med ham?

- Om hans beste tips til en perfekt hud og brynsmakeup. Dette er to av mine viktigste elementer i min fest- og hverdagssminke, og derfor hadde det vært topp med litt profesjonell hjelp.

Turen er sponset av Maybelline New York.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning