Herremote: Slik vil vi at kjæresten skal kle seg

Denne mannen ville vi snudd oss etter på gata

Jentene har talt. Slik vil vi at gutta skal kle seg.

RESULTATET: Jentene har talt. Dette er mannen vi ville snudd oss etter på gata.
RESULTATET: Jentene har talt. Dette er mannen vi ville snudd oss etter på gata. Foto: FOTO: Nonohot.com
Publisert Oppdatert

For en liten stund tilbake la vi ut en avstemning til dere jenter med spørsmålet: «Hvordan vil du at kjæresten skal kle seg?».

Og ja, vi vet; det finnes et hav av klesstiler. Likevel valgte vi å være nokså kategoriske, og fant like så greit frem til seks ulike stiler: Hipster, klassisk preppy, casual, rugged, it-mannen og avslappet.

Nå har vi gravd frem resultatene - nøyaktig 1235 svar, og vinneren er soleklar. Hele 43 prosent av dere valgte nemlig «casual» som sin stilfavoritt.

Så enten du er gutt på jakt etter et par lange blikk, eller en jente som gjerne vil gi kjæresten et par subtile stiltips - det er bare å fortsette lesningen...

Ikke allverdens med dilldall

Det er nok for oss jenter som det er for dere gutta - som har en tendens til å like kjæresten best når hun slenger på seg en hvit t-skjorte og et par smale jeans.

Det er tydelig at det ikke krever allverdens med dilldall for å imponere det motsatte kjønn.

For den samme enkelheten finner vi også i klesstilen som gikk av med seieren her. Den er både naturlig og avslappet, men gir likevel et hint av stilsans og vurderingsevner ikke er helt bak mål.

Bildet ovenfor som representerer vinnerstilen er hentet fra motebloggen Nonohot.com.

DRØMMEMANNEN: Her er stilen jentene helst vil se gutta i.
DRØMMEMANNEN: Her er stilen jentene helst vil se gutta i. Foto: FOTO: nonohot.com, chicagostreetstyle.com

Casual

Et par stiltips:

Nettmagasinet Esquire snakker om noe de kaller «de nye reglene for casual». Her er et par av deres tips:

  • Er du i tvil om hva du skal ha på deg, gå for en hvit Oxford-skjorte.
  • En mann som har på seg en t-skjorte med print er hverken intelligent nok til å formulere sin egne mening, eller smart nok til å holde den for seg selv.
  • Hull i jeansen? Kult. Hull i genseren? Patetisk.
  • Jo blankere og jo spissere skoene dine er, jo mindre casual er de.
  • Klokkereim i skinn.
  • Kollegaene dine skal aldri se tærne dine.
  • En jeans kan alltid kombineres med disse plaggene: En t-skjorte i bomull, brune loafers, en marineblå blazer eller en kasjmirgenser.

Kilde: Esquire

En casual stil består av enkle fargekombinasjoner, kvalitet i tøyet og naturfiber som for eksempel bomull.

Den skal være komfortabelt å ikle seg, men samtidig si noe om hvem han er.

En mann med en casual stil, skiller seg ikke ut i mengden, men er likevel opptatt av hva han har på seg, og er egentlig et prakteksempel på at «less» virkelig er «more».

Dette synes gutta selv

Vi måtte selvfølgelig høre om casual også er en klesstil gutta er fan av, og spurte Knut Christian Moeng, redaktør i MANN.

- Dette er helt klart en stil også etter min smak. Akkurat passe oppdressa, stilig og ikke minst behagelig å bære, sier Moeng.

Han beskriver klesstilen som både avslappet og stilren, og noe de aller fleste norske menn vil synes at det er greit å bære - og kan komme unna med.

- Den er ikke for påfuglaktig, men mandig og stilsikker på samme tid. Her har man mulighet å kombinere farger og materialer etter eget ønske, og du kan gjøre et pent antrekk litt mer hverdagslig med et par sneakers som gir en kul look.

Stilens nøkkelplagg

KJENDIS-CASUAL: Det er vel ikke bare stilen som gjør at vi hadde snudd oss etter denne mannen, men Ryan Gosling er og blir kroneksempelet på stilen casual. Han ikler seg ofte jeans, gjerne kombinert med en enkel t-skjorte eller andre ensfargede plagg. Enkelt, stilrent, men likevel i tiden og med et lite, personlig preg.
KJENDIS-CASUAL: Det er vel ikke bare stilen som gjør at vi hadde snudd oss etter denne mannen, men Ryan Gosling er og blir kroneksempelet på stilen casual. Han ikler seg ofte jeans, gjerne kombinert med en enkel t-skjorte eller andre ensfargede plagg. Enkelt, stilrent, men likevel i tiden og med et lite, personlig preg. Foto: FOTO: Stella Pictures

Lenge har mørke jeans og en hvit t-skjorte vært den offisielle «casual-uniformen». Det er det nok også enda.

Dette mener jentene:

Av de 1235 svarene, her er resultatet fra avstemningen:

1. Casual (43%)

2. Avslappet (16%)

3. Hipster (15%)

4. Klassisk preppy (13%)

5. Rugged (13%)

6. It-mannen (1%)

Kilde: Detnye.no

Men det finnes flere nøkkelplagg som fungerer fint til den hverdagslige stilen.

Moeng mener casual først og fremst skal være behagelige.

- Basisplaggene er gensere og skjorter i ulike farger og kvaliteter. Du kan velge chinos, jeans eller kanskje en kul shorts nå som det fortsatt er «fare» for sommervarme kvelder, sier Moeng og fortsetter:

- Passer du på å ha noen par med joggesko og et par mer dressaktige sko, er du snart i boks.

Mannen vi ikke vil ha

Mannen vi derimot ikke vil at kjæresten skal kle seg som er, ifølge avstemningen, den nokså moteriktige mannen - eller it-mannen som vi kalte han, som kun fikk lusne én prosent av stemmene.

Denne mannen kjennetegnes ved at han gjerne blogger, har et stort motehjerte og er opptatt av detaljer.

Han liker å gi et nokså enkelt antrekk det lille ekstra ved å for eksempel legge til et par fargesterke sko eller et skjerf knytt på en litt utradisjonell måte.

Les også:

Her snoker menn på badet

IKKE EN FAVORITT: It-mannen, eller motemannen, fikk lusne én prosent av de 1232 stemmene. Denne mannen blogger gjerne, har et stort motehjerte og er opptatt av detaljer, men er ikke en vi snur oss etter på gata, mener jentene....
IKKE EN FAVORITT: It-mannen, eller motemannen, fikk lusne én prosent av de 1232 stemmene. Denne mannen blogger gjerne, har et stort motehjerte og er opptatt av detaljer, men er ikke en vi snur oss etter på gata, mener jentene.... Foto: FOTO: Details.com, thefashiontag.wordpress.com

Her er kroppshårtrendene gutta følger, men ikke snakker høyt om

90 prosent av alle kvinner har det

Følg oss på Facebook!

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning