Yoga-instruktørens hverdag

24 timer med Karin Krogh

Gjennom jobben finner hun ro i kropp og sjel.

I AKSJON: Karin Krogh får en frisk start på dagen med halvannen times yoga før arbeidsdagen starter.
I AKSJON: Karin Krogh får en frisk start på dagen med halvannen times yoga før arbeidsdagen starter. Foto: Foto: Gine Farnell.
Publisert Oppdatert
RO I SJELEN: For Karin er yoga mer enn bare det som skjer på yogamatten, det er noe hun tar til seg i hverdagen for et bedre liv.
RO I SJELEN: For Karin er yoga mer enn bare det som skjer på yogamatten, det er noe hun tar til seg i hverdagen for et bedre liv. Foto: Foto: Nicki Twang

Som instruktør på Puro Yoga er Karin Krogh ute av døren før barna har våknet. Men gjennom jobben finner hun også ro i kropp og sjel. Og når hun kryper til sengs om kvelden, gleder hun seg allerede til morgendagen.

Dette er hennes hverdag:

05.30

Jeg drar hjemmefra etter å ha laget lunsj til barna på 5 og 7 år. Det er hjerteskjærende å ikke våkne opp med dem om morgenen, så dagen begynner med å klemme dem mens de sover. Jeg drar innover til byen. Det er deilig å komme før rush-trafikken, ikke en bil på veiene.

06.00

Jeg ankommer Puro Yoga i Bygdø Allé, for 1,5 timers egenpraksis. Nydelige lokaler, dugg på vinduene, stearinlys og shalaen er stappfull av svette medelever. En unik start og en opplevelse som nærer og tas med inn i dagen som en hemmelig og vakker diamant.

08.30

Nydusjet begynner jeg dagen med en krydret chai latte og Root Chackra Smoothie fra Puro Yogas Café.

09.30

Første økt på jobb. I dag er det to klassetimer bedriftsyoga med Forsvaret. Det er en herlig avveksling med yogaelever som forlater lokalet iført militæruniform.

12.30

Jeg spiser lunsj på vegetarrestauranten Krishna Cuisine. Når man ikke spiser kjøtt, og lite fisk, er det veldig viktig at maten smaker godt. Den indiske maten fra dette stedet er virkelig en kulinarisk opplevelse. Dyrt er det heller ikke.

14.00

Siden jeg ikke får sett barna på morgenen og jobber noen kvelder, er det mitt privilegium å hente dem tidlig fra skole og barnehage. De neste timene går i ett med lekser, barnas aktiviteter og matlaging. For meg er gode lukter viktig, og jeg bruker mye røkelse og stearinlys med lukt. Favoritten min er Neom stearinlys med lukt av sjasmin, ingefær og sandeltre.

20.00

Siste arbeidsøkt som yogainstruktør er i gang. Det blir en del reising i denne jobben, for jeg jobber ikke alltid i samme lokale. I kveld har jeg time hos Puro Yogas samarbeidspartner i Bærum, Gnist.

22.30

Opplevelsen av yoga er ikke bare det som skjer på yogamatten, det er noe man tar til seg i hverdagen for et bedre liv. Både kroppen og sinnet blir i bedre stand til å slappe av. Idet jeg kryper til sengs, gleder jeg meg allerede til morgendagen.

Les også:

Sommerens fineste sandaler

Vårens mest geniale plagg

Mona Grudts beste skjønnhetstips

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning