BAGATELLE I OSLO: Eyvind Hellstrøms restaurant. © Foto: Relais&Chateaux

Michelinguiden

Michelinguiden blir gitt ut årlig, og er en samling av anbefalinger til restauranter og hoteller. Guiden gir resultatene en, to og tre stjerner. Dette gjøres ved at anonyme inspektører sendes ut for å bedømme smaken og kvaliteten på maten, og personalets kunnskaper og opptreden. Å ha en eller flere stjerner gir høy status i restaurantbransjen.

En stjerne: En svært god restaurant i sin kategori.

To stjerner = Usedvanlig god matlaging, verdt en omvei.

Tre stjerner = Utrolig godt kjøkken, verdt en egen reise.

Kilde: Wikipedia

Fransk, spansk, italiensk og norsk mat er hva stjernerestaurantene har på menyen.

Bagatelle

Inntil nylig var den kjente restauranten Bagatelle, som eies av den stadig mer populære kokken Eyvind Hellstrøm, den eneste norske restauranten med to Michelin-stjerner. Nå har den bare én igjen. Men maten står fremdeles til gull. Eyvind Hellstrøm og hans folk har mer enn nok å by på fra deres franske kjøkken. Her kan du som gjest stole blindt på servitøren når det kommer til vinkartet. Vinene er av topp kvalitet og restauranten sies å ha Norges beste vinkart.

Bagatelle - Bygdøy allé 3 0257 Oslo

Tlf: 22 12 14 40

Les også: Torsk à la Hellstrøm

Les også: - Michelinguiden er ikke komplett

Restaurant Oscarsgate

Dette er stedet som raskt har blitt en byens fremste spiseplasser. Menyen er liten, men dagens åtteretter er en kulinarisk overraskelse. Eieren, Bjørn Svensson, har erfaring fra Europas beste kjøkkener, og byr på eleganse og små lekre retter som fryder både øyne og gane. Sjakkbrettet med sjokolader skal visstnok være et høydepunkt etter et måltid du sannsynligvis vil huske lenge. Kjøkkenet hos Restaurant Oscarsgate er gourmet, spansk, fransk, italiensk, norsk og internasjonalt. Vinmenyen på Restaurant Oscarsgate er også veldig attraktiv, og på vinkartet dominerer toppviner fra blant annet Bordeaux.

Restauranten har en Michelin-stjerne

Restaurant Oscarsgate - Inngang Pilestredet 63 0350 Oslo

Tlf: 22 46 59 06

Les også: Kokkegull til Norge

Haga Restaurant

Startet av gullkokken Terje Ness. Han tok med seg den ene Michelinstjernen fra Oro, som nå er stengt, og slo seg ned på Bekkestua i Bærum. Maten stammer fra det franske kjøkken, og holder et høyt nivå. Deres varemerke, dagens syvretter, er vel verd turen ut av sentrum, og dersom du er småspist, kan du selvfølgelig velge færre retter enn syv. Vinmenyen er dessuten full av høydepunkter fra både Tyskland, Italia og Frankrike.

Restauranten har en Michelin-stjerne

Haga Restaurant - Griniveien 315 1356 Bekkestua

Tlf: 67 15 75 15

Le Canard

LE CANARD: Gourmet på Frogner. © Foto: Le Canard

Le Canard

Spisestedet baserer seg på det franske kjøkken, med norske råvarer i fokus. Kamskjell, andelever og gjøkalv er noen av de eksklusive råvarene Le Canard har å by på. Den ene åtteretters menyen følger sesongen og byttes noen ganger i året; den andre skiftes annenhver uke. Vinkjelleren inneholder alt fra klassiske Bordeux-viner til nye trendy smaker.

Restauranten har en Michelin-stjerne

Le Canard - Harbitzgate 4 0259 Oslo

Tlf: 22 54 34 00

Les også: Kos deg med en spanjol

STATHOLDERGAARDEN: har også fått én stjerne i Michelinguiden. © Foto: Statholdergaarden

Statholdergaarden

Restauranten serverer norske, franske, kontinentale retter, med ny 6-retters meny hver dag. Menyen varierer etter årstidene. Vinkjelleren inneholder mer enn 500 vinsorter, og totalt 8000 flasker i alle prisklasser, hovedsakelig fra Frankrike, Italia, Spania, Tyskland og Østerrike.

Restauranten har en Michelin-stjerne

Statholdergaarden - Rådhusgate 11 0150 Oslo

Tlf: 22 41 88 00

Arnie Stalheim

Kjenner du igjen alle disse?

Både enkle og noen vanskeligere spørsmål her om norske og andre europeiske oster.

Feinschmecker

Siden 1990 har spisestedet vært rangert til en av Oslos beste. På Feinschmecker kan du foruten en rik à la carte-meny velge "Dagens meny" eller "Vår store meny", med henholdsvis fire og sju retter. Restauranten baserer seg på sesongens råvarer. Kjøkkenet er fransk- og italienskinspirert.

Restauranten har en Michelin-stjerne

Feinschmecker - Balchensgate 5 0265 Oslo

Tlf: 22 12 93 80

Les også:

Slik lages Norges beste pizza

Helgemeny fra verdens nest beste kokk

Tilbake til klikk.no/mat

Har du spist på en av Norges beste restauranter? Fortell om din opplevelse i kommentarfeltet.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!