Ukemeny

Maten som gjør deg glad

Spis deg blid med denne maten.

Publisert Oppdatert

Denne uka begynner med hjemlig blomkålsuppe, innebærer en snartur til Thailand, en svipptur til Østerrike, før vi ender i Italia. Og det er slettes ikke noe dårlig utgangspunkt for en fin matuke! Her er ukens ukemeny.

Mandag: Blomkålsuppe

Blomkålsuppe er nydelig i sin reneste form, men jeg synes at krutonger, bacon og finsnittet gressløk som garnityr gjør den helt uimotståelig. Det tar faktisk ikke lengre tid å lage den med dette tilbehøret, for alt dette klarer du å lage mens suppa koker - ikke sant?

Tirsdag: Fiskeform med laks

En enkel fiskeform er en av de beste løsningene på travle hverdager. Du kan faktisk klargjøre denne kvelden i forveien ved å hakke grønnsaker, vende inn med crème fraîche, og dekke det til i kjøleskapet. Samme med fisken.

Onsdag: Kjøttboller av kylling

Kjøttboller av kylling står på menyen denne dagen. De får en god smak av rosmarin og salvie. Kyllingkjøttboller lages ved å blande kyllingkjøttdeig, løk, brødkrum og krydder. Lag golfballer og kok dem i kraft i 7-8 minutter.

Du kan lage ris til, men det er ikke strengt tatt nødvendig.

Torsdag: Thaisuppe med fisk

Thaisuppe er superpopulært. Og denne gangen har jeg med en variant med fisk. Papaya er med i oppskriften, men om du ikke finner det kan du bare droppe den.

Det er heller ingenting i veien for å bruke kamskjell, reker eller annen fisk i stedet for sei. Faktisk kan du også bruke kylling i denne thaisuppa.

Fredag: Pai med ost

Noen liker å spise tidlig fredagsmiddag. Fredagen blir nemlig god med nybakte rundstykker og denne ostepaien. Jeg ville også satt fram flere pålegg, laget eget peppermakrellpålegg (gjort i en fei!) og dessuten en flaske med sprudlende bobler. Men, det er kanskje bare meg?

Lørdag: Wienerschnitzel med remulade

Det er på høy tid å teste ut den ærverdige svinesnitselen - særlig med denne kule oppskriften! Du ser video av hvordan det gjøres her. Legg også merke til den gode remuladen.

Søndag: Lasagne

En herlig lasagne avslutter denne uka. Skjønt, lasagne? Det kan diskuteres. I denne oppskriften brukes vanlig pasta. Mens andre diskuterer autentisiteten kan du kose deg med deilig lasagne med ostesaus, pastaskruer og du!, lag gjerne en liten salat og noen supre hvitløkbaguetter til.

Han en smakfull uke!

Erik Hannemann

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe har aldri vært bedre...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Løk

2 stk Blomkål

2 dl Kremfløte

5 skiver Bacon

3 skiver Loff

Salt og nykvernet pepper

1 ts Muskat

1 ss Gressløk

Olivenolje

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Marit Røttingsnes Westlie

Fiskeform med laks og sei

Kabalen med hverdagsmiddagen går bestandig bedre opp når jeg kan lage hele middagen i én og samme form. Veldig lettvint å lage og behagelig liten oppvask i etterkant.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

5 stk Poteter

2 stk Gulrøtter

1 stk Brokkoli

1 dl Vann

1.5 dl Crème fraîche

300 g Laksefilet uten skinn og bein

300 g Seifilet

1 stk Purreløk

1 ts Salt og nykvernet pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning