Ukemeny

Ukemeny med lettvint mat

Denne menyen liker alle.

Publisert Oppdatert

Endelig mandag!

I forrige uke ble det servert en nostalgisk ukemeny. Denne gangen satser vi på det lettvinte. Det er bidrag fra det italienske kjøkkenet, det indiske og det nordiske. Så det er bare å glede seg til en ny matuke!

Mandag: Pesto

Pesto er en av de klassikerne som man plutselig glemmer en stund. Og det kan være fint, for det er alltid et hyggelig gjensyn. Pesto lages altså av basilikum, pinjekjerner, olivenolje, hvitløk og parmesan. Det hender jeg har i litt andre urter også dersom jeg har det for hånden. Persille, timian, estragon, kjørvel og gressløk er alle velkommen til min pestofest.

Tirsdag: Fiskeburger

Festen fortsetter på tirsdag! Da er det nemlig hamburger. Men, ikke på tradisjonelt vis. Denne gangen er det nemlig duket for fiskeburgere. I oppskriften brukes det sei, men også annen fisk (eller en blanding) kan brukes. Det viktigste er å få til en god farse som gjør at fisken holder seg sammen før den stekes gyllen i smør.

Onsdag: Brødsuppe

Det er skikkelig fattigmanns bondekost fra Italia som holder sulten utenfor dørstokken i dag. En brødsuppe, skal jeg innrømme, høres ikke spesielt innbydende ut. Men, på samme måte som brødpudding så får brødet et helt nytt liv. Omtrent som Terry Lennox i Raymond Chandlers The Long Goodbye dukker brødet opp i en ugjenkjennelig form, og mye mer interessant. Brødet gir fylde til suppa som ellers består av god kraft, kokt egg, pølser og parmesan. Dette er så back to basic du kommer.

Torsdag: Kylling og chèvre

Denne retten kom til verden for å være kjapp. Og det er den. Den er en av rettene i det knippe av 20-minutters middager vi samler her. Stek kyllingfileten (og gjør du det slik blir det best), og server den med finsnittet fennikel, eple og biter av chèvre.

Fredag: Indisk kylling

Det er tid for å krydre litt! Og vi skal til India for å hente inspirasjon. Blir du med?

Lørdag: Finnbiff

Vi skal hjem igjen. Men, det er nesten like eksotisk. For det er reinsdyr på menyen. Finnbiff trenger ingen nærmere presentasjon, men det kan være verdt å nevne at dersom du får tak i tørket steinsopp så blir denne retten hevet et ganske drøyt hakk oppover.

Søndag: Bakt rødspette

Å bake en fisk i ovnen har blitt min favorittmetode og har vært det lenge. Det er en skånsom måte å behandle fisk på som krever utrolig lite innsats av kokken.

Til den skal jeg server med grønne bønner og noen gode fondantpoteter gjort på denne måten:

</p> <p>Ha en fortreffelig matuke!</p> <p> <strong> </strong> </p> <p> <strong>Les også:</strong> </p> <p> <a href="http://oppskrift.klikk.no/blomk%C3%A5lsuppe/4723/">Blomkålsuppa alle elsker</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article843505.ece">Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article496590.ece">Eplekaka du må bake i høst</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article860939.ece">Vår største pizzatest noensinne</a> </p> <p> <a href="http://oppskrift.klikk.no/">Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!</a> </p> </div>

Erik Hannemann

Indisk kyllingrett

Her har du en enkel, deilig og varmende variant av en indisk karrikylling. Dersom du synes det blir for sterkt, er det lurt å ha litt yoghurt for hånden. Det lindrer godt om cayennepepperen blir for utfordrende!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 stk Løk

2 fedd Hvitløk

2 cm Ingefær

2 ts Karri

1 ts Cayennepepper

2 ts Kumin

1 bokser Kokosmelk

1 Kylling

3 stk Tomatboks

100 g Cashewnøtter

4 ss Yoghurt naturell

4 ss Koriander, fersk

4 ss Smør

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning