Ukemeny

Nostalgisk ukemeny

Husker du disse rettene?

Sist oppdatert

Denne uken gjør vi en gammeldags vri. I stede for å lage nye varianter av klassikeren gå vi ad fontes. Jeg håper mange vil få et gledelig gjensyn med mat som det kanskje er lenge siden de har laget, sett og smakt. Velkommen til en nostalgisk ukemeny!

Alle den andre ukemenyene finner du her.

Mandag: Blomkålsuppe

Blomkålsuppe er nesten tidløst. I alle fall siden 1600-tallet da man begynte å dyrke den her til lands.

Av alle rettene på denne menyen er det blomkålsuppe som har holdt seg best.

Tirsdag: Ørret i rømmesaus

Den som ikke har spist ørret i rømmesaus med agurksalat har neppe bodd i Norge særlig lenge. Vi legger med en video for å gjøre det fristende å gå i gang:

</p> <h4>Onsdag: kjøttkaker med kålstuing</h4> <p>Jeg er ikke helt sikker på når det gikk av moten. Men, på begynnelsen av 90-tallet begynte denne retten å miste sin særstilling som kongen av hverdagsmiddagene. Det gikk i takt med at folk ikke lenger orket å skrelle og koke poteter og mistet grepet om den brune sausen. OK, så det er på høy tid å slå et slag for kokte poteter, <a href="http://oppskrift.klikk.no/brun-saus-til-kj%C3%B8ttkaker/1812/">brun saus</a> og ikke minst den majestetiske <a href="http://oppskrift.klikk.no/k%C3%A5lstuing/4234/">kålstuingen</a>. God middag!</p> <h4>Torsdag: Fiskepai med potetmos</h4> <p>Ukebladene har alltid hatt en forkjærlighet for pai. Og pai har en merkelig sterk posisjon som middagsmat her til lands. Denne varianten er skiller seg ut ved at det ikke brukes buttdeig, men potetmos som topping. Om du gjør som på bildet og sprøyter den på, vil du faktisk få lokket litt sprøere.</p> <h4>Fredag: Betasuppe med svineknoke</h4> <p>Den udødelige betasuppa har en selvsagt plass på denne ukens meny. Håper alle husker hvor godt kokt svineknoke er!</p> <h4>Lørdag: hønsefrikassé</h4> <p>Dette er en av de 70-talls rettene jeg liker best. Derfor havner den på lørdagen.</p> <h4>Søndag: flesk og duppe</h4> <p>Og så er det den erketypiske retten flesk og duppe som får æren av å avslutte denne ukens meny fra gamle dager. Og til dessert? Selvfølgelig <a href="http://oppskrift.klikk.no/tilsl%C3%B8rte-bondepiker/4001/">tilslørte bondepiker</a>.</p> </div>

 

Les også:

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 30/09 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også